Šanghajské veletrhy byly letos v hledáčku českých firem, příští rok se zaměří i na čínské provincie

Šanghajské veletrhy byly letos v hledáčku českých firem, příští rok se zaměří i na čínské provincie

15.11.2016 / 04:21 | Aktualizováno: 15.11.2016 / 06:58

Největší čínské město Šanghaj je se svými 24 miliony obyvatel právem považováno za jednu z obchodních a finančních metropolí současné Číny a Dálného východu. Není prakticky den, kdy by se tu nekonal nějaký veletrh. Ty nejdůležitější z nich letos hostily i české firmy. České pavilóny a stánky vyrostly na největším šanghajském výstavišti hned několikrát. Nabídly zde prostor pro šest desítek firem, další se představily na akcích generálního konzulátu, CzechTrade anebo samostatně.

Potravináři, strojaři, dopravně-logistické firmy i výrobci hudebních nástrojů, ti všichni se letos v Šanghaji prezentovali pod hlavičkou oficiálních účastí ministerstva zemědělství a ministerstva průmyslu a obchodu. Generální konzulát v Šanghaji zde také představil české herní vývojáře formou projektu ekonomické diplomacie ministerstva zahraničních věcí a propagoval Česko jako zajímavou turistickou destinaci s kvalitními potravinami na prvním českém street festu. Českým firmám v Šanghaji pomáhala i agentura CzechTrade, která se zaměřila na sklo, design, ale i další obory.

Jedno výstaviště, čtyři české oficiální účasti

V prvním pololetí se české firmy prezentovaly na třech významných veletrzích, které zaštítila česká ministerstva ve spolupráci s oborovými asociacemi. Jednalo se o strojírenský veletrh CCMT v dubnu, zemědělský veletrh SIAL v květnu a červnovou dopravně-logistickou veletržní akci Transport and Logistics. České oficiální účasti v Šanghaji uzavřel říjnový Music China, který patří k největším oborovým veletrhům zaměřeným na hudební nástroje a zvukovou techniku. Pod hlavičkou společných pavilónů a stánků své produkty a služby na hlavním výstavišti Shanghai Pudong New International Expo Center (SNIEC) během roku představilo kolem šedesáti českých vystavovatelů z různých oborů.

Český street fest, herní vývojáři, design a sport

Zajímavým zpestřením oficiálních účastí byly akce generálního konzulátu - Czech Mayfest v květnu a účast českých herních vývojářů na veletrhu China Joy v červenci. Zatímco Mayfest se zaměřil na potraviny a prezentaci Česka jako atraktivní turistické destinace v segmentu romantické a svatební turistiky, veletrh China Joy umožnil malým herním studiím a start-upům oslovit partnery na předním asijském veletrhu v kategorii e-entertainmentu. Účast dalších českých firem na veletrzích podpořil CzechTrade, a to na akcích jako Hotelex, Interior Life Style anebo ISPO (sportovní vybavení).

Příští rok budou akce i v okolí Šanghaje

V příštím roce do Šanghaje opět zamíří čeští potravináři na veletrh SIAL, s oficiální účastí se počítá i u Music China. Strojaři budou mít prostor v Pekingu, jelikož šanghajský veletrh se koná jednou za dva roky. O něco méně oficiálních účastí v Šanghaji v roce 2017 plně vynahradí akce v jejím okolí. V červnu se v Ningbo uskuteční spotřebitelský veletrh China-CEEC Investment and Trade Expo a Česko zde bude partnerskou zemí. Ningbo, jehož přístav patří do pětice nevětších světových doků, je důležitou obchodní křižovatkou provincie Zhejiang. Pokud jde o Generální konzulát ČR v Šanghaji a připravované akce, české firmy se mohou opět těšit na možnost prezentace svých produktů na street festu v Šanghaji a nově též v Hangzhou. Předběžně je zvažována i další mise českých start-upů a ICT firem do Číny s pracovním názvem „Czech ICT meets China 2.0“.

Štěpán Vojnár, konzul pro obchod, ekonomiku, kulturu a školství



Zařazenoút 15.11.2016 06:11:00
ZdrojMZv ČR v Šanghaji
Originálmzv.cz/shanghai/cz/obchod_a_ekonomika/firmy_letos_na_veletrzich_Sanghaj.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V