Aktuality

Sovova nová vizualizace
Stavba domova pro seniory se pomalu chýlí ke konci
02.05.2024
Přestavba bývalého internátu v Sovově ulici na pobytové zařízení pro seniory se pomalu blíží k závěru. V plném proudu jsou práce v interiérech, kde dělníci již rozvedli všechny sítě, dokončili omítky a začali s obkládáním koupelen, instalací sanitárního zařízení, klimatizačních jednotek nebo svítidel. „V plném proudu jsou práce na velkokapacitní vývařovně v suterénu objektu, ale i na zahradě, kde už vznikl základ pro altán, vodní prvek či chodník. Upravena je i zadní část pozemku, kde byl nepořádek a rostl tu plevel a náletové dřeviny,“ řekl místostarosta Michal Přibáň, který si byl stavbu spolu se starostou Michalem Čapkem prohlédnout. Rekonstrukce objektu by měla být dokončena již v létě.
„Počítáme s tím, že by na podzim proběhl zkušební provoz bez klientů. Ostrý provoz s prvními ubytovanými seniory bychom chtěli spustit na začátku ledna,“ uvedl místostarosta a doplnil, že ředitelka zařízení začala obsazovat jednotlivé pozice. „Vzhledem k tomu, že provoz domova bude nepřetržitý, je potřeba obsadit poměrně velký počet odborného personálu. Zatím je o práci v Domově Sovova velký zájem,“ poznamenal Michal Přibáň.
Klienty domov zatím nepřijímá. „Zájemci se budou moci začít hlásit až poté, co zařízení získá registraci sociální služby. To by podle našich předpokladů mělo být na podzim,“ připomněl místostarosta. O možnosti začít podávat přihlášky bude město Písek i Domov Sovova včas informovat.
„Stavba domova pro seniory je zatím největší investiční akcí města, náklady na ni dosáhnou zhruba 200 milionů korun,“ uvedl starosta Michal Čapek. Jedná se o velmi náročnou přestavbu starého objektu, a to s sebou přinášelo komplikace. „Objevovaly se různé problémy, se kterými se v projektu nepočítalo. Vznikly kvůli tomu vícepráce a náklady nad rámec vysoutěžené zakázky, vícenáklady se ale stále daří v limitu,“ doplnil starosta.
S rekonstrukcí objektu se začalo v červenci roku 2022, součástí prací byla přestavba interiérů, vybudování nástavby a také přístavby pro velkokapacitní vývařovnu, kde bude možné připravit až 1000 porcí jídla denně. Zajistí tak stravování nejen klientů domova, ale i dalších píseckých seniorů. V zařízení bude 57 míst v jedno- a dvoulůžkových pokojích. Domov bude provozovat městem zřízený zapsaný ústav Domov Sovova.
Sovova





















Domov Sovova začne žádosti o umístění seniorů přijímat na podzim
07.02.2024
Domov Sovova, který vzniká přestavbou bývalého internátu v Sovově ulici, začne přijímat žádosti o umístění seniorů během podzimu. Provoz s prvními klienty by měl být spuštěn v lednu příštího roku. „Příjem žádostí je ze zákona podmíněn registrací sociální služby, předpokládáme, že bychom ji měli získat letos na podzim,“ vysvětlila ředitelka Domova Sovova Markéta Tvrdá. „O tom, od kdy bude možné žádosti podávat, budeme včas informovat,“ dodala.


Domov Sovova začíná s náborem zaměstnanců
17. 01. 2024
Nově vzniklá městská společnost Domov Sovova, z. ú., která bude poskytovat pobytové služby seniorům, již začala nabízet volná pracovní místa. Jednotlivé pozice bude obsazovat postupně během tohoto roku, provoz domova bude zahájen od ledna 2025.
Pokud máte zájem o některou níže uvedenou pracovní pozici, zašlete svůj životopis spolu s motivačním dopisem na adresu: domov.sovova@seznam.cz. Vybraní zájemci budou pozváni k ústnímu pohovoru, kde získají podrobnější informace.

Koho hledáme:
• Skvělé lidi, kteří mají chuť podílet se na vybudování krásného prostředí pro seniory. Ty, kteří se chtějí učit nové věci a chtějí být součástí pozitivně smýšlejícího pracovního týmu.

Obsazovat budeme postupně pracovní pozice na HPP, DPČ, DPP i zkrácené úvazky – vše dle dohody:
• Vedoucí provozně-technického úseku (červen 2024)
• Personální a mzdová účetní (září 2024)
• Vedoucí sociálního úseku (říjen 2024)
• Sociální pracovnice/pracovník (říjen 2024)
• Vedoucí stravovacího úseku (dle dohody)
• Vrchní sestra (říjen 2024)
• Všeobecná sestra, praktická sestra – nepřetržitý provoz – jednosměnný provoz (listopad 2024 – leden 2025)
• Účetní (prosinec 2024)
• Kuchařka/kuchař (dle dohody)
• Pomocná kuchařka/kuchař (prosinec 2024)
• Pomocná síla do kuchyně (leden 2025)
• Uklízečka (září 2024 – leden 2025)
• Pracovnice/pracovník do prádelny (prosinec 2024 – leden 2025)
• Pracovnice/pracovník v sociálních službách - nepřetržitý provoz a jednosměnný provoz (prosinec 2024 – leden 2025)
• Technik (leden 2025)
• Recepční (leden 2025)
• Aktivizační pracovnice/pracovník (leden 2025)

Aktuálně hledáme:
Vedoucí provozně-technického úseku

• Místo výkonu práce: Domov Sovova, z. ú., Sovova 1556, Písek
• Nástup: 1. 6. 2024

Požadujeme:
• bezúhonnost – dokládána výpisem z rejstříku trestů
• oprávnění k řízení motorových vozidel sk. B
• komunikační dovednosti, empatie, schopnost asertivního jednání
• časová flexibilita
• schopnost samostatného uvažování
• organizační a koncepční schopnosti
• vzdělání min. SŠ technického směru
• zkušenosti ve vedoucí pozici výhodou

Náplň práce:
• správa budovy, řešení technických záležitostí (zajištění oprav, revize)
• zajišťuje provozuschopnost, údržby a opravy dopravních a přepravních zařízení a techniky
• hospodaření se svěřeným majetkem
• vedení týmu do 10 osob (technik, recepce, prádelna, úklid)

Nabízíme:
• zajímavá práce v moderním prostředí
• podíl na rozvoji služby
• dovolená 5 týdnů
• mobilní telefon
• konkrétní informace o výši mzdy budou sděleny osobně při pohovoru

Svůj strukturovaný životopis a motivační dopis zasílejte nejpozději do 15. 3. 2024 na e-mailovou adresu domov.sovova@seznam.cz a do předmětu zprávy uvádějte „Vedoucí provozně - technického úseku“.

Více informací podá ředitelka Mgr. Markéta Tvrdá; tel.: +420 603 188 478, e-mail: domov.sovova@seznam.cz.
Webové stránky Domova Sovova se připravují.


Stavba domova pro seniory Sovova postupuje podle harmonogramu
08. 12. 2023
Budova bývalého internátu v Sovově ulici se pomalu proměňuje v budoucí domov pro seniory. Stavba pokračuje podle harmonogramu a město by ji mělo převzít zhruba v polovině příštího roku. „V současnosti jsou v plném proudu práce v interiérech. Stavebníci dokončují horní patro a pracují také na dokončení budoucí velkokapacitní vývařovny či technického zázemí,“ řekl místostarosta Michal Přibáň.
V pobytovém zařízení bude k dispozici 57 lůžek, senioři budou v pokojích buď po jednom nebo po dvou. K dispozici budou mít společenskou místnost, prostory pro aktivizační činnosti nebo spirituální místnost. Pro potřeby klientů bude upravena také zahrada. V budově se nachází i nezbytné zázemí pro personál – sesterny, kanceláře či sklady. Součástí domova bude i kuchyně, která je naprojektována tak, aby zde bylo možné připravit až 1000 jídel denně. „Tím by mělo být v dostatečné míře zajištěno stravování pro písecké seniory, pro které v současnosti vaří školní jídelny. Jejich kapacita ale není zcela dostačující,“ podotkl místostarosta.
„Kromě samotné stavby se intenzivně věnujeme i přípravám na zahájení provozu domova. Ředitelka zapsaného ústavu Domov Sovova, jehož prostřednictvím bude město zařízení provozovat, má před sebou spoustu práce. Musí připravit všechny nezbytné dokumenty, vyřešit personální záležitosti, zajistit dodavatele, ale dohlédnout i na zařizování interiérů, aby bylo všechno v maximální míře funkční,“ uvedl Michal Přibáň. Předpokládá, že bude nutné přijmout několik desítek pracovníků, aby byl zajištěn bezproblémový nepřetržitý provoz domova. Během podzimu bude třeba obsadit pozice zdravotních sester, ošetřovatelů, sociálních pracovníků, kuchařek, uklízeček či údržbářů.
Ještě do konce příštího roku bude nutné zahájit zkušební provoz bez klientů, aby bylo možné odstranit případné nedostatky. „Počítáme s tím, že od ledna roku 2025 začne ostrý provoz s prvními klienty,“ doplnil Michal Přibáň s tím, že zatím ještě není možné o umístění do domova žádat. „O tom, od kdy bude možné podat přihlášku, budeme včas informovat,“ dodal.

Galerii najdete ZDE
Sovova























Ředitelkou budoucího zapsaného ústavu Domov Sovova bude Markéta Tvrdá
8. 9. 2023
Rada města na svém jednání 7. 9. 2023 projednala výsledek výběrového řízení na funkci ředitele/ky budoucího zapsaného ústavu a schválila doporučení správní radě budoucího zapsaného ústavu na jmenování ředitelkou paní Mgr. Markétu Tvrdou.


Město začíná hledat ředitele nového domova pro seniory
17.03.2023
Město Písek začíná hledat ředitele pro nový domov pro seniory, který vzniká přestavbou objektu bývalého internátu v Sovově ulici. Zároveň připravuje všechny podklady potřebné pro vznik zapsaného ústavu, jehož prostřednictvím bude zařízení provozovat. „Již jsme také vybrali název pro budoucího zapsaný ústav, a to Domov Sovova. Při jeho navrhování jsme vycházeli z toho, že veřejnost nový domov spojuje právě se Sovovou ulicí,“ řekl místostarosta Michal Přibáň. Předpokládá se, že domov začne přijímat první klienty na začátku roku 2025.
„V současnosti pracujeme na zakládací listině zapsaného ústavu, kterou chceme v září předložit zastupitelstvu. Jakmile bude schválena, budou moci následovat další kroky, například zápis ústavu do veřejného rejstříku, zřízení bankovního účtu nebo získání živnostenských oprávnění pro vedlejší činnost ústavu. To vše bychom chtěli stihnout do konce tohoto roku,“ uvedl místostarosta.
V roce 2024, kdy by měla být ukončena rekonstrukce objektu, budou všechny kroky směřovat k zahájení samotného provozu zařízení, jež bude kromě sociální služby provozovat i vývařovnu pro seniory. Ty bude mít na starosti již ředitel a správní rada. „Budou muset zajistit registraci zapsaného ústavu jako poskytovatele pobytové sociální služby, podat žádost o zařazení domova do krajské sítě sociálních služeb Jihočeského kraje a žádost o vydání Pověření k zajištění dostupnosti poskytování sociální služby,“ vyjmenoval několik nezbytných kroků Michal Přibáň. Doplnil, že pro rozjezd zařízení bude nutné přijmout i potřebný počet kvalifikovaného personálu, který bude zajišťovat péči o klienty a také chod kuchyně.
Aby bylo možné úspěšně dokončit všechny kroky související se vznikem zapsaného ústavu i samotnou rekonstrukci, chce město s dostatečným předstihem vybrat ředitele či ředitelku Domova Sovova. „Výběr a jmenování ředitele zapsaného ústavu spadá ze zákona do pravomoci správní rady samotného zapsaného ústavu, ale v období před jeho založením a vznikem je nezbytné, aby výběrové řízení na funkci prvního ředitele ústavu provedl sám zakladatel, tedy město Písek,“ vysvětlil místostarosta. Rada města proto již v březnu schválila vypsání výběrového řízení na prvního ředitele. Zájemci se mohou hlásit do 25. května, všechny důležité informace získají na webu města nebo u vedoucí odboru sociálních věcí.
Stavba Domova Sovova je v současnosti největší investiční akcí města. Celkové náklady na jeho vybudování dosáhnou zhruba 200 milionů korun bez daně, zahrnují jak stavební práce, tak nákup zdravotnické techniky i vybavení interiérů. Městu Písek se na tento projekt podařilo získat dvě dotace v celkové výši téměř 80 milionů. Pobytové zařízení nabídne 57 míst v jedno- a dvoulůžkových pokojích. Součástí domova bude i vývařovna s kapacitou až 1 000 jídel denně.


Náročná rekonstrukce bývalého internátu v Sovově ulici se mírně protáhne
28.11.2022

Přestavba objektu bývalého internátu v Sovově ulici na domov pro seniory pokračuje už pátý měsíc. Byla kompletně odstraněna střecha, aby bylo možné přistavět nové patro, dále byly sanovány základy a odstraněny omítky. „Rekonstrukce takového rozsahu se bohužel nikdy neobejde bez problémů. Během postupujících prací se vždy objeví záležitosti, se kterými nemohl projektant počítat. A stejně je tomu i u rekonstrukce budovy v Sovově ulici. Vznikají kvůli tomu vícepráce, které s sebou nesou náklady navíc, a bohužel i posunutí termínu dokončení stavby,“ řekl místostarosta Michal Přibáň. V listopadu rada města schválila dodatek ke smlouvě s dodavatelem stavby firmou Strabag, v níž se mění rozsah díla, prodlužuje se termín dokončení o 15 dní a navyšuje se cena o zhruba 4,3 milionu korun bez daně.
„Podle statického posudku je třeba vyměnit stropní panely ve druhém nadzemním podlaží, které nelze považovat za dostatečně únosné. Generální projektant proto předložil revizi projektové dokumentace, která řeší bourání stávající stropní konstrukce a doplnění nového ocelobetonové stropu. Současně s prováděním bouracích prací bude třeba staticky zajistit okolní konstrukce a obvodové stěny,“ vysvětlil Michal Přibáň. Výměna stropní konstrukce se týká zhruba poloviny objektu a náklady na tyto práce byly vyčísleny na téměř jeden milion korun bez daně.
Při odhalení základů se ukázalo, že nejsou v tak dobrém stavu, jak se předpokládalo, a bude navíc potřeba jejich sanace. Bude například také nutné zbourat základové konstrukce, které byly odhaleny pod úrovní terénu v místě severovýchodní přístavby. „Základy se nacházejí minimálně dva metry pod úrovní terénu, nebylo tedy možné projektem odhadnout míru jejich poškození, i když se prováděla velmi poctivá sondáž,“ poznamenal Michal Přibáň. Vícepráce se vyšplhají na zhruba 1,3 milionu korun bez daně.
Během prací již byly odstraněny omítky v prvním podlaží a ukázalo se, že jsou stěny v severní části objektu značně degradované. Statik proto provedl diagnostiku a navrhl způsob, jak stěnu zajistit, aby zvládla zatížení od nových konstrukcí.


Začaly stavební práce související s budováním domova pro seniory v Sovově ulici
12.07.2022

Demolicí výměníkové stanice v ulici Karla Čapka byly 11. července zahájeny stavební práce související s rekonstrukcí objektu v Sovově ulici a jeho přebudováním na domov pro seniory. Za 22 měsíců by stavba měla být dokončena. Výměníkovou stanici je třeba zbourat, aby na pozemku vzniklo místo pro zařízení nutná pro samotnou stavbu. Bude bohužel také nutné na výjimku pokácet několik dřevin v době vegetace, které však budou podle projektové dokumentace nahrazeny. Kácení bude rozděleno na etapy podle toho, jak budou postupovat stavební práce. Na výjimku je povoleno pokácení 15 z 31 stromů.
V budově bývalého internátu vznikne pobytové zařízení pro seniory s kapacitou 57 míst v jedno a dvoulůžkových pokojích. Zakázku se městu podařilo vysoutěžit za 183,7 milionu korun bez DPH, dodavatelem stavby je firma STRABAG, a. s. Stavební práce zahrnují kromě přestavby interiérů také vybudování nástavby nebo přístavbu pro kuchyň, kde bude možné připravovat až tisíc jídel pro seniory v domově i ve městě. V plánu jsou také terénní úpravy, vybudování parkoviště, chodníků, rekreační zahrady a sadové úpravy okolo objektu.
Pro klienty jsou kromě pokojů naprojektovány v každém patře pobytové prostory pro různé aktivizační činnosti. V přízemí by měl být společenský sál pro přednášky, koncerty nebo větší akce. Vznikne tu také recepce a potřebné zázemí pro zaměstnance. Zařízení bude provozovat zapsaný ústav, který město pro tyto účely založí.

Písek získal krajskou dotaci na vybudování domova pro seniory

Město Písek získalo dotaci 20 milionů korun z Krajského investičního fondu zřízeného Jihočeským krajem na vybudování domova pro seniory. Poskytnutí dotace na spolufinancování realizace akce “Rekonstrukce objektu v Sovově ulici čp. 1556 v Písku na zařízení pobytových služeb pro seniory“ schválilo Krajské zastupitelstvo letos v dubnu.
Město už v závěru roku 2019 požádalo o dotaci na vybudování domova pro seniory také Ministerstvo práce a sociálních věcí, akce je zde zaregistrována, v současnosti se čeká na vydání rozhodnutí. Na rekonstrukci objektu bývalého internátu by Písek mohl obdržet 58,5 milionu korun, které jsou pro tuto akci u ministerstva alokovány.


Zařazenočt 02.05.2024 12:05:00
ZdrojPísek
Originálmesto-pisek.cz/vismo/zobraz_dok.asp?id_org=12075&id_ktg=1721

Související témata

IPhone 5
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V