Tisková zpráva Krajského úřadu KV kraje: Město Aš podalo žádost do výzvy Operačního programu Spravedlivá transformace na projekt Vl:Aštovka


Karlovy Vary (28. 8. 2023) Město Aš podalo na začátku měsíce srpna žádost o dotaci do výzvy Strategické projekty Karlovarského kraje Operačního programu Spravedlivá transformace (dále OPST), a to na strategický projekt Vl:Aštovka. Jeho záměrem je ekonomicky pozvednout region a postupně transformovat ekonomiku, kterou ovlivnila těžba hnědého uhlí v kraji.
„Jedná se o jeden ze strategických projektů v Karlovarském kraji, který by měl vést k rozvoji lokální ekonomiky Ašského výběžku. Podání žádosti do výzvy je zásadním krokem, avšak nejdůležitější bude vyjádření a hodnocení Státního fondu životního prostředí, který rozhodne, zda projekt splňuje požadavky strategického projektu a o finální výši finanční podpory. Termín pro přihlášení všech strategických projektů je do 31. 12. 2023,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje Patrik Pizinger.

Cílem projektu Vl:Aštovka je vybudování inovační infrastruktury, která pomůže nastartovat lokální ekonomiku a podpoří mikropodnikání, výrobu a služby s vysokou přidanou hodnotou. Do regionu by měl přilákat odborníky a zapojit je do tvorby hodnotového řetězce místních firem. Projekt cílí také na obyvatele regionu, a to prostřednictvím vzdělávacích programů zaměřených na zvýšení uplatnitelnosti na trhu práce. Zároveň se bude snažit zlepšit kvalitu života obyvatel v regionu, chce přilákat vzdělané a aktivní občany, změnit vnímání území Ašska a zamezit odchodu stávajících obyvatel.

Strategický projekt Vl:Aštovka má stanoveny aktivity, které by měly vést k naplnění cílů. Mezi tyto patří modernizace budovy Vl:Aštovky, vybudování coworkingového centra a pořízení zařízení a vybavení pro potřeby projektu. Další samostatnou aktivitou je vytvoření interaktivního portálu s veškerými informacemi o projektu. Obsahovat bude databázi expertů, ploch k pronájmu a informace o vzdělávacích aktivitách.

Cílem podpory OPST je umožnit uhelným regionům řešit sociální, hospodářské a environmentální dopady spojené se zelenou transformací a plněním klimatických cílů v oblasti snižování emisí skleníkových plynů, tak jak s nimi členské země EU souhlasily přijetím Zelené dohody pro Evropu. Program je financován z evropského Fondu pro spravedlivou transformaci a vychází z Plánu spravedlivé územní transformace. Plán připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR v úzké spolupráci s Ministerstvem životního prostředí ČR a jednotlivými kraji.



Zodpovídá: Milan Vrbata
Vytvořeno / změněno: 29.8.2023 / 29.8.2023

Zařazenoút 29.08.2023 09:08:00
Zdroj
Originálmuas.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=52&id=243503
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V