U Kooperativy klientům poradí česky mluvící lékař i v zahraničí

 U Kooperativy klientům poradí česky mluvící lékař i v zahraničí
19.7.2023 Produkty, Tiskové zprávy

Kooperativa v letní sezóně každoročně registruje přes 25 tisíc zásahů v rámci cestovního pojištění, nejvíce jich je z pojištění léčebných výloh.

„Nejvíce pojistných událostí evidujeme na území Chorvatska, Egypta, Turecka, Slovenska, Rakouska, Itálie, Bulharska a USA. V letní sezóně se nejčastěji jedná o střevní nebo zažívací potíže, úpaly, úžehy, obtíže spojené s koupáním v moři jako šlápnutí na mořského ježka, zánět středního ucha, kousnutí rybou a drobné úrazy jako např. vymknutí kotníku,“ představuje nejčastější problémy českých turistů Jana Konvalinová, vedoucí Odboru cestovního pojištění v pojišťovně Kooperativa.

I v letošním roce už Kooperativa bohužel musela řešit několik závažných případů v zahraničí. Například v Austrálii klient na mělčině spadl ze surfu a hlavou narazil pod hladinou do dna. Výsledkem pádu byla poraněná páteř, nutná operace a repatriace zpět do ČR. Celkové náklady přesáhly 2,5 milionu Kč. Další případ se stal při turistice v horách, kdy klient spadl ze skály, přežil, ale utrpěl mnohačetná zranění, včetně poraněných obratlů. Do nemocnice ho musel transportovat vrtulník. Celkové náklady na jeho záchranu a léčení přesáhly 4,5 milionu Kč.

Proto Kooperativa v loňském roce navýšila základní limity pro pojištění léčebných výloh na 10 milionů Kč, pro náročnější cestovatele pak nabízí i 100 milionů Kč. Kromě těchto základních limitů Kooperativa od začátku letošních prázdnin většinou zdvojnásobila i limity u dalších rizik, jako je například zubní ošetření, pojištění odpovědnosti nebo plnění za trvalé následky úrazu.

Vítanou novinkou pro klienty v zahraničí pak může být i nová asistenční služba – telefonická konzultace s česky mluvícím lékařem. „Službu je možné využít například pro konzultaci zdravotního stavu pojištěného, s návrhem postupu při zdravotních potížích, vysvětlení příznaků a příčin onemocnění, nebo vysvětlení nálezů z odborných vyšetření,“ vysvětluje výhody Jana Konvalinová.

Do pojištění léčebných výloh Kooperativa zároveň zdarma zahrnula pojištění pro případ onemocnění COVIDem, nebo pojištění případné KARANTÉNY z důvodu COVIDu. Klienti tak získají širší ochranu a mohou si bez obav užívat svou dovolenou.


Zařazenost 19.07.2023 12:07:00
ZdrojO Pojištění.cz
Originálopojisteni.cz/pojistny-trh/pojistne-produkty/u-kooperativy-klientum-poradi-cesky-mluvici-lekar-i-v-z...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V