Guvernér státu Tlaxcala představil českým podnikatelům obchodní příležitosti v Mexiku

Publikováno:
21.9.2016, (archivovaná zpráva)
Autor:
10510

Seminář navázal na krátké bilaterální jednání guvernéra Mariana Gonzáleze s náměstkem ministra průmyslu a obchodu Vladimírem Bärtlem.

Guvernér státu Tlaxcala představil českým podnikatelům obchodní příležitosti v Mexiku

Náměstek Vladimít Bärtl a guvernér Mariano González Zarur Náměstek Vladimít Bärtl a guvernér Mariano González Zarur
Dne 19. září se konal seminář obchodní a investiční příležitosti státu Tlaxcala (Mexiko), který uspořádalo MPO, velvyslanectví Mexika v Praze a Svaz průmyslu a dopravy. Seminář byl součástí programu návštěvy delegace mexického státu Tlaxcala v Praze, kterou vedl guvernér Mariano González Zarur za účelem představit svůj stát českým podnikatelům i partnerům ze státní správy.

Seminář navázal na krátké bilaterální jednání guvernéra Mariana Gonzáleze s náměstkem ministra průmyslu a obchodu Vladimírem Bärtlem. "Oceňuji, že se daří navazovat vztahy s Mexikem nikoli pouze na centrální úrovni, ale i úrovni jednotlivých států. Mexiko, které je naším nejvýznamnějším partnerem v Latinské Americe, s námi sdílí liberální přístup k obchodní politice, což usnadňuje obchodní spolupráci. Na úrovni EU probíhají jednání s Mexikem o modernizaci stávající dohody o volném obchodu, což by mělo hospodářské vztahy dále prohloubit a zjednodušit," uvedl náměstek ministra Vladimír Bärtl. Náměstek dále upozornil na loni podepsané memorandum o spolupráci mezi společností EGAP a mexickým Bancomext, které poskytuje vhodný nástroj na financování projektů nejen v Mexiku, ale i ve třetích zemích.

Seminář obchodní a investiční příležitosti státu Tlaxcala, Mexiko Seminář obchodní a investiční příležitosti státu Tlaxcala, Mexiko

Hlavním bodem programu semináře bylo vystoupení guvernéra Mariana Gonzáleze, který představil stát Tlaxcala. Stát Tlaxcala je nejmenším ze států tvořících Spojené státy mexické. Je jednou z nejrychleji rostoucích průmyslových ekonomik v Mexiku, růst HDP je nad mexickým průměrem — v roce 2015 rostla zdejší ekonomika o 5,5 % (nad celomexickým průměrem), v prvním čtvrtletí 2016 pak 3,3 %. Tlaxcala nabízí rozvinutou infrastrukturu a kvalifikovanou pracovní sílu. Je zde umístěno třináct průmyslových nebo technologických terminálů a dva jsou ve výstavbě. Tlaxcala má zájem prioritně o spolupráci v automobilovém, leteckém, kovoobráběcím a elektronickém průmyslu. Důležitými sektory jsou elektroprůmysl, výroba autodílů, textilní průmysl, chemický a petrochemický průmysl, stavebnictví, výroba plastů a zpracování potravin či cestovní ruch.

Seminář obchodní a investiční příležitosti státu Tlaxcala Mexiko 2 Seminář obchodní a investiční příležitosti státu Tlaxcala Mexiko 2

Seminář uzavřela prezentace ředitelky kanceláře ProMéxico v Bernu, která je příslušná i pro ČR, Grety Shelley. Po semináři následovaly individuální konzultace s delegací státu Tlaxcala. Semináře se zúčastnilo téměř 30 zástupců českých firem a institucí.



Zařazenost 21.09.2016 01:09:00
ZdrojMPO.cz
Originálmpo.cz/dokument181114.html
Autor10510
guid181114
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V