DEN ČESKÉHO DESIGNU

DEN ČESKÉHO DESIGNU

13.07.2023 / 10:39 | Aktualizováno: 13.09.2023 / 17:34

26. září se pařížské odborné veřejnosti představí v rámci FRANCOUZSKO-ČESKÉHO DNE DESIGNU dvacítka nejvýznamnějších českých firem z oblasti sklářství, osvětlení, nábytku, ale i dalších sektorů. Akce pořádaná ve spolupráci s Asociací českého průmyslového designu, France Design Week a veletrhem EquipHotel představí to nejlepší ze současné české produkce prostřednictvím tvorby tradičních českých firem s dlouholetou historií i startupů se svými inovativními a originálními výrobky. Toto vyjímečné setkání s českým designem je příležitostí pro české firmy a francouzské klienty k navázání nových obchodních vztahů a prohloubení již existující spolupráce.

Z PRAHY DO PAŘÍŽE - SETKÁNÍ S ČESKÝM DESIGNEM

Akce je určena pro odbornou veřejnost v oblasti interiérového designu, architektury a dekorace.

KDY ?
ÚTERÝ 26. ZÁŘÍ 2023, 15-21h

KDE ?
Velvyslanectví ČR v Paříži
15, avenue Charles Floquet
Paris 7eme

REZERVACE NUTNÁ PROSTŘEDNICTVÍM:
Eventbrite nebo commerce_paris@mzv.cz

Francouzsko-český den designu v Paříži je největší prezentací českého designu ve Francii. Místní designéři, dekoratéři, architekti, nákupčí a milovníkům designu se budou moci na jednom místě seznámit s rozmanitou nabídkou dvacítky českých firem, působících v oblasti interiérového designu.

PROGRAM

Akce bude prostorem pro obchodní setkání a prezentace výrobků.

Zveme vás také na setkání s jednou z předních českých designérek, Lucií KOLDOVOU, která bude naším čestným hostem a během moderované debaty se podělí o své zkušenosti ze spolupráce s nejprestižnějšími světovými značkami. Debaty se zúčastní také další host, Peter Olah, vedoucí designu interiéru ve společnosti ŠKODA AUTO a autor trofeje pro vítěže cyklistického závodu Tour de France. Prezentace na Velvyslanectví bude jedinečnou možností obdivovat tuto trofej zblízka.

Akce je organizovaná ve spolupráci s Asociací českého průmyslového designu, France Design Week a veletrhem EquipHotel.

15H-17h setkání BtoB
17H - uvítání hostů, přednášky, debata s designéry
19H koktejl

SEZNAM VYSTAVOVATELŮ

Po 150 letech používání průmyslových lahví jako hasicích přístrojů vyvinula společnost AMPLLA řešení, které splňuje všechny dosud opomíjené požadavky. Patentovaný hasicí přístroj certifikovaný pro evropský trh, který nejenže splňuje nejpřísnější bezpečnostní požadavky, ale je také překvapivě elegantní a originální svým designem. Nový výrobek se hodí do každého interiéru a je vždy viditelný a snadno dosažitelný.

Společnost AVETON je uznávaným specialistou na stavební akustiku a určuje trendy v navrhování složitých prostor a používání atypických materiálů. Její multidisciplinární přístup k akustice, elektroakustice a designu jí umožňuje nabízet služby od A do Z architektům, dodavatelům i koncovým zákazníkům. Společnost Aveton vyvinula sklo (nazvané GLASIO) schopné pohlcovat zvuk, jehož design a technologie jsou světově unikátní. Je vyrobeno ze 100% recyklovaného českého křišťálu.

Společnost BOMMA se specializuje na tradiční řemeslo ručně foukaného skla a je proslulá svým ikonickým designem a výjimečnou odborností v oblasti designového osvětlení. Společnost podporuje autentické řemeslo a kreativitu tím, že vyvíjí nové technologické postupy na míru a moderní vybavení přímo ve firmě. Její mistrovská díla jsou vzácným dědictvím pro další generace a přinášejí do našich životů radost, světlo a krásu.

BROKIS je renomovaná a inovativní česká společnost, která se specializuje na design a výrobu luxusního osvětlení. Kombinace foukaného skla s dalšími druhy ušlechtilých materiálů, jako je dřevo a kov, v odvážných kompozicích umožnila společnosti BROKIS získat skvělé mezinárodní renomé. Její produktové řady odrážejí závazek společnosti k dokonalosti a inovacím a zvláštní pozornost věnovanou odolnosti a dlouhé životnosti všech použitých materiálů, jak ukazuje příklad BROKISGLASS.

KLIMCHI je mladá společnost, která se srdcem i duší věnuje ruční výrobě krásných a vysoce kvalitních křišťálových předmětů pro výjimečné životní okamžiky. Značka na sebe výrazně upozornila na začátku roku 2023 na veletrhu Maison & Objet v Paříži, kde byly její krásné kolekce vybrány do výstavních prostor WHAT'S NEW, které představují progresivní nové designy a výrazné novinky sezóny. KLIMCHI je otevřená okolnímu světu a inovacím, zároveň vychází z české sklářské tradice a nabízí široký výběr stolních sklenic a váz v moderních designech a úžasných barvách.

LD Seating, rodinná firma založená před 30 lety, je jedním z předních českých a evropských dodavatelů sedacího nábytku. Židle a křesla od LD Seating najdete v mnoha českých i zahraničních firmách, pracovních centrech, školách, zdravotnických zařízeních, hotelech i soukromých domech. Zkrátka všude tam, kde je kladen důraz na pohodlné, ergonomické sezení s originálním designem.

MMCITÉ je inovativní výrobce městského mobiliáře, který věří, že kvalitní design je klíčem ke zlepšení města. Společnost Mmcité je přesvědčena, že městský mobiliář by měl být krásný i funkční, a proto nabízí širokou škálu laviček, stolů, autobusových přístřešků, přístřešků a stojanů na kola, odpadkových košů a dalších produktů v různých inspirativních designech a barvách.

Rodinná firma NADOP založená v roce 1990 nedaleko Brna, se již více než 30 let navrhuje a vyrábí vysoce kvalitní nábytek na míru pro širokou škálu zákazníků, včetně soukromých osob a profesionálů, jako jsou hotely, autosalony, butiky, optiky, restaurace a další typy komerčních prostor.

Česká společnost NEBESYS vyvinula revoluční střešní systém, který proměňuje podkroví a půdní prostory tím, že do nich přivádí přirozené světlo. Její nové patentované průhledné tašky jsou vysoce estetické, nabízejí skvělou viditelnost do okolního světa a zároveň zaručují naprosté soukromí jejich obyvatelům, protože zvenčí si zachovávají vzhled tradiční tašky. Tento systém, který je zdrojem dodatečného světla a opticky zvětšuje prostor, je ideálním řešením pro všechny situace, kdy je použití střešních oken a světlíků omezené nebo jednoduše nemožné, a umožňuje vylepšit a oživit prostory ve stávajících budovách v městských oblastech.

Společnost POLSTRIN jako specialista na nábytek udržuje a rozvíjí tradici a odbornost čalouníků z Hradce Králové již od roku 1957. Nábytek firmy Polstrin je vyráběn na míru, značka nevytváří zásoby ani nevyrábí sériově - to jí umožňuje být flexibilnější, originálnější a především mít individuální přístup ke každému zákazníkovi. Tradiční techniky byly propojeny s novými technologiemi a přizpůsobeny výrobě současného luxusního produktu. Ať už se jedná o jídelny, ložnice, recepce nebo jiné obytné prostory, Polstrin je zárukou kvality a designu. Značka se zaměřuje jak na soukromé zákazníky, tak na zákazníky v sektoru HORECA, stejně jako na obchodní domy a developery, na realizaci projektů architektů a interiérových designérů.

Skupina RAKO je jediným výrobcem keramických obkladů a dlažeb v České republice a patří mezi největší evropské výrobce obkladových materiálů. Díky kvalitním výrobkům, moderním technologiím, jedinečnému know-how a spolehlivému servisu tvoří značka RAKO historii již 140 let. Je jednou z nejstarších značek v českém průmyslu a jednou z nejstarších značek keramických obkladů a dlažeb na světě. Již po generace zdobí RAKO svými výrobky nejrůznější prostory.

R?AVAK se zaměřujeme se na moderní koupelny promyšlené do posledního detailu v ucelené nabídce komplexních řešení. Svým zákazníkům dodává vany, sprchové kouty a dveře, vany s hydromasážními systémy, umyvadla, sanitární keramiku (wc, bidety a keramická umyvadla), koupelnový nábytek, vodovodní baterie a doplňky.

Společnost RIM CZ byla založena v roce 1991 s cílem vytvářet ergonomické, funkční, odolné a vysoce kvalitní židle. Od té doby se portfolio společnosti neustále rozrůstá a značka nyní nabízí svým zákazníkům kompletní vybavení kanceláří, recepcí a relaxačních prostor. Židle, stoly, křesla, pohovky a taburety této značky, které jsou stále navrhovány a vyráběny ve Zlínském kraji ve spolupráci s mezinárodními designéry, lze nalézt na všech kontinentech kromě Antarktidy.

Prestiž sklárny RUCKL, proslulé špičkovým broušeným křišťálem, sahá až do roku 1846. Ve sklárně ve středočeském Nižboru mistři skláři, brusiči a malíři přetvářeli surové sklo v sofistikované předměty a spojovali úchvatnou krásu ručně foukaného křišťálu s originálním designem a pečlivou pozorností věnovanou detailům. Křišťálové výrobky RUCKL tak ztělesňují to nejlepší z bohaté evropské sklářské historie, kultury a dědictví.

Díky více než 125 letům zkušeností a touze po inovacích se značka ŠKODA snaží nabízet emocionálně nabitý a zároveň funkční design, jehož základem je jedinečný krystalický vzhled. Elegantní navenek, důmyslné uvnitř - vozy Škoda v sobě spojují prvotřídní řemeslné zpracování, dostatek prostoru ve všech směrech, důmyslné Simply Clever detaily a design, který klade důraz na preciznost a přehlednost.

MOSER je česká společnost specializující se na výrobu bezolovnatého, ručně vyráběného luxusního křišťálu. Společnost byla založena v roce 1857, kdy Ludwig Moser, talentovaný rytec a podnikatel, otevřel v lázeňském městě Karlovy Vary svou ryteckou dílnu a obchod. Díky své jedinečné kráse, kvalitě, nadčasovému designu a mistrovství svých sklářů si výrobky firmy Moser získaly obdiv a uznání významných osobností z celého světa.

Židle a stoly TON jsou jedinečnou kombinací kvality, inovativních tvarů a odrazem místa, kde se generace učily rozumět dřevu. Dřevo se ohýbá ručně na stejném místě, kde se tato jedinečná technologie spojená se současnými nápady designérů používá již od roku 1861

Znacˇka TODUS stavi´ na 30lete´ tradici vy´roby kvalitni´ho exterie´rove´ho na´bytku. Vytva´rˇi´me elegantni´ a pohodlny´ na´bytek, ktery´ podtrhne jedinecˇnost kazˇde´ho venkovni´ho prostoru. Za´kazni´ku°m nabi´zi´me nadcˇasove´ produkty, ktere´ splni´ jejich ocˇeka´va´ni´ prˇi kazˇde´ uda´losti. Atˇ uzˇ to jsou kazˇdodenni´ chvi´le stra´vene´ s rodinou a prˇa´teli, nebo zvla´sˇtni´ prˇi´lezˇitosti, ktere´ si vsˇichni uchovaji´ v pameˇti po cely´ zˇivot. Vesˇkery´ sortiment znacˇky Todus vyra´bi´me v Opaveˇ z pecˇliveˇ vybrany´ch materia´lu° pocha´zeji´ci´ch z Evropy.

Společnost USSPA byla založena v roce 1995 jako rodinný podnik a nabízí kompletní sortiment vířivých van a plaveckých lázní pro soukromé i komerční využití a vyváží do více než 20 zemí světa. Lázně s nadčasovým designem a elegantními liniemi, kompletní hydroterapií a velkým komfortem. Celý proces - od návrhu až po výrobu - probíhá v továrně v Dolní Dobrouči v České republice. Díky vysoké kvalitě svých výrobků, jejich efektivnímu a spolehlivému provozu a inovativnímu přístupu v kombinaci s vynikajícím zákaznickým servisem si USSPA vydobyla výjimečné postavení mezi výrobci v oboru v České republice i ve světě.

Další informace získáte na obchodně-ekonomickém oddělení velvyslanectví: commerce_paris@mzv.cz.



Zařazenost 13.09.2023 17:09:00
ZdrojMZv ČR v Paříži
Originálmzv.cz/paris/cz/obchod_a_ekonomika/den_ceskeho_designu.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V