Úsek kultury, sportu a vnějších vztahů

Ikona - aktuality z odboru (dlouhá) Ikona - formuláře (dlouhá) Ikona - kontakty (dlouhá)




Úsek vede Petr Kowanda.

Úsek zajišťuje:


§ agendu žádostí o finanční dotaci z rozpočtu města Mělníka na kulturní a sportovní aktivity

§ pořádání vlastních akcí města a jejich propagaci

§ spolupořadatelství významných akcí ve městě

§ účast ve svazku obcí Královská věnná města

§ propagaci a vydavatelskou činnost města

§ evidenci ohlášení veřejné produkce


Zobrazeno je 25 z celkem 37 záznamů na stránce:

< předchozí stránka -1- 2 další stránka >
ZměněnoNázev a anotaceZodpovídá
26.2.2024Mělnické volejbalistky doma neporaženy
volejbal
Sobota i neděle patřila na Mělníku 2. kolu Českého poháru dívek kategorie U18. Šestnáct týmů ve skupinách A a B odehrálo svá utkání systémem každý s každým na palubovce haly na Gymnáziu Jana Palacha. Zápasů bylo skutečně mnoho a byl k vidění již velmi hezký a bojovný volejbal. Naše hráčky „Krtci“ tentokrát nedaly soupeřkám z různých koutů republiky šanci a po výhrách nad Říčanami, Slavií Praha, Třebíčí, Kralupami, Braníkem, Dansportem Praha i extraligovým Přerovem zaslouženě obsadily první příčku skupiny A.
Město Mělník je na své volejbalistky patřičně hrdo a i do budoucna bude určitě takové sportovní akce podporovat.
Bc. Alena Matějčková
16.2.2024Plán na víkend
plan na vikend
Krásný pátek přejeme. Tak jaké máte plány na víkend?
Bc. Alena Matějčková
13.2.2024Mělnický MASOPUST
masopust
Mělnický MASOPUST 2024

Kdo jste dnes do města nezavítal, nahlédněte alespoň tady. Videa najdete na našem Instagramu.
@mestomelnik
Bc. Alena Matějčková
13.2.2024Mělnické palubovky se dnes staly nedobytnými
volejbal
V sobotu se na domácích scénách představily týmy našich volejbalistek a basketbalistů.
Bc. Alena Matějčková
13.2.2024Plán na víkend
plan na vikend
Tak kam se vydáme? Myslím, že tenhle víkend bude ve znamení nedělního masopustu.

Regionální muzeum Mělník a Rodinné centrum Kašpárek Mělník pořádají tradiční Mělnický masopust 2024. Můžeme se těšit na průvod muzejních maškar. ????Bude se prý tančit, zpívat a dovádět. Čeká nás zabíjačka od Dobrý Kanec - Hostinec, pivko z Němý Medvěd - Beer & Burger Bar, dílničky pro děti, kolotoč a další. Masopustní trhy začínají v 10:00 a průvod se sejde na náměstí Míru ve 14:00. Vystoupí Dětský folklorní soubor Jarošáček a Jarošovci. Zahraje a zazpívá Řeznická kapela. Uvidíme se v neděli, zn. masky s sebou ??

Tak ale máme také ještě pátek a sobotu, že? Dnes nás třeba čeká od 20:30 Disko na ledě - Aperol párty a ve Staré Mydlárně blues a americký muzikant René Trossman. V sobotu přijďte od 9:00 fandit holkám z Volejbal Mělník, zahrají si s kluby jako Dobříš a Český Krumlov. Hokejisté HC Junior Mělník nám tenhle týden jedou ven, držet palce jim budeme na ledě Hc Hvězda Praha.
Bc. Alena Matějčková
2.2.2024Plán na víkend
víkend
Plán na víkend?

Dnes vás opět čeká Disko na ledě, zatančit si můžete přijít ve 20:30 a na jaké téma? Nechte se překvapit. ????Večer ve Staré Mydlárně také není k zahození, zahraje kapela EX POST. Na sobotní Mělnické trhy si musíme ještě chvilku počkat, ale třeba v RC Chloumek se koná Kurz mozaiky, v Regionální muzeum Mělník je k vidění Výstava soch a obrazů výtvarnice Jany Línkové z Ateliéru Lijana - Andílkov, do Mekuc - Mělnické kulturní centrum, z.ú. je přesunuta Museum pro futuro - Výstava ideových architektonických návrhů studentů FS ČVUT Praha na téma revitalizace areálu bývalého kapucínského kláštera, sídla Regionálního muzea Mělník. Večer pak hokejový zápas HC Junior Mělník x HC Benátky “B”. Půjdete fandit? A neděle? Ta přeci patří pohádce v MKD - Kleofáš a Bětuška.

Tak pěkný víkend
Bc. Alena Matějčková
31.1.2024Confluens
confluens
Křest Confluens

Včera k večeru proběhl v prostorách Státního okresního archivu Mělník slavnostní křest Confluens.

Confluens je vlastivědný sborník, který nahlíží do minulosti města a jeho okolí. V pořadí již třinácté vydání, které pokřtil pan Karel Lojka, přinese čtenářům například studii o Vzniku, činnosti a zániku místního lidového soudu při Městském národním výboru v Mělníku v letech 1961 - 1970 od mělnického radního Jindřicha Špergla, Studii o Rückleových léčivých slunečních lázních v období první republiky aneb Když skleněné báně zdobily některé zahrady na Mělnicku od pana Karla Tichého nebo třeba Životní příběh šlechtičny Marie Sidonie z Lobkowicz přímo od ředitelky archivu paní Nikoly Michňové.
Confluens můžete zakoupit v Regionální muzeum Mělník nebo přímo ve Státním okresním archivu Mělník.

Děkujeme za pozvání
Bc. Alena Matějčková
26.1.2024DOTACE NA KULTURNÍ A VOLNOČASOVÉ AKTIVITY V ROCE 2024
dotace
Připomínáme blížící se termín spuštění DOTAČNÍHO PORTÁLU https://dotace.melnik.cz/ prostřednictvím kterého se letos odevzdávají žádosti o dotace na kulturní a volnočasové aktivity v roce 2024.
Bc. Alena Matějčková
25.1.2024Vernisáž Ireny Wenkeové
vernisáž
?? Včerejší vernisáž výkresů absolventů vzdělávacího programu paní Ireny Wenkeové obrazem
?? Videa z akce najdete na našem instagramu @mestomelnik
Bc. Alena Matějčková
23.1.2024Vernisáž
vernisáž
Vážení spoluobčané,

dnes bude vernisáží zahájena Výstava prací absolventů vzdělávacího programu akreditovaného MŠMT ČR pod vedením PaedDr. Ireny Wenkeové.

Přijďte se podívat na radnici, vernisáž začíná v 15:30, zahájí ji pan starosta Tomáš Martinec. Téma je "KRAJINA".
Bc. Alena Matějčková
22.1.2024Slavnostní otevření nové části Porodnice Mělník
porodnice
V pátek dopoledne jsme se s panem starostou Tomášem Martincem a panem místostarostou Petrem Kowandou zúčastnili slavnostního otevření nové části mělnické porodnice.
Bc. Alena Matějčková
17.1.2024Jan Palach
palach
Jan Palach (11. 8. 1948 – 19. 1. 1969)

V Jungmannových sadech jsme dnes zavzpomínali na Jana Palacha, dvacetiletého studenta Filozofické fakulty, který se před 55 lety upálil v Praze na Václavském náměstí. Mezi čestnými hosty, kteří přijali pozvání starosty města Mělníka Ing. Tomáše Martince Ph.D., byli například 1. místopředseda senátu prof. Ing. Jiří Drahoš DrSc., senátorka Ing. Jarmila Smotlachová, hejtmanka Středočeského kraje Mgr. Petra Pecková, poslanec PSP ČR Ing. Jiří Havránek, pan Félix Buttin - chargé d'affaires, starosta Všetat Robert Sokol a starosta Neratovic Ing. Roman Kroužecký.

Po pietním aktu následovala prohlídka výstavy fotografií Ing. Dalibora Guta z pohřbu Jana Palacha a v MKD přednáška PhDr. Petra Blažka, Ph.D.

Děkujeme vám, že jste přišli a také děkujeme žákům a studentům mělnických škol za účast a plodnou diskusi na přednášce.

?? Dana Šubová photos
Bc. Alena Matějčková
17.1.2024První miminko roku 2024
miminko 2024
1. miminko města Mělník

Tak konečně jsme se dočkali!!
Už i naše město má svého prvního občánka. Je to holčička. Jmenuje se Laura, narodila se 14. ledna v 0:25. Měřila 47 cm a vážila 2850 g. Mamince Evě Fiedlerové dnes gratuloval pan starosta Tomáš Martinec. Od města Mělník ji předal finanční dar a krásnou květinu.

??Malé Lauře přejeme hodně štěstí a do života jen to nejlepší.
Bc. Alena Matějčková
10.1.2024??Tenisový turnaj Optim tour - Tenisový oddíl SK Mělník
tenis
Stejně jako v loňském roce se ve dnech 5. 1. - 9. 1. konal, za podpory města Měníka a pod záštitou starosty Tomáše Martince, ŠNAJDR STAVBY CUP OPTIM TOUR ŽENY 2024. Vítězkou se stala slečna??Natálie Šalková.
Podrobnosti přineseme v únorovém vydání měsíčníku Mělnická radnice, gratulujeme a těšíme se za rok.
Bc. Alena Matějčková
8.1.2024Vzpomínka na pana Hořejšího a další oběti komunistického režimu
horejsi
Vedení našeho města v čele s panem starostou Tomášem Martincem, spolu s panem Romanem Kroužeckým, starostou Město Neratovice - oficiální profil , panem Bohuslavem Bubníkem, předsedou Československá obec legionářská Jednota Mělník a dalšími, v pátek krátce po poledni uctili památku pana Josefa Hořejšího a dalších obětí komunistického režimu.
Bc. Alena Matějčková
4.1.2024Pocta Janu Palachovi
palach
Srdečně vás zveme na vzpomínkovou akci Pocta Janu Palachovi, kterou pořádáme ve spolupráci s Mělnickým kulturním centrem. V letošním roce si připomínáme 55 let od jeho tragického činu.

Pietní akt se uskuteční v Jungmannových sadech u pomníku od maďarského umělce Andrásze Becka, který vznikl jako společný česko - francouzský projekt a byl odhalen před 15 lety, 16. ledna 2009. Pomník se nachází před bývalým sídlem mělnického gymnázia, jehož byl Jan Palach v letech 1963 - 1966 studentem.

Po pietním aktu, na kterém proběhnou proslovy významných představitelů obou parlamentních komor, krajského úřadu a francouzského velvyslanectví, bude následovat prohlídka výstavy dosud nepublikovaných fotografií z pohřbu Jana Palacha. Po položení květin u pomníku zveme žáky, studenty a veřejnost do MKD, kde proběhne od 11:30 přednáška pana doktora Blažka na téma Jan Palach.
Bc. Alena Matějčková
3.1.2024Volné dny v roce 2024
volné dny
??Jak vychází státní svátky v roce 2024?

První státní svátek máme za sebou, vyšel na pondělí. Jak to letos bude s dalšími volnými dny? Deset z nich vychází na všední den, tedy stejný počet jako v loňském roce.
??Jarní prázdniny v našem okrese připadají na 19. - 23. 2.
Bc. Alena Matějčková
22.12.2023Město Mělník vyjadřuje upřímnou soustrast rodinám obětí tragédie na FF UK
radnice
Vážení spoluobčané,
včera, 21. prosince, se na Filozofické fakultě UK stala obrovská tragédie. Rádi bychom vás informovali, že počínaje dnešním dnem je přijato celorepublikové preventivní opatření, po městě můžete potkat policisty s dlouhými zbraněmi. V sobotu ve 12 hodin se ve věži chrámu sv. Petra a Pavla rozezní zvony, vánoční trhy se ztiší. Dovolte nám také zveřejnit transparentní účet Nadačního fondu UK, který vyhlásil sbírku na podporu rodin obětí, pedagogů a studentů zasažených střelbou.
https://nf.cuni.cz/NFN-21.html
Bc. Alena Matějčková
21.12.2023PF 2024
PF 2024
Z celého srdce vám všem přejeme příjemné prožití vánočních svátků a úspěšné vykročení do nového roku 2024.
Bc. Alena Matějčková
8.12.2023Adventní a vánoční pořady v chrámu sv. Petra a Pavla
chrám sv. Petra a Pavla
Bc. Alena Matějčková
4.12.2023Varhanní půlhodinka
Vánoční koledy v kostele
Římskokatolická farnost - probošství Mělník a město Mělník vás srdečně zvou na
Varhanní půlhodinku s Michalem Novenkem, která se koná 14. 12. od 17 hodin.
Bc. Alena Matějčková
4.12.2023Advent na Mělníku
advent na melniku
Bc. Alena Matějčková
24.11.2023Mělnické vánoční trhy 15. - 17. 12. 2023
ledová vločka
Tradiční vánoční trhy

Konají se od pátku 15. 12. do neděle 17. 12. od 8 do 18 hodin na náměstí Míru.
Co vás čeká?
Bohatý výběr drobných dárků, řemeslných výrobků a tradičních pochoutek. Děti se mohou povozit na oblíbeném kolotoči, na koních nebo se společně vyfotit u dřevěného betlému pod stromečkem.
V pátek 15. 12. vystoupí na náměstí od 10:20 děti z mělnických škol, od 16 hodin jsme pro naše nejmenší, připravili tancování a zpívání s Bobíkovým vánočním světem a večer zakončí praví rakouští Krampus čerti.
Akci pořádá město Mělník ve spolupráci s organizátorem trhů, panem Pavlem Choroušem a Technickými službami města Mělníka.
Bc. Alena Matějčková
23.11.2023Vítání adventu 2. 12. 2023
Advent - vločka
Vážení spoluobčané,
srdečně vás zveme na Vítání adventu, tradiční oblíbenou akci, kdy se v sobotu před první adventní nedělí rozsvítí na náměstí Míru vánoční stromeček�?.
Na co se můžete těšit?
�? 8-18 hodin na mělnické trhy se spoustou tradičních pochoutek, řemeslných výrobků a drobných dárků, na dobré víno a svařák od
mělnických vinařů ze spolku Mělnický košt.
�?16-18 hodin na hudební program, během kterého vystoupí Bubeníci a dětské pěvecké sbory ZUŠ Mělník.
�? a v 17 hodin na rozsvícení vánočního stromečku.
Akci pořádá město Mělník ve spolupráci s Mělnickými trhy, spolkem Mělnický košt - mělničtí vinaři a Technickými službami města. Sponzorem celé akce je Skupina ČEZ, která i letos podpořila stovky měst po celé republice a to zejména právě při rozsvícení vánočních stromků. Děkujeme!
Bc. Alena Matějčková
17.11.2023Sbírka pro Tomáška
informace
Vyjádření ke sbírce „NA NEUROREHABILITACI TOMÁŠE J.“

Dle vyjádření Krajského úřadu Středočeského kraje sbírka, avizovaná na sociálních sítích a plakátech jako KONCERT PRO TOMÁŠKA, nesplňuje parametry veřejné sbírky dle zákona č. 117/2001 Sb.,
o veřejných sbírkách.

Bylo zjištěno, že povolení KÚ bylo vydáno nesprávně a je nicotné.

Vycházeli jsme v dobré víře z předloženého povolení, které se ukázalo nesprávným, a proto se od této sbírky Město Mělník distancuje.


Protože se ptáte, jak můžete Tomáškovi pomoci, uvádíme číslo transparentního účtu Tomáše Jelena:


000000-4406718053/0800
Bc. Alena Matějčková

Zobrazeno je 25 z celkem 37 záznamů na stránce:

< předchozí stránka -1- 2 další stránka >

Zobrazit výběr sloupců tabulky »


Související odkazy

  • Odbor školství a kultury - dokumenty
    • Aktuality (ŠKO)
      Aktuality oddělení školství
    • Potřebuji zařídit (ŠKO)
    • Činnost odboru podrobně (ŠKO)
    • Prevence kriminality
Rozbalit celý strom složek dokumentů


Zařazenopo 26.02.2024 15:02:00
ZdrojMělník
Originálmelnik.cz/vismo/zobraz_dok.asp?id_org=9281&id_ktg=1104
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V