Udělení závazného stanoviska umístění nového zdroje znečišťování ovzduší

Žadatel : Krajská majetková, příspěvková organizace, Tolstého 1232/37, , 400 3 Ústí nad Labem-Střekov, IČ 00829048 zastoupení ARTECH spol. s r.o., Václavské náměstí 819/43, 110 00 Praha 1, IČ 25024671

Žádost o : Udělení závazného stanoviska umístění nového zdroje znečišťování ovzduší.

Záměr : Na pozemku p.p.č. 3437, 3429/1 v k.ú. Kadaň bude při výstavbě " Úpravy 3 částí zemědělského provozu statku Jezerka – Rekonstrukce starého kravína " umístěn nový zdroj znečišťování ovzduší.

Prostor stájí je navržen na celkovou kapacitu 10 koní, provoz stáje bude celoroční. Hlavním provozním objektem je střední hala, v krajních halách budou umístěny doplňkové činnosti. Střední hala je dispozičně rozdělena na tři části – vnitřní výběh, chodby a zázemí a boxové ustájení. V části boxů je navrženo 10 stájových boxů o rozměrech 3 x 4 m, jeden box s rozměry 4 x 5 m využitelný jako porodní box a jeden box o rozměrech 4 x 4,5 m se samostatným vstupem z venkovního prostoru sloužící jako karanténní box. Podlaha v boxech bude provedena z PVC stájových rohoží, které budou překryty podestýlkou ze slámy. Každý box bude mít k dispozici venkovní výběh (paddock) o rozměrech 3 x 7 m. Šířka stájové uličky je 3,8 m, což umožňuje sedlání koní přímo v uličce. Na prostor boxů navazuje prostor pro výcvik koní v SV hale.

Vnitřní výběh je navržen pro potřeby koní ustájených v boxech, výběh nebude sloužit pro trvalé ustájení zvířat. Podlaha je dle požadavku objednatele provedena jako betonová s krystalizačním nátěrem, což vyžaduje větší tloušťku podestýlky (cca 300 mm). Podestýlka ze slámy bude upravována a v případě potřeby doplňována.

Koně se budou celoročně pohybovat ve venkovních výbězích a na pastvinách, boxy budou sloužit pro ustájení koní pouze v případě nepříznivého počasí či z jiných provozních důvodů (odpočinek zvířat, socializace nových zvířat apod). V případě nevhodných venkovních podmínek je pro zvířata k dispozici vnitřní výběh.

Provoz stájových odpadů:

Boxové ustájení: Denně bude prováděno vyklízení znečištěné podestýlky (část, ve které je zvíře zvyklé kálet a močit). V intervalu min. 1x týdně bude provedena kompletní výměna podestýlky a mytí a dezinfekce boxů. Výměna podestýlky a odklízení stájových odpadů z boxů bude prováděna ručně. Odpady budou vyváženy kolečkem na zpevněnou plochu na SV straně objektu (složiště) případně na přistavený valník. Po naplnění kapacity složiště budou stájové odpady vyvezeny na centrální hnojiště umístěné mimo areál statku.

Vnitřní výběh: tuhé odpady budou dle potřeby průběžně ručně odklízeny podobně jako ve stájových boxech. V intervalu min. 3 měsíců (4 x ročně) bude podestýlka ve vnitřním výběhu kompletně odklizena mechanizací na složiště na SV straně objektu. Celý prostor výběhu bude následně vyčištěn a vydezinfikován. Odklizená podestýlka bude neprodleně odvezena na centrální hnojiště umístěné mimo areál statku.

Odhadované množství podestýlky ukládané na hnojiště bude cca 254,4 + 422,3 = 676,7 m3 tj. cca 40,6 t.

Do projektové dokumentace můžete nahlédnout u MěÚ Kadaň, Mírové náměstí 1, Odbor životního prostředí kancelář. č. 20, tel. 474 319 561

Zařazenočt 12.10.2023 10:10:00
ZdrojMěsto Kadaň
Originálmesto-kadan.cz/cs/mestsky-urad/informace-podle-30-zakona-o-ochrane-ovzdusi-c-201-2012-sb/udeleni-zav...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V