Ministr Jan Mládek navštívil významné výrobce v bruntálském regionu

Publikováno:
21.9.2016, (archivovaná zpráva)
Autor:
10510

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek navštívil společně s poslancem Ladislavem Velebným a moravskoslezským zastupitelem Jaroslavem Kalou významné firmy a průmyslovou zónu na Bruntálsku.


Ministr Jan Mládek navštívil významné výrobce v bruntálském regionu

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek navštívil společně s poslancem Ladislavem Velebným a moravskoslezským zastupitelem Jaroslavem Kalou významné firmy a průmyslovou zónu na Bruntálsku.

Ministr Jan Mládek na návštěvě výrobní haly společnosti AL INVEST Ministr Jan Mládek na návštěvě výrobní haly společnosti AL INVEST Společnost AL INVEST Břidličná je významným evropským a největším tuzemským výrobcem obalových materiálů a válcovaných polotovarů z hliníku. Firma Husqvarna Manufacturing CZ Vrbno pod Pradědem se zaměřuje na výrobu plastových dílů pro zahradní techniku a automobilový a elektrotechnický průmysl. Každá z obou firem zaměstnává více než 800 lidí z Bruntálska a řadí se tak mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v regionu.

Ministr Jan Mládek při prohlídce výrobní haly firmy Husqvarna Manufacturing Ministr Jan Mládek při prohlídce výrobní haly firmy Husqvarna Manufacturing

Oba podniky dosahují výborných hospodářských výsledků, potýkají se ale s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Proto také s manažery společností hovořil ministr Jan Mládek o problémech českého technického vzdělávání a nedostatku technicky kvalifikovaných lidí na našem trhu práce a způsobech, jak tuto situaci uspokojivě řešit. Pomocí by mohl být "Projekt Ukrajina", který zjednodušuje nábor ukrajinských pracovníků pro české podniky. "V projektu 5000 vláda schválila navýšení kapacit zastupitelského úřadu ve Lvově pro přijímání žádostí o pobytová oprávnění, včetně zaměstnaneckých karet. Konzulární referenti tak budou moci zpracovat až o 5000 žádostí o pobytová oprávnění ročně více, a to bez specifikace profesí," uvedl ministr Jan Mládek.

MInistr Jan Mládek při jednáních o průmyslové zóně Krnov - Červený dvůr MInistr Jan Mládek při jednáních o průmyslové zóně Krnov - Červený dvůr

Ministr Jan Mládek si rovněž prohlédl průmyslovou zónu Krnov — Červený dvůr a navštívil společnost Erdrich Umformtechnik, která se věnuje kovoobrábění a zabývá se výrobou kovových součástek pro potřeby automobilového průmyslu. Jednal též o možnostech a alternativách dalšího rozšíření zdejší průmyslové zóny.



Zařazenost 21.09.2016 01:09:00
ZdrojMPO.cz
Originálmpo.cz/dokument181121.html
Autor10510
guid181121
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.