Seminář na konektivitu - vlajková akce v Malajsii v rámci předsednictví EU

Seminář na konektivitu - vlajková akce v Malajsii v rámci předsednictví EU

25.10.2022 / 05:50

Stěžejní akci pod hlavičkou českého předsednictví v Radě Evropské unie – Seminář na téma „konektivita“ – uspořádalo 14. října 2022 Velvyslanectví České republiky v Kuala Lumpur. Akci podpořilo účastí mnoho partnerů, včetně ředitele odboru Ministerstva průmyslu a obchodu ČR p. R. Hlavatého, ředitele kanceláře CzechTourismu pro Čínu a Jihovýchodní Asii L. Pokorného či dalších 7 českých firem, které pro tuto příležitost vážili cestu do Malajsie. Kvalitní obsazení i návštěva byla hlavním klíčem k úspěchu semináře a přenosu sdělení, že konektivita je prioritou v Malajsii jak pro Českou republiku, tak pro Evropskou unii. Velmi vhodně tak propojila synergie mezi unijní a národní Strategií pro Indo-Pacifik.

Seminář se uskutečnil v dopoledních hodinách 14. října 2022 v hotelu Double Tree by Hilton v Kuala Lumpur a byl zakončen networkingovým obědem. Cílem bylo prezentovat předsednictví České republiky v Radě Evropské unie a s tím související priority a zájmy na téma „konektivita“, v širším hledisku pak komunikovat tyto priority v souladu se Strategií České republiky pro oblast Indo-Pacifiku a s Indo-pacifickou strategii EU, která byla přizvána jako partner.

Akce byla rozdělena na dva bloky, přičemž během prvního oslovili publikum řečníci z oficiálních institucí a v té druhé dostali prostor čeští zástupci, kteří prezentovali své zájmy a plány v oblasti konektivity v Malajsii.

VZÚ M. Hupcej

Na úvod vystoupil velvyslanec České republiky v Malajsii M. Hupcej s inauguračním proslovem zaměřeným na možnosti spolupráce ve všech oblastech konektivity. Připomněl také nedávné přijetí Strategie České republiky pro spolupráci s Indo-Pacifikem, který vláda ČR schválila 26. září 2022. Přítomným hostům také vysvětlil význam předsednictví v Radě Evropské unie pro Českou republiku a z toho plynoucí důraz na tvorbu partnerství. Velvyslance následovalo několik dalších vystupujících, kteří umocnili evropský rozměr akce či synergii na straně Malajsie.

Ředitel odboru R. Hlavatý

V druhé části semináře na téma „Konektivita“ se představilo téměř stovce malajsijských hostů 8 českých zástupců ze soukromé sféry, kteří přiletěli kvůli této akci z České republiky. Dva z nich dokonce prezentovali svůj záměr investovat v Malajsii. Mezi prezentujícími byli například CzechTourism, Kiwi.com, Enjoy Europe, Czech Aviation Training Centre, SVCS Process Innovation, S.V.I.S. Trade, ENI.INE nebo Cross, vytvářející zajímavý mix českých zástupců, rekrutujících se ze všech koutů konektivity, ať už je to cestovní ruch, digitální konektivita, doprava a logistika, civilní letectví, elektronický a elektrotechnický průmysl nebo výše zmíněné investice. V následujících hodinách či dnech pro ně ambasáda zorganizovala desítky individuálních B2B a B2G setkání, z nichž mnohé pokračovali i v dalším týdnu. Na konec programu bylo zajištěno pro účastníky drobné pohoštění s českým pivem a vínem, na které navázal networkingový oběd. Akce byla ozdobena přítomností Yang Amat mulia Tengku Shariffuddin Shah Ibni Tengku Sulaiman Al-Haj, zástupce sultánské rodiny v Selangoru.

Touto akcí se podařilo zvýšit povědomí o České republice a její zviditelnění. K tomu dopomohli i četní zástupci soukromého sektoru, kteří byli tím nejlepším příkladem z praxe a spolupráce vycházející z bottom-up přístupu.

Milan Dostál, obchodní rada, Velvyslanectví České republiky v Kuala Lumpur



Zařazenopo 24.10.2022 01:10:00
ZdrojMZv ČR v Kuala Lumpur
Originálmzv.cz/kualalumpur/cz/obchod_a_ekonomika/seminar_na_konektivitu_vlajkova_akce_v.html

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V