Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Dvořák otevřel český stánek na mezinárodním leteckém veletrhu FAMEX 2023

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Dvořák otevřel český stánek na mezinárodním leteckém veletrhu FAMEX 2023

28.04.2023 / 21:42 | Aktualizováno: 08.05.2023 / 17:54

Ve dnech 26. – 29. dubna 2023 se uskutečnil na vojenské letecké základně Santa Lucía v Mexiku již pátý mezinárodní letecký veletrh FAMEX 2023 (Feria Aeroespacial México). Na letošním ročníku se na českém stánku představila společnost Zlín Aircraft. Veletrhu se dále zúčastnili zástupci společností Excalibur International, Retia, Sellier & Bellot, Česká zbrojovka, Evektor a Phonexia.Zastupitelský úřad ČR v Mexiku uspořádal za podpory projektů ekonomické diplomacie PROPED na českém stánku propagační akci za přítomnosti náměstka ministra zahraničních věcí Martina Dvořáka, velvyslance Zdeňka Kubánka, velitele mexického Ministerstva obrany gen. Celestina Ávila Astudillo, prezidenta FAMEX a dalších vysokých představitelů mexických ozbrojených složek.

Od roku 2015 se nedaleko hlavního města Mexika koná každé dva roky mezinárodní letecký veletrh FAMEX organizovaný mexickým Ministerstvem obrany. Veletrh patří spolu s chilským veletrhem FIDAE k největším v Latinské Americe. FAMEX se zaměřuje na civilní a vojenské letectví, kosmický průmysl a bezpečnostní a obranný sektor. Letošního ročníku se na volné ploše a v šesti pavilonech představilo více jak 690 firem z více jak 50 zemí světa.

První den veletrhu byl tradičně zahájen nejvyššími státními představiteli Mexika. Úvodního ceremoniálu se za Českou republiku zúčastnil náměstek ministra zahraničních věcí Martin Dvořák a velvyslanec Zdeněk Kubánek. Následovala letecká air show malých letadel, kde se za Českou republiku představil vicemistr světa a mistr Evropy v letecké akrobacii Martin Šonka. V nadmořské výšce více než 2 200 m.n.m. předvedl Šonka na letadle ZLIN Z 242 L úchvatnou leteckou show.

Úvodní den veletrhu byl na českém stánku zahájen networkingovou akcí, podpořenou v rámci projektů ekonomické diplomacie (PROPED), kterou uvedl náměstek Martin Dvořák, velvyslanec Zdeněk Kubánek a velitel mexického Ministerstva obrany Celestino Ávila Astudillo. Akce se zúčastnili představitelé vzdušných leteckých sil, prezident a zástupci organizačního týmu veletrhu FAMEX, vedení řízení leteckého provozu, vedení mexické vesmírné agentur a další vysocí představitelé mexické armády a námořnictva.

Na letošním ročníku se na českém stánku organizovaném mexickou kanceláří Czech Trade představila společnost Zlín Aircraft. Veletrhu se dále zúčastnili zástupci společností Excalibur International, Retia, Sellier & Bellot, Česká zbrojovka, Evektor a Phonexia.

Letecký průmysl v Mexiku patří k nejdynamičtěji se rozvíjejícím oborům. Za posledních 10 let vykázal letecký průmysl v Mexiku rekordní růst 152 % a vývozy leteckého průmyslu každoročně rostou zhruba o 11 %. Většina dnešní mexické výroby se zaměřuje na produkci leteckých dílů a menších celků, které jsou pak vyváženy k montáži zejména do USA (přes 80 % exportu), Kanady i EU. Mexiko tak hraje důležitou roli v dodavatelských řetězcích nadnárodních gigantů a přispívá k výrobě letadel světových značek. Mexiko sice v dlouhodobém horizontu aspiruje na vlastní výrobu velkých letadel, aktuálně je ale stále dováží ze zahraničí.

Galerie


FAMEX 2023

FAMEX 2023
1682607231798
WhatsApp Image 2023-04-26 at 16.12.31
WhatsApp Image 2023-04-26 at 16.12.34
IMG_5376


Zařazenopo 08.05.2023 17:05:00
ZdrojMZv ČR v Mexiku
Originálmzv.cz/mexico/cz/obchod_a_ekonomika/namestek_ministra_zahranicnich_veci.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V