Česká účast na mezinárodním veletrhu biotechnologií Bio Convention 2016 v San Franciscu

Česká účast na mezinárodním veletrhu biotechnologií Bio Convention 2016 v San Franciscu

10.06.2016 / 19:58 | Aktualizováno: 10.06.2016 / 20:01

Bio Convention je největší a zároveň nejprestižnější veletrh biotechnologií na světě. České firmy z oboru se jej úspěšně zúčastnily již po třetí v řadě.

Biotechnologie jsou podobně jako informační technologie jedním z předních inovativních oborů Kalifornie. Klastry v Bay Area (San Francisco včetně Silicon Valley), San Diegu a Los Angeles tvoří dohromady přes 2600 společností z oboru life sciences, které zaměstnávají 767 000 lidí a vytváří zisky přes 101 mld. USD ročně.

Po vzoru Kalifornie o rozvoj biotechnologií usiluje i řada dalších amerických států, které velmi oceňují přitažlivost oboru, vysokou přidanou hodnotu tohoto oboru, nově generovaná pracovní místa pro vysoce kvalifikované a jeho velkou perspektivu. Z tohoto důvodu je Bio Convention příležitostí, kterou si světové ani české firmy nemohou nechat ujít, neboť představuje příležitost seznámit se s globálními trendy v oboru, potkat se potenciálními americkými partnery (2/3 vystavovatelů) z řad firem či výzkumných institucí, poznat pobídky v jednotlivých státech světa či formou unikátního partneringu absolvovat série B2B mítinků.

Veletrhu se pravidelně účastní na 1800 vystavovatelů ze 70 zemí světa a navštíví jej přes 15000 odborníků z oboru biotechnologií a farmaceutického průmyslu.

České firmy byly na letošním ročníku zastoupeny dvěma stánky s 10 vystavovateli. V rámci oficiální účastí pod hlavičkou MPO, MZV a Czechinvestu vystavovaly firmy Accord Research, Apigenex, Biologické centrum Akademie věd ČR, Biovendor, PharmInvent, Institut experimentální botaniky Akademie věd ČR, MB Pharma a Meditox. Svůj vlastní stánek měl klastr MedChemBio, který reprezentovali zástupci Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR a Institutu molekulární a translační medicíny.

Generální konzul Pavol Šepelák spolu s ekonomickým diplomatem GKLA Marinem Radačičem dne 7.6 navštívil české expozice, kde pohovořil s účastnickými firmami a přislíbil podporu GKLA v jejich snaze navázat kontakty a etablovat se na americkém trhu. GKLA bude s firmami udržovat vazby i nadále a ve spolupráci s Czechinvestem San Francisco a MPO je připraven napomoci jejich účasti na příštím Bio Convention, který se bude konat opět v Kalifornii, tentokráte v San Diegu.



Zařazenopá 10.06.2016 20:06:00
ZdrojMZv ČR v Los Angeles
Originálmzv.cz/losangeles/cz/obchod_a_ekonomika/ceska_ucast_na_mezinarodnim_veletrhu.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V