Washington DC navštívila podnikatelská delegace doprovázející předsedu Senátu Parlamentu České republiky M. Vystrčila

Washington DC navštívila podnikatelská delegace doprovázející předsedu Senátu Parlamentu České republiky M. Vystrčila

16.06.2022 / 22:22 | Aktualizováno: 17.06.2022 / 17:38

Třiceti dvou členná obchodní delegace doprovázející předsedu Senátu PČR M. Vystrčila do USA navštívila ve dnech 6. a 7. června 2022 Washington. Setkala se zde s vedením místního zastoupení společností IBM a Honeywell a absolvovala networkingový pracovní oběd se zástupci amerických firem. Tento program byl společný pro oficiální i podnikatelskou delegaci. Druhý den absolvovala obchodní delegace návštěvu Richmondu, hlavního města státu Virginia. Zde pro ni byla připravena další networkingová akce, a to setkání s představiteli regionálních ekonomických organizací, jednotlivých okrsků z oblasti „velkého“ Richmondu a s poskytovateli služeb z regionu.

V sídle společnosti IBM ve Washingtonu (IBM Super Tech Center) přivítal oficiální i obchodní delegaci vicepresident společnosti IBM pro vládní a regulatorní záležitosti Chris Padilla a pozval předsedu Senátu M. Vystrčila a jeho doprovod na krátké zdvořilostní setkání za zavřenými dveřmi. Toho setkání se na americké straně zúčastnila také paní Karinda Washington (Executive Director, Social Impact & Campaigns, Office of Partnership and Engagement, U.S. Department of Homeland Security) z amerického ministerstva vnitra. Program pro oficiální i podnikatelskou delegaci poté pokračoval společným setkáním s představiteli společnosti IBM, jehož hlavním bodem se stala prezentace společnosti IBM na téma "Uprchlíci a integrace". Paul Dommel, globální partner pro strategii transformace státní správy v IBM Consulting, představil v průběhu této prezentace technologické postupy a nástroje, kterými může společnost IBM přispět ke zvládání přílivu uprchlíků a k jejich začlenění do společnosti.

Nwetworkingový oběd (Business-to-business Networking Lunch) se uskutečnil v reprezentačních prostorách hotelu The Darcy ve Washingtonu. Zúčastnila se jej kompletní oficiální i obchodní delegace, novináři včetně reportéra české televize, velvyslanec Hynek Kmoníček a další zástupci ZÚ. Za americkou stranu se na uvedenou akci zaregistrovalo 38 zástupců z 27 amerických firem. Nechyběli mezi nimi zástupci nadnárodních společností, jako jsou společnosti Amazon, Bell/Textron, Citi Bank, Ericsson, GE Aviation, IBM, Jacobs, Lockheed Martin, NortonLifeLock, Red Hat, SAP či Thermo Fischer Scientific a další. V úvodu pracovního oběda vystoupili postupně vicepresident American-Czech Business Council (ACBC) Nicholas Roda, viceprezidentka Svazu průmyslu a dopravy ČR Milena Jabůrková, velvyslanec Hynek Kmoníček a s hlavním projevem vystoupil předseda Senátu PČR M. Vystrčil. České firmy představil v profesionálně připravené prezentaci zástupce Svazu průmyslu a dopravy ČR. Účast zástupců amerických firem na této akci byla zajištěna společným úsilím ACBC, Information Industry Technology Council (ITI), Svazu průmyslu a dopravy ČR, Zastupitelského úřadu České republiky ve Washingtonu a svoje partnery si pozvalo také několik českých firem. Díky této spolupráci se pro zástupce českých firem podařilo zajistit poměrně široké a reprezentativní zastoupení amerických partnerů a tím i možnost věcného a efektivního networkingu.

V sídle společnosti Honeywell ve Washingtonu přivítala oficiální delegaci v čele s předsedou Senátu PČR M. Vystrčilem viceprezidentka této společnosti pro vztahy se státní správou Stacey Bernards a zástupce společnosti Honeywell v České republice Luděk Nechleba. Poté následovala prohlídka Technologického centra společnosti Honeywell, jejíž součástí se stala diskuse na téma přítomnosti a činnosti této společnosti v České republice a na téma Strategie společnosti Honeywell pro Evropu. Obdobný program absolvovala ve společnosti Honeywell také obchodní delegace, avšak s mírným časovým odstupem.

Druhý den pobytu ve Washingtonu DC absolvovala obchodní delegace návštěvu Richmondu, hlavního města státu Virginia. Zde pro ni byla připravena další networkingová akce, a to setkání s představiteli regionálních ekonomických organizací Greater Richmond Partnership, Virginia Economic Development Partnership, s představiteli jednotlivých counties, okrsků z oblasti „velkého“ Richmondu – Hanover County, Henrico County (Economic Development Authority) a s poskytovateli služeb v regionu „velkého“ Richmondu – Dominion Energy, právní kanceláře McGuireWoods, společnosti Keiter (daňové poradenství a konzultace pro podnikatele) a rakouské společnosti Anton Paar, vyrábějící v regionu nástroje a další produkty. Zástupci ekonomických organizací a jednotlivých counties představili region z pohledu možnosti podnikání i občanského života a poskytovatelé služeb nabídli své kapacity možným zájemcům o podnikání v tomto regionu. V průběhu pracovního oběda měli zástupci českých firem možnost networkingu s přítomnými americkými partnery a tím pádem příležitost diskutovat s nimi o možnostech a podmínkách podnikání v regionu „velkého“ Richmondu, potažmo státu Virginia. Uvedené setkání nabídlo členům obchodní delegace možnost získání praktických rad a kontaktů pro případ, že uvažují o rozšíření svých aktivit na americký trh.

Zpracoval: Jiří Janíček, Velvyslanectví ČR ve Washingtonu



Zařazenopá 17.06.2022 17:06:00
ZdrojMZv ČR Washington
Originálmzv.cz/washington/cz/obchod_a_ekonomika/novinky/washington_dc_navstivila_podnikatelska.html

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V