České firmy na HOSPITAL EXPO v Jakartě

České firmy na HOSPITAL EXPO v Jakartě

21.10.2017 / 14:49 | Aktualizováno: 23.10.2017 / 10:06

Ve dnech 18. - 21. října 2017 se na českém stánku v rámci největšího indonéského zdravotnického veletrhu HospitalExpo prezentovalo 9 českých firem. Možnost jejich účasti zajistil zastupitelský úřad ČR v Jakartě spolu s místní kanceláří CzechTrade v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie podpořeného z finančních prostředků MZV ČR. Přítomnost na tomto exklusivním setkání profesionálů ve zdravotnictví poskytla menším českým firmám a firmám nově se zajímající o perspektivní indonéský trh ideální příležitost pro získání potřebných kontaktů jak v soukromé, tak i veřejné sféře.

Z českých firem se veletrhu HospitalExpo 2017 v Jakartě zúčastnilo celkem devět subjektů, někteří z nich skrze vyslaného zástupce a jiní ve formě zastoupení a prezentace svých produktů na českém stánku. Na veletrhu dále participovaly i další české firmy, které jsou již v Indonésii déle a pevněji etablovány a které zde působily buď na vlastním stánku anebo skrze lokálního distributora. Na českém stánku se prezentovaly společnosti Mediatrade s.r.o., FATRADE s.r.o., Speciální Medicínská Technologie, s.r.o., JML Fitness Line, s.r.o., VIVACO s.r.o., Nanopharma, a.s., EGO Zlín spol. s r.o., Biomag a Cekindo (CekIna s.r.o.). Na veletrhu bylo dále možné vidět a na dalších stáncích potkat české firmy BTL, LINET a TSE. Zástupci těchto větších a etablovaných firem, kteří uvítali oficiální českou přítomnost a navštívili český stánek, přitom potvrdili, že Indonésie je skutečně velmi perspektivním trhem, stejně jako skutečnost, že Hospital EXPO je významnou vstupní branou na něj.

Indonésie je země jednou z nejrychleji rostoucích ekonomik regionu a životní úroveň jejích více než 250 milionů obyvatel stoupá. Spolu s těmito trendy rostou i požadavky na zdravotní péči a je tak přirozeně akcentován i růst zdravotnického sektoru, jehož úroveň, respektive zejména kapacity jsou nedostatečné a neodpovídající potřebám. Rozvoj zdravotnictví je jednou ze zásadních priorit vlády a sektor prochází v posledních letech výrazným růstem. Počty zcela nových nemocnic, které mají v Indonésii vzniknout, se pohybují v řádech stovek v průběhu příštích pěti let. Všechna tato zařízení bude nutné v počáteční fázi vybavit a dále zásobovat jejich další běžný chod jak léčivy, tak i zdravotnickou technikou a materiálem. Přitom platí, že téměř 80 % veškerého zdravotnického a laboratorního zařízení používaného v Indonésii pochází z dovozu. To vše představuje velkou obchodní příležitost, o kterou je ale třeba se patřičně přihlásit. Účast na veletrhu HOSPITAL EXPO, coby největším setkání profesionálů na relevantním trhu, takovou možnost českým firmám bezpochyby poskytnula.

Jakub Černý, ekonomický diplomat, Velvyslanectví České republiky v Jakartě



Zařazenopo 23.10.2017 10:10:00
ZdrojMZv ČR Jakarta
Originálmzv.cz/jakarta/cz/obchod_a_ekonomika/ceske_firmy_na_hospital_expo_v_jakarte.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V