Třetí rok za sebou se české firmy prezentovaly na veletrhu XR Fair v Tokiu

Třetí rok za sebou se české firmy prezentovaly na veletrhu XR Fair v Tokiu

07.07.2023 / 06:50 | Aktualizováno: 11.07.2023 / 07:50

Na tokijském výstavišti Big Sight probíhal ve dnech 28.-30. června 2023 veletrh XR Fair Tokyo zaměřený na technologie VR/AR/MR. První den český národní stánek, který je na tomto veletrhu již třetím rokem za sebou, navštívil velvyslanec ČR v Japonsku Martin Tomčo a setkal se se zástupci pěti českých firem - Divr Labs, Pocket Virtuality, Amadeus (zastupující Vrgineers, Divr Labs a Pocket Virtuality), BotFactory a Space Makers - prezentujících se na stánku. Český stánek byl spoluorganizován Velvyslanectvím ČR v Tokiu a agenturou CzechInvest v rámci projektu ekonomické diplomacie (PROPED).

Technologie virtuální či pozměněné reality (VR/AR/MR) jsou velice atraktivní a dynamicky se rozvíjející v řadě odvětvích. Silná česká přítomnost na veletrhu v podobě národního stánku dostává do místního povědomí pověst České republiky jako země s řadou inovativních a zajímavých firem v tomto oboru s vážným zájmem o japonský trh. Všechny tyto účasti, včetně této se konaly v rámci projektů ekonomické diplomacie MZV, tzv. PROPED, a také za podpory CzechInvest/CzechTrade.

Technologie XR (souhrnné označení pro technologie VR/AR/MR) přitahují pozornost jako technologie, která způsobí revoluci v našem životě a společnosti (např. metaverse a digitální avatar). Rozšířením 5G sítí trh XR ještě dále poroste a očekává se, že stejně tak poroste i popularita i XR Fair Tokyo, kde se na jednom místě vystavují produkty a služby XR, které lze využít v široké škále průmyslových odvětví, včetně výroby, stavebnictví, nemovitostí, zdravotnictví a zábavy. To potvrzují i čísla z letošní výstavy, kterou navštívilo přes 45 000 lidí a zúčastnilo se jí 943 firem/organizací (z toho 76 zahraničních). Český stánek byl jednou ze tří zahraničních oficiálních účastí na veletrhu.

V návaznosti na letoší účast českých firem na veletrhu XR Fair Tokyo se na Velvyslanectví ČR v Tokiu se konal 28. června 2023 "Czech XR Evening" pro celkem 50 hostů, který zahájila zástupkyně velvyslance Vladimíra Hirsh. Poté následovaly prezentace vystavujících firem o jejich produktech a technologiích. Na seminář navázala networkingová číše vína, kde se české firmy setkaly se svými potenciálními japonskými partnery a měly tak další příležitost k navázání spolupráce.

Česká účast na veletrhu také vhodně navazovala na nedávno skončenou návštěvu vicepremiéra Ivana Bartoše, kterého do Japonska doprovázela podnikatelská mise zaměřená na informační technologie mj. byl její součástí také předseda Asociace českých herních vývojářů, který uzavřel dohodu o spolupráci s jeho japonským protějškem.

Galerie


XR Fair 2023

XR Fair Czech Pavilion 2023
Czech Booth 1
Czech Booth 2
Czech Booth 3
Czech Booth 4
Czech XR Evening Opening
Czech XR Evening Presentation


Zařazenoút 11.07.2023 07:07:00
ZdrojMZv ČR Tokyo
Originálmzv.cz/tokyo/cz/obchod_a_ekonomika/treti_rok_za_sebou_se_ceske_firmy.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V