Stručná informace z jednání Rady města Turnov ze dne 10. 5. 2023

Zahájení veřejných zakázek – doplnění rozvodů TUV do bytového domu Přepeřská, víceúčelové hřiště Mašov, komunikace a inženýrské sítě v lokalitě Hruštice – Károvsko, architektonická studie – dětská skupina.

Jednání rady města se zúčastnilo osm radních. Níže uvádíme stručnou informaci. Kompletní zápis ze zasedání naleznete na webových stránkách www.turnov.cz/cs/mesto/rada-mesta/zapisy-rady-mesta.


2. Turnovské odpadové služby, s. r. o. - Schválení výsledku výběrového řízení na nákup automobilu

Rada města v působnosti valné hromady společnosti Turnovské odpadové služby, s. r. o., schválila výsledek výběrového řízení na nákup automobilu na svoz odpadů od společnosti Unikont Group, s. r. o., IČ 41193113, se sídlem Služeb 609/6, 108 00 Praha 10, v nabídkové ceně 3.355.000 Kč bez DPH.


3. Valná hromada Městské sportovní Turnov, s. r. o. - Schválení roční závěrky 2022 a Výroční zpráva 2022

Rada města v působnosti valné hromady Městské sportovní Turnov, s. r. o., schválila Výroční zprávu Městské sportovní Turnov, s. r. o., za rok 2022.

Rada města v působnosti valné hromady Městské sportovní Turnov, s. r. o., schválila účetní závěrku (závěrečné výkazy hospodaření s přílohou), včetně výsledku hospodaření společnosti Městská sportovní Turnov, s. r. o., za rok 2022.

Rada města v působnosti valné hromady Městské sportovní Turnov, s. r. o. schválila vypořádání ztráty společnosti Městská sportovní Turnov, s. r. o., za rok 2022 ve výši 7.108.553 Kč převodem na účet neuhrazených ztrát minulých let.

RM v působnosti valné hromady společnosti Městská sportovní Turnov, s. r. o., vzala na vědomí zprávu o vztazích za rok 2022.


4. Převod pozemků z vlastnictví státu do vlastnictví města

Rada města vzala na vědomí informaci o možnosti bezúplatného převodu pozemků z majetku státu a uložila odboru správy majetku informovat Radu města Turnova o dalším postupu.


5. Změna nájemce pozemku p. č. 1448/2, k. ú. Turnov

Rada města schválila smlouvu o nájem pozemku p. č. 1448/2, k. ú. Turnov do SJM, z důvodu umístění garáže a parkování před garáží. Smlouva bude uzavřena na dobu neurčitou za nájemné 3.453 Kč/rok + DPH.


6. Mokřiny - cesty a přístup k domu Mokřiny č. p. 4

Rada města vzala na vědomí informace o řešení záležitosti přístupových cest v k. ú. Malý Rohozec, část Mokřiny, a uložila odboru správy majetku pokračovat v řešení cest a jejich propojení před domem Mokřiny č. p. 5 a dalších krocích Radu města Turnova informovat.

Rada města nesouhlasila s investicí do zřizování nebo upravování přístupové cesty k domu Mokřiny čp. 4 a čp. 13 po pozemcích p.p.č. 458/1 a 459, oba k.ú. Malý Rohozec, ani po dalších soukromých pozemcích.


7. DEK - prodejna pro dům a zahradu, Turnov, ul. Vesecká

Materiál byl přesunut na další jednání rady města s právním doporučením jak postupovat s ohledem na proces převodu pozemku a kupní smlouvy.


8. Dodatek č. 1 smlouvy o dílo "Stavební úpravy místní komunikace Durychov, Turnov - 2. kolo"

Rada města schválila uzavření Dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo s firmou COLAS CZ, a. s., IČ 261 77 005 na akci "Stavební úpravy komunikace Durychov, Turnov - 2. kolo", kterým se prodlužuje termín realizace veřejné zakázky do 15.06.2023, a uložila Mgr. Dagmar Šrytrové předložit Dodatek č. 1 k podpisu starostovi města.


9. Dodatek č. 1 smlouvy o dílo "Přístavba Waldorfské mateřské školy Turnov"

Rada města schválila Dodatek č. 1 ke smlouvě o dílo s dodavatelem B R E X, spol. s.r. o., IČ 40232549 na realizaci zakázky „Přístavba Waldorfské mateřské školy Turnov“, který nemění cenu zakázky, a zároveň schválila uzavření dodatku č. 1 s tímto dodavatelem a uložila Mgr. Dagmar Šrytrové zajistit předložení dodatku č. 1 k podpisu starostovi.


10. Dodatek č. 2 smlouvy o dílo "Regenerace panelového sídliště - Turnov, sídliště U nádraží - 8. etapa"

Rada města schválila uzavření Dodatku č. 2 ke smlouvě o dílo s firmou MIZERA-STAVBY a. s., IČ 28762070 na akci "Regenerace panelového sídliště – Turnov, sídliště U nádraží – 8. etapa", kterým se navyšuje cena díla na 6.016.192,71 Kč bez DPH, 7.279.593,19 Kč vč. DPH a uložila Mgr. Dagmar Šrytrové předložit Dodatek č. 2 k podpisu starostovi města.


11. Dodatek č. 6 ke smlouvě o nájmu nebytových prostor s Městskou teplárenskou Turnov, s. r. o.

Rada města schválila dodatek č. 6 s Městskou teplárenskou Turnov, s. r. o., kterým pronajímáme 1/3 výměníku na pozemku p. č. 2600/106, k. ú. Turnov (pravou část) za nájemné ve výši 1.158 Kč/rok.


12 - Zahájení veřejné zakázky „Doplnění rozvodů TUV do objektu Přepeřská 1449-50, Turnov - 2. kolo“

Rada města schválila zadávací podmínky veřejné zakázky „Doplnění rozvodů TUV do objektu Přepeřská 1449-50, Turnov – 2. kolo” a schválila komisi pro hodnocení nabídek ve složení: Ing. Tomáš Hocke, Mgr. Dagmar Šrytrová, Mgr. Eva Honzáková, Jan Pokorný, DiS., Jiří Vele, Eva Kordová a uložila odboru správy majetku vypsat veřejnou zakázku a předložit výsledek hodnotící komisi radě města.


13. Zahájení veřejné zakázky “Komunikace a inženýrské sítě v rozvojové lokalitě Hruštice - Károvsko, ul. Na Piavě“

Rada města schválila zadávací podmínky veřejné zakázky "Komunikace a inženýrské sítě v rozvojové lokalitě Hruštice - Károvsko, ul. Na Piavě" a schválila komisi pro hodnocení nabídek ve složení: Ing. Tomáš Hocke, Mgr. Eva Honzáková, Ing. Dagmar Šrytrová, Stanislava Syrotiuková, Jiří Vele a uložila odboru správy majetku vypsat veřejnou zakázku a předložit výsledek hodnotící komise radě města.


14. Zahájení veřejné zakázky “Víceúčelové hřiště Turnov, ZŠ Mašov“

Rada města schválila zadávací podmínky veřejné zakázky „Víceúčelové hřiště Turnov, ZŠ Mašov“ a schválila komisi pro hodnocení nabídek ve složení: Ing. Tomáš Hocke, Mgr. Eva Honzáková, Mgr. Dagmar Šrytrová, Mgr. Renáta Šulcová, Ing. Štěpán Kučera, doc. PhDr. Alena Svobodová, CSc. a uložila odboru správy majetku vypsat veřejnou zakázku a předložit výsledek hodnotící komisi radě města.

Rada města souhlasila s podáním žádosti o dotaci na projekt „Víceúčelové hřiště Turnov, ZŠ Mašov“ do programu Dotačního fondu Libereckého kraje PODPORA SPORTOVNÍ INFRASTRUKTURY V LIBERECKÉM KRAJI 2023 a doporučila zastupitelstvu schválit podání žádosti o dotaci.


15. Výsledek veřejné zakázky "Zpracování projektové dokumentace - Komplexní stavební úpravy jídelny a spojovacího krčku ZŠ Turnov, Skálova včetně renovace gastro provoz

Rada města schválila na základě doporučení hodnotící komise zrušení veřejné zakázky malého rozsahu "Zpracování projektové dokumentace - Komplexní stavební úpravy jídelny a spojovacího krčku ZŠ Turnov, Skálova včetně renovace gastro provozu" a schválila nové zadávací podmínky pro vyhlášení veřejné zakázky ve zjednodušeném podlimitním režimu s názvem "Zpracování projektové dokumentace - Komplexní stavební úpravy jídelny a spojovacího krčku ZŠ Turnov, Skálova včetně renovace gastro provozu - 2. kolo" a schválila komisi pro hodnocení nabídek ve složení: Ing. Tomáš Hocke, Mgr. Michal Loukota, Mgr. Eva Honzáková, Mgr. Dagmar Šrytrová, Ing. arch. Zdeněk Bičík, Jiří Vele, a uložila odboru správy majetku vypsat veřejnou zakázku a předložit výsledek hodnotící komise radě města.


16. Architektonická studie "Dětská skupina"

Rada města schválila koncept architektonické studie "Dětská skupina Turnov".

Rada města schválila uzavření Dodatku č. 1 ke smlouvě o dílo č.j. OSM/23/555/KAZ s Ing.arch. Tomášem Adámkem, IČ: 60057840 na akci "Zpracování projektové dokumentace - Dětská skupina Turnov", kterým se navyšuje cena architektonické studie na 218.000 Kč, celkem na 852.000 Kč bez DPH za celou zakázku a uložila Mgr. Dagmar Šrytrové předložit Dodatek č. 1 k podpisu starostovi města.


17. Návrh rozpočtového opatření č. 2 na rok 2023

Rada města doporučila zastupitelstvu města schválit rozpočtové opatření č. 2 na rok 2023 s úpravami dle diskuze.


18. Nabytí nepatrného majetku zůstavitele městem Turnov jako vypravitelem pohřbu

Rada města schválila nabytí nepatrného majetku zůstavitele městem Turnov, které se postaralo o pohřeb zůstavitele.


19. Navýšení příplatku mimo základní kapitál Městské sportovní Turnov, s. r. o.

Rada města v působnosti valné hromady Městské sportovní Turnov, s. r. o. schválila se souhlasem jednatele společnosti poskytnutí příplatku mimo základní kapitál ve smyslu § 163 zákona č. 90/2012 o obchodních korporacích v platném znění v částce 9.700.000 Kč.


20. Záštita starosty – Outdoor sport Český ráj, z. s. - podpora sportovní akce „250 Český ráj“

Rada města schválila v rámci záštity starosty města nad akcí poskytnutí finančního daru pro Outdoor sport Český ráj, z. s., Turnov, Lidická 1478, PSČ 51101, IČ 08553939, ve výši 5.000 Kč na podporu sportovní akce „250 Český ráj“, konané dne 26.–27. května 2023. Zároveň RM schválila znění darovací smlouvy a pověřila starostu města Ing. Tomáše Hockeho jejím podpisem.


21. Rozvojové záměry organizací působících v sociální oblasti

Rada města vzala na vědomí rozvojové záměry organizací působících v sociální oblasti a požádala, aby rozvojové záměry měly nastavené udržitelné financování a byly poskytovány v širším území Libereckého kraje.


22. Nová smlouva s EKO-KOM, a. s.

Rada města schválila smlouvu č. OS201420000344 o zajištění zpětného odběru a využití odpadů z obalů se společností EKO-KOM, a. s., a souhlasila s jejím podpisem starostou města.


23. Rozdělení dotací na cestovní ruch

Rada města souhlasila s návrhem na rozdělení dotací z fondu pro podporu cestovního ruchu pro rok 2023 a zároveň doporučuje Zastupitelstvu města Turnov rozhodnout o rozdělení dotací dle předloženého návrhu.

Rada města doporučila Zastupitelstvu města Turnov schválit v rámci rozpočtového opatření č. 2 pro rok 2023 přesun finančních prostředků ve výši 100.000 Kč z fondu města Turnov pro podporu cestovního ruchu na samostatný řádek rozpočtu města pro účel zpracování nové Koncepce rozvoje cestovního ruchu města Turnova.


24. Rozdělení dotací na zahraniční spolupráci

Rada města doporučila Zastupitelstvu města Turnov rozhodnout v rámci dotačního programu Podpora zahraniční spolupráce o poskytnutí dotace ve výši 15.800 Kč pro spolek Tělocvičná jednota Sokol Turnov, IČ 13582518 na projekt Reciproční soustředění mládeže v Niesky.


25. Rozdělení dotací na obecně prospěšnou činnost

Rada města souhlasila s návrhem na rozdělení dotací na obecně prospěšnou činnost a zároveň doporučuje Zastupitelstvu města Turnov rozhodnout o rozdělení dotací dle předloženého návrhu.


26. Základní škola Turnov, 28. října 18, příspěvková organizace – čerpání rezervního a investičního fondu

Rada města schválila organizaci Základní škola Turnov, 28. října 18, příspěvková organizace čerpání rezervního fondu do výše 150 tis. Kč a následný převod této částky do fondu investic.

Rada města schválila organizaci Základní škola Turnov, 28. října 18, příspěvková organizace čerpání investičního fondu do výše 150 tis. Kč na nákup nové interaktivní tabule.


27. Mateřská škola a Základní škola Sluníčko Turnov, příspěvková organizace - žádost o schválení přijetí daru

Rada města schválila organizaci Mateřská škola a Základní škola Sluníčko Turnov, příspěvková organizace přijetí finančního daru v celkové výši 103 tis. Kč od společnosti GRUPO ANTOLIN TURNOV, s. r. o., Průmyslová 3000, 511 01 Turnov, IČ 26702436.


28. Městské příspěvkové organizace – vyřazování majetku

Rada města souhlasila s vyřazením drobného dlouhodobého hmotného majetku do 39.999 Kč dle předloženého návrhu ředitelky organizace Mateřská škola Turnov, 28. října 757, příspěvková organizace.

Rada města souhlasila s vyřazením drobného dlouhodobého hmotného majetku do 39.999 Kč dle předloženého návrhu ředitele organizace Základní škola Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace.

Rada města souhlasila s vyřazením drobného dlouhodobého hmotného majetku do 39.999 Kč dle předloženého návrhu ředitelky organizace Zdravotně sociální služby Turnov, příspěvková organizace.

Rada města souhlasila s vyřazením drobného dlouhodobého hmotného majetku do 39.999 Kč dle předloženého návrhu ředitelky organizace Mateřská škola Turnov, Alešova 1140, příspěvková organizace.

Rada města souhlasila s vyřazením drobného dlouhodobého hmotného majetku do 39.999 Kč dle předloženého návrhu ředitelky organizace Turnovské památky a cestovní ruch, příspěvková organizace.

Rada města souhlasila s vyřazením drobného dlouhodobého hmotného majetku do 39.999 Kč dle předloženého návrhu ředitele organizace Základní škola Turnov, Skálova 600, příspěvková organizace.

Rada města souhlasila s vyřazením drobného dlouhodobého hmotného majetku do 39.999 Kč dle předloženého návrhu ředitelky organizace Mateřská škola Turnov, Zborovská 914, příspěvková organizace.

Rada města souhlasila s vyřazením drobného dlouhodobého hmotného majetku do 39.999 Kč, dlouhodobého hmotného majetku nad 40.000 Kč a drobného dlouhodobého nehmotného majetku do 59.999 Kč dle předloženého návrhu ředitele organizace Základní škola Turnov, 28. října 18, příspěvková organizace.

Rada města souhlasila s vyřazením drobného dlouhodobého hmotného majetku do 39.999 Kč dle předloženého návrhu ředitelky organizace Mateřská škola Turnov, Bezručova 590, příspěvková organizace.

Rada města souhlasila s vyřazením drobného dlouhodobého hmotného majetku do 39.999 Kč dle předloženého návrhu ředitelky organizace Mateřská škola a Základní škola Sluníčko Turnov, příspěvková organizace.


29. Problematika reklamních nosičů typu áčka

RM vzala na vědomí návrh Komise Rady města Turnov pro městskou památkovou zónu a souhlasila s myšlenkou jednotných reklamních nosičů (tzv. áček), které budou poskytovány provozovatelům obchodů a služeb na území městské památkové zóny Turnov za stanovený poplatek a pověřuje OŠKS vytvořením návrhu reklamního „áčka“ ve spolupráci s městským architektem a pracovníkem NPU včetně návrhu distribuce s odborem dopravy.


30. Doplnění člena komise pro občanské záležitosti

Rada města jmenovala Olgu Kolovratníkovou členkou komise pro občanské záležitosti.


31. Hodnocení jednatelů obchodních společností

Rada města v působnosti valné hromady společnosti Technické služby Turnov, s. r. o., schválila výši roční odměny jednatele Technických služeb Turnov, s. r. o., za rok 2022 dle předloženého návrhu.

Rada města v působnosti valné hromady společnosti Turnovské odpadové služby, s. r. o., schválila výši roční odměny jednatele Turnovských odpadových služeb, s. r. o., za rok 2022 dle předloženého návrhu.

Rada města v působnosti valné hromady společnosti Kulturní centrum Turnov, s. r. o., schválila výši roční odměny jednatele Kulturního centra Turnov, s. r. o., za rok 2022 dle předloženého návrhu.

Rada města v působnosti valné hromady společnosti Městská sportovní Turnov, s. r. o., schválila výši roční odměny jednatele Městské sportovní Turnov, s. r. o., za rok 2022 dle předloženého návrhu.

Odměny budou vyplaceny z prostředků společností.


32. Krajská nemocnice Liberec, a. s. - dodatek akcionářské dohody č. 3, projekt odštěpení Centra urgentní medicíny

Rada města doporučila ZM souhlasit s návrhem dodatku č. 1 - smlouvy mezi akcionáři Krajské nemocnice Liberec, a. s.

Rada města doporučila ZM souhlasit s projektem přeměny obchodní společnosti Krajská nemocnice Liberec, a. s., ve formě rozdělení odštěpením sloučením, podle kterého část jmění společnosti, které tvoří mimo jiné nemovité věci, majetková práva duševního vlastnictví k projektové dokumentaci, a smlouvy související s prováděním projektu Modernizace Krajské nemocnice Liberec – Etapa č. 1 v podobě výstavby Centra urgentní medicíny, stejně jako ostatní práva a povinnosti, když navrhovaný text projektu přeměny je přílohou důvodové zprávy, přejde z Krajská nemocnice Liberec, a. s., do 100% vlastněné společnosti NELI Servis, s. r. o.

Náhled pro tisk
Vytvořeno 10.5.2023 15:18:23 | přečteno 366x | marcela.jandova

Zařazenost 10.05.2023 15:05:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/mestsky-urad-informuje/strucna-informace-z-jednani-rady-mesta-turnov-ze-dne-1...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V