Stipendium pro vrcholové sportovce studující na MU

Stipendium pro vrcholové sportovce studující na MU

Masarykova univerzita opět doplňuje skupinu svých studentů zařazených v projektu UNIS, který podporuje vrcholové sportovce. Do 10. září je možné podat přihlášku.

Sport
Gabriela Peringerová
Denisa Štěpánková patří mezi sportovce podpořené v projektu UNIS, na univerziádě v Číně obsadila 21. příčku.
Denisa Štěpánková patří mezi sportovce podpořené v projektu UNIS, na univerziádě v Číně obsadila 21. příčku.
Foto: ČAUS Martin Boška

Šanci dostávat měsíčně několikatisícové stipendium budou mít ale jen ti sportovci, kteří se přihlásí do 10. září.

Celkem čtyřicet pět studentů podporuje letos Masarykova univerzita díky projektu Univerzitního sportu UNIS. Stipendia za tři čtvrtiny roku jsou již určena, nyní však proběhne doplňovací výběr za studenty, kteří již studium na Masarykově univerzitě ukončili.

Šanci dostat několikatisícové stipendium ve čtvrtém kvartálu roku 2023 budou mít ale jen ti sportovci, kteří se do 10. září přihlásí přes elektronický formulář na stránkách UNISu.

Podle nastavených kritérií vyberou koordinátoři podpořené sportovce. Výzva je určena studentům, kteří sportují na vrcholné úrovni a mají úspěchy odpovídající kritériím projektu. Hledáme sportovce studující na fakultách napříč celou Masarykovou univerzitou, uvedl proděkan fakulty sportovních studií a koordinátor projektu UNIS Oldřich Racek.

Cílem programu UNIS je vytvořit takové podmínky, aby úspěšní a nadějní sportovci s mimořádnou sportovní výkonností mohli studovat a skloubit jak náročné studijní požadavky, tak sportovní přípravu a účast na soutěžích.

Například na Letních světových univerzitních hrách v Chengdu, kde MU reprezentovalo devět sportovců, patří dvě studentky Anežka Kopecká a Denisa Štěpánková mezi ty, které získaly stipendijní podporu v rámci projektu UNIS.

Anežka Kopecká studuje lékařskou fakultu a v týmu basketbalistek byla velice platnou členkou. V posledním zápase turnaje Češky vyhrály nad Brazílií 79:74 a obsadily celkové 7. místo, když nejvíce bodů 23 si připsala právě Anežka.

Denisa Štěpánková studuje fakultu sportovních studií a v Číně za sestavu s obručí získala 27,600 bodů, za sestavu s míčem 26,300 bodů, s kužely 23,850 bodů a stuhou 22,300 bodů. Celkově obsadila 21. příčku. Splnila jsem si svůj nejenom sportovní, ale i celoživotní sen. Jsem ráda, že tady mohu reprezentovat nejenom svoji školu - Masarykovu univerzitu, od které jsem v rámci projektu UNIS získala víc podpory, než jsem doufala, ale také svoji zemi, na kterou jsem hrdá. Z hlediska mého výkonu to sice nebylo úplně ideální, ale byl to myslím výkon velmi důstojný, nebyly tam žádné velké chyby. Byla skvělá atmosféra, mám moc ráda, když zaplněné tribuny tleskají, nabíjí mne to energií. Musím přiznat, že jsem byla až překvapená tím, jak velká světová konkurence se na univerziádě sešla,” uvedla Denisa.

Sběr přihlášek do pátého ročníku projektu UNIS v roce 2024 se uskuteční na konci letošního roku. Sportovci budou opět k podání přihlášky vyzváni.

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V