Korporátní compliance

Corporate compliance (korporátní nebo podniková compliance), soulad s předpisy, zahrnuje různorodé postupy, jejichž účelem je zajištění co největšího možného dodržování zákonů, regulací a etických norem ve firmě. Cílem je předejít, identifikovat a reagovat na jakékoliv pochybení zaměstnanců a dalších pracovníků. Chrání fimu a její zástupce před právními problémy a případným negativním reputačními důsledky.

Základní principy

Základní principy podnikové compliance zahrnují integritu a etické chování, transparentnost, dodržování zákonů, regulací, pravidel a neustálé vzdělávání a školení lidí. Tyto principy přispívají k pozitivní firemní kultuře a zlepšují vztahy se zákazníky a partnery.

Vedení společnosti je zodpovědné za to, aby pracovníci byli proškoleni k dodržování všech stanovených pravidel. Proškolení pracovníci jsou zodpovědní za dodržování stanovených pravidel corporate compliance.

Implementace corporate compliance

Nejčastěji se korporátní compliance implementuje prostřednictvím etického kodexu společnosti, tj. jakési vnitřní ústavy firmy, od níž by se měly odvozovat všechny další vnitřní předpisy.

Etický kodex by měl obsahovat jasná pravidla týkající se očekávaného chování pracovníků a měl by reflektovat hodnoty společnosti, její podnikatelskou činnost i případné důsledky jeho porušení.

Implementace corporate compliance by měla zahrnovat identifikaci rizik, vytvoření jasných pravidel a postupů, vzdělávání lidí, monitorování dodržování pravidel a reakci na jejich porušení. Společnosti by měly také svůj etický kodex pravidelně aktualizovat, aby reflektoval změny v zákonech a ve firemním prostředí.

Nedodržení pravidel a regulací v etickém kodexu může vést k právním problémům, pokutám, škodě na reputaci a může ohrozit budoucnost společnosti.

Školení pracovníků by mělo pokrývat relevantní zákony a regulace, firemní pravidla a postupy, etické normy a očekávané chování. Pracovníci by měli být také informováni o důsledcích porušení pravidel.

Správně nastavené korporátní compliance chrání společnost a členy statutárního orgánu před nezákonným nebo neetickým jednáním pracovníků. Pomůžeme vám nastavit vaše interní pravidla a etický kodex společnosti tak, aby co nejvíce ochránil vaši firmu i členy statutárního orgánu a předcházel případným nezákonným nebo neetickým jednáním pracovníků.


Zařazenopá 29.09.2023 00:09:00
ZdrojSCHEJBAL&PARTNERS
Originálakschejbal.cz/corporate-compliance

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V