Mladá Boleslav na konferenci v Brně odprezentovala úspěšný integrovaný projekt a připravuje další

Ve čtvrtek 19. května a v pátek 20. května proběhla v Brně konference s názvem „Metropolitní spolupráce s ručením (ne)omezeným?!“, kde se uskutečnilo jednání zástupců měst začleněných do Integrovaných teritoriálních investic (ITI) a zástupců Řídicího orgánu Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Mladá Boleslav stejně jako další města na konferenci odprezentovala úspěšně realizovaný integrovaný projekt v právě končícím období i další připravované investice. Město zastupovala manažerka IPRÚ Mladá Boleslav Petra Tůmová.
Konference v Brně
Konference v Brně

V právě končícím období město Mladá Boleslav vyčerpalo okolo 700 milionů korun na investice do oblasti dopravní infrastruktury, školství či sociální oblasti z Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ). Jak zaznělo v Brně při páteční prezentaci Lenky Kriegischové, zástupkyně Ministerstva pro místní rozvoj ČR, Mladá Boleslav ke konci letošního roku splní procenta čerpání dle požadavků resortu.

Mezi úspěšně zrealizované projekty patří i integrované řešení sociálních služeb, které zastřešuje Centrum 83 a zahrnuje vybudování aktivizačního centra s denním stacionářem pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením, vybudování domova pro osoby s nízkofunkčním autismem, projekt komunitní kavárny a projekt chráněného bydlení v ulici Palackého. Právě toto integrované řešení v celkové hodnotě okolo 35 milionů korun Mladá Boleslav prezentovala na svém panelu při konferenci v Brně.

Michal Ulrich, zástupce Ministerstva dopravy ČR, zmínil preferenci strategických projektů rozvojového charakteru zaměřených na oblast kolejových vozidel a telematiku. I těmito oblastmi se Mladá Boleslav zabývá.

Pro období do roku 2027 se Mladá Boleslav řadí mezi 13 vybraných aglomerací ITI a je jediným okresním městem po boku Prahy, Brna, Ostravy, Olomouce či Plzně. Díky tomu bude moci realizovat projekty ve vymezeném území se zaměřením na veřejná prostranství, školství, dopravní infrastrukturu včetně cyklostezek a zastávek, sociální oblast či podporu cestovního ruchu.

„Mezi takto financované investice by měl v příštích letech patřit i projekt komplexní revitalizace přednádražního prostoru na hlavní stanici v Mladé Boleslavi, kde by díky investici Správy železnic měla vyrůst nová potřebná nádražní budova. My jako město chceme využít prostředky na rekonstrukci terminálu autobusové dopravy, vybudování obslužných komunikací pro osobní a veřejnou dopravu a revitalizaci plochy pro pěší včetně parkových úprav, čímž by došlo k celkové proměně prostoru,“ vysvětlil první náměstek primátora Jiří Bouška. Právě tento chystaný integrovaný projekt Mladá Boleslav prezentovala v Brně.

Krátce o ITI MB

  • ITI MB: Integrované teritoriální investice Mladá Boleslav
  • Mladoboleslavská aglomerace je jednou ze třinácti v ČR
  • Mladoboleslavská aglomerace zahrnuje i dalších 62 obcí v okolí
  • Z ITI MB bude možné podpořit projekty se zaměřením na veřejná prostranství, školství, dopravní infrastrukturu včetně cyklostezek a zastávek, sociální oblast či podporu cestovního ruchu
  • Specifické podmínky podpory zatím nebyly upřesněny
  • Mladoboleslavská aglomerace by takto mohla využít až jednu miliardu korun do roku 2027
konference

konrefence dva
Logo
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 30.5.2022 / 30.5.2022


Zařazenoút 10.01.2023 14:01:00
ZdrojMladá Boleslav
Originálmb-net.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9629&id=77848

Související témata

COVID 19 - koronavirus | Město Brno | Brno
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V