Nové studijní programy pro právní experty

Nové studijní programy pro právní experty

Právo informačních a komunikačních technologií, Stavební činnosti v právních a ekonomických souvislostech a Law for Leadership in the Central European Context: Právnická fakulta rozšířila postgraduální specializované programy LL.M.

Student
Filip Breindl
Důraz je nově kladen na nové formy výuky kombinující prvky řízeného samostudia, odborných přednášek a společných konzultací, a to při využití moderních informačních technologií ve výuce, uvádí proděkan PrF David Sehnálek.

Jsou určeny především právníkům, kteří se daným odvětvím věnují, ale také dalším vysokoškolsky vzdělaným zájemcům, například IT specialistům, bezpečnostním expertům nebo pracovníkům veřejné správy. Pro ně jsou připraveny úvodní propedeutické kurzy. Subjektů, které tuto formu vzdělávání v ČR poskytují, je mnoho. V loňském roce jsme se proto rozhodli přistoupit k této formě vzdělávání zcela novým způsobem, který nás ze dvou důvodů činí zcela výjimečnými. Těmito důvody jsou vysoká odbornost poskytovaného vzdělávání a jeho jedinečná forma, uvádí k tomu proděkan PrF David Sehnálek.

Studium rozdělené do tří semestrů zohledňuje pracovní vytížení posluchačů a jejich časové možnosti. Cílem bylo vytvořit programy, které budou absolventům vysokých škol působícím v praxi nabízet možnost dalšího rozvoje a zvyšování kvalifikace v přesně vymezené specializované oblasti práva. Jelikož jsou cílovou skupinou vysoce pracovně vytížení experti, inovovali jsme též formy výuky. Opuštěna byla prostá frontální metoda přednášek, důraz je nově kladen na nové formy výuky kombinující prvky řízeného samostudia, odborných přednášek a společných konzultací, a to při využití moderních informačních technologií ve výuce, vysvětluje proděkan právnické fakulty. Důležitý je podle něj individuální přístup k posluchačům a systematické poskytování zpětné vazby.

Od studijního programu LL.M. v právu informačních a komunikačních technologií na MU jsem měl vysoká očekávání kvůli unikátnímu zaměření na jedno z nejmladších odvětví práva. Přesto se tato očekávání podařilo ještě překonat, uvádí jeden ze současných posluchačů a chválí rovnováhu mezi prezenční výukou a samostudiem, odbornou úroveň vyučujících i skladbu jednotlivých témat. Těžko si lze představit lepší studium v tomto právním odvětví, dodává.

Právnická fakulta MU všechny tři programy (jeden z nich je anglicko-německý) odborně zajišťuje. Oboru komunikačních technologií poskytuje zázemí fakultní Ústav práva a technologií, který se v roce 2010 stal vůbec prvním tuzemským odborným pracovištěm zaměřeným na výzkum a výuku v oblastech právní úpravy pokročilých technologií. Program Stavební činnosti v právních a ekonomických souvislostech zase těží ze spolupráce právnické a ekonomicko-správní fakulty. Na výuce se podílejí také špičkoví odborníci z právní praxe.

Uzávěrka přihlášek je 30. června, přihlášky se podávají elektronicky a je nutné k nim doložit strukturovaný životopis, motivační dopis a doklad o ukončeném vysokoškolském vzdělání (neplatí pro absolventy MU). Všechny LL.M. kurzy jsou zpoplatněné.

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V