Stručná informace z jednání Rady města Turnov konané dne 30. 3. 2023

Zahájení veřejných zakázek – „Přístavba Waldorfské MŠ Turnov“ a zpracování projektové dokumentace – „Rekonstrukce jídelny a spojovacího krčku ZŠ Turnov, Skálova ul.", rozdělení dotací z kulturního fondu a na podporu činnosti Sborů dobrovolných hasičů - Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Záštita starosty na pořádání okrskové soutěže dobrovolných hasičů pro SDH Daliměřice.

Jednání rady města se zúčastnilo devět radních. Níže uvádíme stručnou informaci. Kompletní zápis ze zasedání naleznete na webových stránkách www.turnov.cz/cs/mesto/rada-mesta/zapisy-rady-mesta.


2. Smlouva budoucí o zřízení věcného břemene a dohodu o umístění stavby "SM, Turnov p. č. 3367/19 - kNN, SS100"

Rada města schválila uzavření Smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene – služebnosti a dohody o umístění stavby a následně smlouvy o zřízení věcného břemene na pozemek parc.č. 336719 k.ú.Turnov ve vlastnictví města Turnov v celkové délce cca 5 bm dotčeného stavbou „SM, Turnov, p.č.3367/19-kNN,SS100“ ve prospěch ČEZ Distribuce, a.s. za jednorázovou úhradu v částce 2.000 Kč + DPH.


3. Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene a dohodu o umístění stavby "SM, Turnov p. č.1683/10 - kNN, SR302"

Rada města schválila uzavření Smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene – služebnosti a dohody o umístění stavby a následně smlouvy o zřízení věcného břemene na pozemek parc.č. 1659/4,1682/2,1682/3 a 1703 k.ú.Turnov ve vlastnictví města Turnov v celkové délce 17 bm dotčeného stavbou „SM, Turnov, p.č.1683/10-kNN,SR302“ ve prospěch ČEZ Distribuce, a. s., za jednorázovou úhradu v částce dle znaleckého posudku


4. Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene "Inženýrské sítě pro výzkumné centrum TOPTEC"

Rada města schválila uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene-služebnosti a smlouvy o právu provést stavbu a následně smlouvy o zřízení věcného břemene na pozemky parcel.č. p.č.3490/1 a 3497/3 k.ú.Turnov ve vlastnictví města Turnova dotčený stavbou „STL plynovod a PP pro výzkumné centrum TOPTEC“ ve prospěch GasNet,s.r.o., Klíšská 940/96, 400 01 Ústí nad Labem za jednorázovou úhradu 108.500 Kč + DPH dle Ceníku jednorázových náhrad věcných břemen platného od 01.07.2020 (500 Kč/bm).

Rada města dále schválila uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene-služebnosti a smlouvy o právu provést stavbu a následně smlouvy o zřízení věcného břemene na pozemek parcel.č. 3497/3 k.ú. Turnov ve vlastnictví města Turnova dotčený stavbou „Vodovodní a kanalizační přípojky a sjezd pro výzkumné centrum TOPTEC“ ve prospěch Ústavu fyziky plazmatu AV ČR, v.v.i., Za Slovankou 1782/3, 182 00 Praha 8 za jednorázovou úhradu 10.500 Kč + DPH dle Ceníku jednorázových náhrad věcných břemen platného od 01.07.2020 (500 Kč/bm).


5. Dodatek č. 1 ke smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene č. 7700101880, REKO MS Turnov-Výšinka

Rada města schválila uzavření dodatku č.1 ke smlouvě o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene ze dne 30.12.2019 na stavbu: REKO MS Turnov, Výšinka+2, plynovod a přípojky ve prospěch GasNet, s. r. o., Klíšská 940/96, 400 01 Ústí nad Labem. Dodatkem dojde k posunu nejzazšího termínu uzavření Smlouvy o zřízení věcného břemene do 31.12.2028.


6. Dodatek smlouvy o výpůjčce pozemku p. č. 545, k. ú. Turnov

Rada města schválila dodatek č. 2 smlouvy o výpůjčce části pozemku p.č. 545, k.ú. Turnov o výměře 60 m2 z důvodu zařízení staveniště na dobu určitou do 31.10.2023.


9. Žádost o prodej pozemků u hřbitova na Hruštici

Rada města nesouhlasila s prodejem pozemků p.č. 1203/1 a částí pozemků p.č. 1222 a 1204/1, vše k.ú. Turnov.


10. Záměr projekční přípravy chodníku Turnov – Modřišice

Rada města souhlasila se záměrem projekční přípravy chodníku Turnov – Modřišice a financováním projekční přípravy v poměru 70 Modřišice/ 30 Turnov. RM pověřuje starostu uzavřením smlouvy s obcí Modřišice ke spolufinancování projekční přípravy.


11. Záměr projekční přípravy tunelu v Koškově ulici

Rada města souhlasí se záměrem projekční přípravy tunelu na rozšíření stávajícího tunelu v Koškově ulici a zamítá tunel pro spojení areálu fotbalového stadionu a umělé trávy. RM pověřuje starostu předložit záměr na ZM.


12. Zahájení veřejné zakázky - Přístavba Waldorfské MŠ Turnov

Rada města schválila zadávací podmínky a zahájení veřejné zakázky „Přístavba Waldorfské MŠ Turnov“ a schvaluje hodnotící komisi ve složení: Ing. Tomáš Hocke, Mgr. Petra Houšková, Mgr. Eva Honzáková, Mgr. Dagmar Šrytrová, Ing. arch. Zdeněk Bičík, Stanislava Syrotiuková, Jiří Vele a Hana Lamačová a ukládá odboru správy majetku vypsat veřejnou zakázku a předložit výsledek hodnotící komise radě města.


13. Zahájení veřejné zakázky "Zpracování projektové dokumentace - Rekonstrukce jídelny a spojovacího krčku ZŠ Turnov, Skálova ul."

Rada města schválila zadávací podmínky veřejné zakázky "Zpracování projektové dokumentace - Rekonstrukce jídelny a spojovacího krčku ZŠ Turnov, Skálova" a schválila komisi pro hodnocení nabídek ve složení: Ing. Tomáš Hocke, Mgr. Michal Loukota, Mgr. Dagmar Šrytrová, Mgr. Eva Honzáková, Ing. arch. Zdeněk Bičík, Jiří Vele a ukládá odboru správy majetku vypsat veřejnou zakázku a předložit výsledek hodnotící komise radě města.


14. Výsledek veřejné zakázky "Nákup zařízení pro měření rychlosti – Turnov, Mašov"

Rada města schválila na základě doporučení hodnotící komise nejvhodnější nabídku dodavatele GEMOS CZ, spol. s r. o., IČ: 25065238 na dodávku zakázky "Nákup zařízení pro měření rychlosti - Turnov, Mašov“ za cenu 760.504,00 bez DPH, 920.209,84 Kč vč. DPH a zároveň schvaluje uzavření kupní smlouvy s tímto dodavatelem a ukládá Mgr. Dagmar Šrytrové zajistit předložení Kupní smlouvy k podpisu starostovi.


15. Areál Shořalého mlýna v lokalitě Koňského trhu – návrh dalšího využití

Rada města doporučila ZM schválit navrhované budoucí využití areálu Shořalý mlýn.


16. Výpůjčka nebytových prostor v č. p. 2031, ul. Žižkova, Turnov

Rada města schválila výpůjčku nebytových prostor (kancelář - 17,9 m2, předsíň - 3 m2, příslušenství - 5,7 m2) v čp. 2031, ul. Žižkova, Turnov pro Občanskou poradnu Déčko Liberec, z. s., na dobu určitou - do 31.03.2026.

Rada města schválila podnájem nebytových prostor (kancelář - 17,9 m2, předsíň - 3 m2, příslušenství - 5,7 m2) v čp. 2031, ul. Žižkova, Turnov pro organizaci ADVAITA, z. ú. po dobu trvání výpůjčky pro Občanskou poradnu Déčko Liberec, z. s., tj. do 31.03.2026.


17. Inventarizační zpráva za rok 2022

Rada města schválila Inventarizační zprávu za rok 2022 o výsledcích inventarizace majetku k 31.12.2022, včetně veškerých návrhů na opatření ke zjištěným skutečnostem z fyzické i účetní inventarizace za rok 2022, jak je popsáno v Inventarizační zprávě za rok 2022 a bere na vědomí srovnávací tabulku účetní evidence a inventurních soupisů.


18. Konkurz ZŠ Žižkova - jmenování členů konkurzní komise

Rada města jmenovala konkurzní komisi pro konkurz na vedoucí pracovní místo ředitele/ředitelky organizace Základní školy Turnov, Žižkova 518, příspěvková organizace ve složení:

Mgr. Petra Houšková, místostarostka pro oblast školství, určena zřizovatelem, předsedkyně konkurzní komise,

Mgr. Martina Marková, vedoucí odboru školství, kultury a sportu MěÚ Turnov, určena zřizovatelem,

Mgr. Renata Rychetská, metodik základního, základního uměleckého a zájmového vzdělávání, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, určena ředitelem Krajského úřadu Libereckého kraje,

Mgr. Pavla Křepelková, školní inspektorka Libereckého inspektorátu, určena Českou školní inspekcí,

Mgr. Pavlína Janků, odborník v oblasti státní správy - psycholog, určena Českou školní inspekcí,

Mgr. Libor Rygál, odborník v oblasti organizace a řízení ve školství, ředitel ZŠ Liberec - Vratislavice nad Nisou, p. o., určen Českou školní inspekcí,

Mgr. Olga Tomsová, pedagogická pracovnice Základní školy Turnov, Žižkova 518, p. o., určena tajnou volbou pedagogické rady,

Jan Šritr, člen školské rady zvolený zákonnými zástupci, určený volbou školské rady.


19. Konkurz ZŠ Turnov-Mašov - jmenování členů konkurzní komise

Rada města jmenovala konkurzní komisi pro konkurz na vedoucí pracovní místo ředitele/ředitelky organizace Základní školy Turnov-Mašov, příspěvková organizace ve složení:

Mgr. Petra Houšková, místostarostka pro oblast školství, určena zřizovatelem, předsedkyně konkurzní komise,

Mgr. Martina Marková, vedoucí odboru školství, kultury a sportu MěÚ Turnov, určena zřizovatelem,

Mgr. Renata Rychetská, metodik základního, základního uměleckého a zájmového vzdělávání, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, určena ředitelem Krajského úřadu Libereckého kraje,

Mgr. Romana Jůnová, školní inspektorka Libereckého inspektorátu, určena Českou školní inspekcí,

Mgr. Martina Stohlová, odborník v oblasti státní správy - psycholog, určena Českou školní inspekcí,

Mgr. Karel Strnad, odborník v oblasti organizace a řízení ve školství, ředitel ZŠ Dr. F. L. Riegra Semily, p. o., určen Českou školní inspekcí,

PaedDr. Taťána Nováková, pedagogická pracovnice Základní školy Turnov - Mašov, p. o., určena tajnou volbou pedagogické rady,

Ing. et Mgr. Tomáš Zakouřil, člen školské rady zvolený zákonnými zástupci, určený volbou školské rady.


20. Základní škola Turnov, 28. října 18, příspěvková organizace – změna čerpání rezervního a investičního fondu

Rada města zrušila usnesení č. RM 95/2023-4, kterým schválila organizaci Základní škola Turnov, 28. října 18, příspěvková organizace čerpání investičního fondu do výše 300 tis. Kč na nákup nového stravovacího systému pro školní jídelnu.

Rada města schválila organizaci Základní škola Turnov, 28. října 18, příspěvková organizace čerpání investičního fondu do výše 312 tis. Kč na nákup nového stravovacího systému pro školní jídelnu.


21. Rozdělení dotací z kulturního fondu

Rada města souhlasila s návrhem na rozdělení dotací z kulturního fondu pro rok 2023 a zároveň doporučila Zastupitelstvu města Turnov rozhodnout o rozdělení dotací dle předloženého návrhu.


22. Turnovské památky a cestovní ruch, p. o. - úprava cen vstupného na hrad Valdštejn

Rada města schválila úpravu cen vstupného na hrad Valdštejn od 01.04.2023 dle předloženého návrhu.


23. Rozdělení dotací na podporu činnosti Sborů dobrovolných hasičů - Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Záštita starosty na pořádání okrskové soutěže dobrovolných hasičů pro SDH Daliměřice

Rada souhlasila s návrhem na rozdělení dotací z programu na Podporu činnosti Sboru dobrovolných hasičů - Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pro rok 2023 a zároveň doporučuje Zastupitelstvu města Turnov rozhodnout o rozdělení dotací dle předloženého návrhu.

Rada města schválila v rámci záštity starosty města nad akcí poskytnutí finančního daru pro SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Daliměřice, Hruboskalská 388, Turnov 511 01, IČ 620 13 483, ve výši 10.000 Kč na pořádání okrskové soutěže dobrovolných hasičů v roce 2023.


24. Informace z jednání Rady sdružení VHS Turnov - navýšení individuální dotace na ČOV Turnov

Rada města zahájila diskuzi o materiálu a bude pokračovat v diskuzi na dalším jednání rady města.

Náhled pro tisk
Vytvořeno 30.3.2023 21:09:16 | přečteno 175x | marcela.jandova

Zařazenočt 30.03.2023 21:03:00
ZdrojTurnov
Originálturnov.cz/cs/aktuality/mestsky-urad-informuje/strucna-informace-z-jednani-rady-mesta-turnov-konane-d...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V