Granty TGM podpoří nejlepší studentské projekty

Granty TGM podpoří nejlepší studentské projekty

Už dvanáctým rokem podporuje Spolek absolventů a přátel Masarykovy univerzity (SAPMU) studentské aktivity formou grantů TGM. Letošní uzávěrka přihlášek je prodloužena do 12. května.

Student
Lenka Kolegarová
Grant TGM podpořil v roce 2015 i projekt Úsměv všem zaměřený na děti a seniory.
Grant TGM podpořil v roce 2015 i projekt Úsměv všem zaměřený na děti a seniory.
Foto: archiv SAPMU
Rádi podpoříme i drobné studentské aktivity a projekty formou Rychlograntů, které udělujeme po celý rok mimo letní prázdniny, říká Danuše Spáčilová.

Zrealizovat zajímavou výstavu či koncert, uspořádat přednášku, vydat publikaci nebo provést badatelský výzkum umožní i letos studentům Spolek absolventů a přátel Masarykovy univerzity (SAPMU). Prostřednictvím grantů TGM s celkovou částkou padesát tisíc korun podpoří nápady, na jejichž realizaci nemají studenti dostatek peněz.
Spolek SAPMU sdružuje bývalé studenty a ostatní zájemce, kteří mají k Masarykově univerzitě nějaký vztah. Granty TGM vyhlašuje od roku 2012. O grant může usilovat každý aktivní student Masarykovy univerzity, který přijde s originálním nápadem. Ten by měl reagovat na aktuální společenskou situaci, přinášet nové trendy ve vzdělávání a být schopný reprezentovat Masarykovu univerzitu, naznačila předsedkyně spolku Danuše Spáčilová.
Na uskutečnění společensky prospěšných nápadů mohou studenti obdržet částku od čtyř do dvaceti tisíc korun. Kromě toho spolek letos podpoří i drobné studentské aktivity a projekty formou takzvaných Rychlograntů. Rychlogranty udělujeme do výše čtyř tisíc korun na každý projekt, a to po celý rok mimo letní prázdniny. Podmínkou je, že projekt podpořený Rychlograntem musí studenti zrealizovat do tří měsíců od podpisu smlouvy, upřesnila Danuše Spáčilová.
Do loňského roku spolek podpořil jedenatřicet projektů celkovou částkou 354 tisíc korun. V minulých ročnících se podařilo realizovat například Otevřenou encyklopedii o právu Iurum WIKI, festival digitálních her Gamer Pie, online časopis studentů Katedry anglistiky a amerikanistiky Re: Views Magazine, projekt o třídění odpadu Zelený Kampus nebo cyklus projekcí pro zrakově a sluchově znevýhodněné Čtvrtky bez bariér. Loňskou podporu získaly dva projekty. Jedním byl Rádio R a lidé z Ukrajiny, který chce letos s ročním odstupem zhodnotit integraci ukrajinských uprchlíků v Brně a Jihomoravském kraji, druhým Be the Change studentské světové organizace AIESEC, propojující zahraniční studenty ERASMUS se středoškoláky prostřednictvím diskusí o světových problémech a dobrovolnictví, vyjmenovala Danuše Spáčilová.
Přihlášku a další aktuální informace ke Grantům TGM studenti najdou na webu spolku. Uzávěrka letošních přihlášek je 12. května. Zájemce pošle vyplněnou žádost o grant v elektronické podobě včetně tříminutové videoprezentace na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Vše poté posoudí Správní rada a výbor SAPMU a vyberou z předložených žádostí vítězné projekty, uvedla Danuše Spáčilová.

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V