Ceny města obdrží letos sedm laureátů

10.12.2021 | Pardubice letos ocení další osobnosti, které se významnou měrou podílely nebo nadále podílejí na rozvoji či propagaci města. Pěti osobnostem udělí Medaili města Pardubic, dalším dvěma pak Čestné uznání města.

Radnice

„Udělení těchto ocenění již schválilo zastupitelstvo, ale vzhledem k epidemické situaci jsme zatím nerozhodli, kdy a jak je laureátům předáme. Samozřejmě chceme, aby to bylo slavnostní a důstojné setkání, všichni vyznamenaní si zaslouží úctu a poděkování za svou práci,“ konstatoval primátor Pardubic Martin Charvát.

Medailí města Pardubice letos ocení dlouholetou práci Václava Ruleho, přednosty psychiatrického oddělení pardubické nemocnice, na rozvoji této péče v Pardubicích, Romana Krmenčíka, který jako dlouholetý kapitán, fundraiser a mecenáš významně přispěl k úspěchům extraligového šachového týmu Pardubic, ale také známého aranžéra, skladatele a dirigenta Vladimíra Popelku, ředitele Východočeského muzea Pardubice Tomáše Libánka a ředitele Státního okresního archivu v Pardubicích Ladislava Hlouška. Čestným uznáním města ocení Pardubice práci Jana Frolíka a Jiřího Šindeláře, kterým bude uznání uděleno za zviditelnění města archeologickým průzkumem pernštejnsko-piastovské hrobky v kostele sv. Bartoloměje.

Vlastní ocenění město Pardubice uděluje každoročně na základě návrhů občanů. Nejvyšším, které může udělit, je Čestné občanství města a patří skutečně výjimečným osobnostem. Pardubice jej udělují od roku 1861. Druhým nejvyšším oceněním je Medaile města Pardubic, dalším pak Čestné uznání města Pardubic. Oceněny bývají, na návrhy z řad veřejnosti, osobnosti, působící v nejrůznějších sférách činnosti. Vždy jsou to lidé, kteří se svou prací zasloužili o rozvoj a věhlas města, lidé, kteří jsou pro Pardubice dlouhodobým přínosem.

Předávání ocenění bývalo v Pardubicích velkou společenskou událostí, kdy je laureáti přebírali z rukou představitelů města před zraky svých kolegů „z branže“, nebo na městském plese. Nepříznivá epidemiologická situace však v uplynulých dvou letech poznamenala i tuto událost, ocenění za léta 2019 a 2020 předávalo město laureátům až letos v listopadu ve svém Společenském sále, bez účasti veřejnosti.

Tiskový úsek


Zařazenopá 10.12.2021 10:12:00
ZdrojPardubice.eu Tiskové
Originálpardubice.eu/urad/radnice/pro-media/tiskove-zpravy/ceny-mesta-obdrzi-letos-sedm-laureatu/
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V