Výzva k předkládání malých lokálních projektů na rok 2024

Výzva k předkládání malých lokálních projektů na rok 2024

31.08.2023 / 14:50 | Aktualizováno: 11.10.2023 / 14:54

Velvyslanectví České republiky v Lisabonu vyhlašuje výzvu k předkládání malých lokálních projektů pro rok 2024. Malé lokální projekty mají za cíl naplňovat rozvojové potřeby a vytvářet pozitivní změny v rámci rozvojové spolupráce České republiky. O finanční podporu mohou žádat oprávněné organizace z Kapverdské republiky a Demokratické republiky Svatý Tomáš a Princův ostrov.

O Malých lokálních projektech

Malé lokální projekty (dále jen "MLP") v gesci Ministerstva zahraničních věcí ČR (dále jen "MZV ČR") představují jeden z hlavních nástrojů bilaterální rozvojové spolupráce ČR. Tyto projekty jsou realizovány ve spolupráci se zastupitelskými úřady ČR a místními aktéry v rozvojových zemích. Finanční prostředky uvolněné na realizaci lokalizované zahraniční pomoci přispívají k naplňování rozvojových potřeb a k vytváření pozitivních změn přímo v místě.

Z hlediska oblastí podpory se MZV ČR zaměřuje na podporu místních projektů s vysokým dopadem v rozvojových zemích, jako jsou projekty na podporu zdraví a dobré životosprávy, vymýcení chudoby a hladu, vzdělávání, rovnosti žen a mužů, životního prostředí a klimatu, udržitelných měst a komunit, odpovědné spotřeby a výroby, klimatických opatření apod. MLP by se měly zabývat jedním nebo více ze 17 Cílů udržitelného rozvoje (SDGs) definovaných Organizací spojených národů a měly by s nimi být propojeny.

Kdo se může přihlásit

  • Finanční příspěvek je určen pro projekty realizované na Kapverdách či Svatém Tomáši a Princově ostrově.
  • Realizační partner by měl být místním subjektem s právní subjektivitou v zemi realizace projektu. Implementační partner musí být způsobilý k podpisu smlouvy s MZV ČR, která zakládá příslušnost českých zákonů a českých soudů.
  • Implementační partner by měl být nevládní organizací (NNO), neziskovou organizací, organizací občanské společnosti (OOS), sociálním podnikem nebo nadací.
  • O financování nemůže žádat jednotlivec, politická strana, vysoká škola nebo státní instituce. Finanční prostředky jsou přidělovány nepolitickým a nevládním skupinám.

Informace o časovém rámci, rozpočtu a viditelnosti

  • Projekt musí být realizován od dubna 2024 (po podpisu smlouvy) do září 2024.
  • Navrhovaný rozpočet finančního příspěvku musí být od 200 000 Kč do 500 000 Kč. Spolufinancování z jiných zdrojů je libovolné a žádoucí. V identifikačním formuláři v řádku "Místní měna" uveďte částku pouze v místní měně. Rubriky v českých korunách ponechte prázdné, neboť je vyplní Velvyslanectví ČR v Lisabonu podle platného kurzu. Žádosti s chybně uvedenou měnou budou vyřazeny.
  • Projekt by měl být efektivní a hospodárný, z tohoto důvodu je nutné doložit veškeré příjmy. Celkové náklady na mzdu/plat, diety, ubytování, cestovní náklady a případné pojištění a očkování expertů nesmí přesáhnout 25 % celkových nákladů projektu,
  • MLP nezahrnuje úhradu administrativních nákladů provádějícího partnera.
  • Každá organizace může žádat o financování více projektů, ale z prostředků SSP může být podpořen pouze jeden projekt žadatele.
  • Hmotný majetek projektu musí být označen logem české rozvojové spolupráce. V případě nehmotného majetku projektu je vždy nutné uvést finanční podporu Rozvojové spolupráce ČR.

Jak podat žádost

Žádost o dotaci na MLP musí obsahovat:

  • Vyplněný identifikační formulář v českém nebo anglickém jazyce, podepsaný a orazítkovaný organizací.
  • Ověřenou kopii dokladu (v angličtině nebo přeloženého do češtiny), který osvědčuje, že žadatel má právní subjektivitu v zemi realizace.
  • Ověřený dopis vydaný vedením nebo představenstvem implementačního partnera v českém nebo anglickém jazyce, ve kterém je uvedeno, že osoba uvedená a podepsaná na identifikačním formuláři má právní subjektivitu k podpisu smlouvy s MZV ČR.

Hodnotící kritéria pro výběr MLP

  • Formální náležitosti projektu: dodržení osnovy identifikačního formuláře, úplnost, kvalita, odborná úroveň, přehlednost a srozumitelnost poskytnutých údajů a informací.
  • Relevance projektu: soulad s rozvojovou strategií partnerské země a prioritami Strategie rozvojové spolupráce ČR, jasné vysvětlení rozvojových problémů, které má projekt řešit, a jasná identifikace cílové skupiny.
  • Efektivita projektu: jasné vysvětlení navrhovaného řešení rozvojového problému, přiměřenost definovaných cílů a výstupů, realistická logická struktura projektu.
  • Hospodárnost a efektivnost projektu: dostatečná specifikace jednotlivých položek rozpočtu, dodržení limitu financování (200-500 tis. Kč) a maximálně 25% podíl nákladů na mzdy/honoráře, diety, ubytování, cestovné apod. míra spolufinancování.
  • Udržitelnost projektu: pravděpodobnost dosažení a udržení dlouhodobých pozitivních přínosů projektu pro cílovou skupinu, potenciál pro prezentaci ZRS ČR/ČR.

Žádost musí být doručena v tištěné (poštou) i v elektronické podobě (e-mailem) diplomatickému personálu Velvyslanectví České republiky v Lisaobnu do 1. října 2023. Žádosti doručené po tomto datu nebudou hodnoceny. Přihlášky musí být zaslány na následující adresu:

Velvyslanectví České republiky v Lisabonu

MLP 2024

Rua Perod de Alenquer

1400-294, Lisabon

Portugalsko

Elektronická kopie žádosti musí být zaslána jak v souboru PDF (podepsaná a orazítkovaná), tak v souboru Excel na e-mailovou adresu libon@embassy.mzv.cz.cz a v kopii na adresu anna_sykova@mzv.cz. V e-mailu uveďte krátkou anotaci (max. 80 slov) návrhu projektu s uvedením, ke kterým cílům udržitelného rozvoje bude váš projekt přispívat. Nepřikládejte žádné další nepodstatné dokumenty, jako jsou výroční zprávy, dopisy o záměru nebo informace o předchozích projektech. Před odesláním soubory zkomprimujte.

Důležité termíny

Uzávěrka

Poznámka

1. října 2023 Doručení tištěné a papírové verze žádosti na Velvyslanectví České republiky v Lisabonu
Říjen až prosinec 2023 Posouzení a hodnocení předložených žádostí Velvyslanectvím ČR v Lisabonu a Ministerstvem zahraničních věcí ČR.
Leden 2024 Zveřejnění úspěšných návrhů projektů na webových stránkách Velvyslanectví ČR v Lisabonu

Leden až březen 2024

Velvyslanectví ČR kontaktuje a podepíše smlouvu s úspěšným žadatelem.
Duben až září 2024 Doba realizace projektu
Červen 2024 Střednědobé hodnocení v červnu
Září 2024 Termín realizace projektu 30. září 2024
6. října 2024 Veškeré finanční doklady a účtenky musí být doručeny na Velvyslanectví ČR v Lisabonu nejpozději do 6. října 2024.
6. listopadu 2024 Závěrečná zpráva (popisná i finanční) s fotografiemi z realizace musí být předána Velvyslanectví ČR v Lisabonu nejpozději do jednoho měsíce po ukončení projektu, nejpozději však do 6. listopadu 2024.

Veškeré dotazy týkající se projektů malého rozsahu zasílejte e-mailem na adresu lisbon@embassy.mzv.cz a v kopii na anna_sykova@mzv.cz. Do předmětu e-mailu prosím napište "MLP2024".

Veškerá komunikace musí probíhat v elektronické podobě prostřednictvím e-mailu. Pokud jde o výsledky, budou zveřejněny na webových stránkách Velvyslanectví České republiky v Lisabonu (https://www.mzv.cz) v lednu 2024.

Přílohy

  • Identifikační formulář v CZ ENG
  • Identifikační formulář v ENG
  • Obecné doporučení pro vyplnění identifikačního formuláře

přílohy

Indetification form_EN - 71 KB XLS (Excel tabulka) 5.9.2023
https://www.mzv.cz/file/5162688/Identification_form_in_EN.xls

Identifikační formlář v čj - 69 KB XLS (Excel tabulka) 5.9.2023
https://www.mzv.cz/file/5162690/Identifikacni_formular_v_CZ.xls

Obecné pokyny k vyplnění formuláře - 13 KB DOCX (FILE_TYPE_DOCX) 5.9.2023
https://www.mzv.cz/file/5162707/Obecne_doporuceni_pro_vyplneni_identifikacniho_formulare.docx



Zařazenost 11.10.2023 14:10:00
ZdrojMZv ČR Lisabon
Originálmzv.cz/lisbon/cz/kapverdy/vyzva_k_predkladani_malych_lokalnich.html

Související témata

Martin Malý | Václav Malý | Ondřej Malý | Libor Malý
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V