Hejtmani chtějí ze SFDI 4 miliardy na opravy krajských silnic, solidární budou s Karlovarským a Středočeským krajem

Novinky

8.6.2020

Hejtmani chtějí ze SFDI 4 miliardy na opravy krajsky´ch silnic, solida´rni´ budou s Karlovarsky´m a Strˇedocˇesky´m krajem

Hejtmani chtějí ze SFDI 4 miliardy na opravy krajsky´ch silnic, solida´rni´ budou s Karlovarsky´m a Strˇedocˇesky´m krajemKe dveˇma miliarda´m korun prˇi´speˇvku na opravy silnic II. a II. trˇi´d ze Sta´tni´ho fondu dopravni´ infrastruktury (SFDI), ktere´ prˇisli´bil premie´r Andrej Babisˇ, budou kraje chti´t od sta´tu prˇidat jesˇteˇ 2 miliardy navíc. Na další avizované 4 miliardy v ra´mci Integrovane´ho regiona´lni´ho operacˇni´ho programu (IROP) totizˇ nedosa´hne mimo jine´ Karlovarsky´ kraj. Kvu°li mnozˇstvi´ potrˇebny´ch oprav a rozsahu cestne´ si´teˇ by finance nestacˇily ale ani Strˇedocˇeske´mu kraji. Hejtmani obeˇma kraju°m vysˇli vstrˇi´c a chteˇji´ zohlednit oba regiony i v konecˇne´m rozhodnuti´ o financi´ch, ktere´ nakonec kraje od sta´tu a z EU zi´skaji´.


„Beˇhem nasˇeho spolecˇne´ho jedna´ni´ pan premie´r rˇekl, zˇe by kraje meˇly co nejvi´ce investovat v za´jmu ozˇiveni´ ekonomiky. Sta´t nabi´zi´ 4 miliardy z IROP jesˇteˇ letos, ze SFDI bychom pak dostali 2 miliardy korun. Nicme´neˇ beˇhem dnesˇni´ videokonference jsme se s kolegy hejtmany shodli, zˇe cˇerpa´ni´ peneˇz z IROP neni´ kvu°li podmi´nka´m tohoto programu pro vsˇechny kraje dostupne´ cˇi dostatecˇne´. Proto mě hejtmani pověřili, abych jednal o dalších 2 miliardách ze SFDI v letosˇni´m roce a veˇrˇi´m, zˇe to pan premie´r bude akceptovat. Velmi si ceni´m solidarity, se kterou kolegove´ hejtmani prˇistoupili na to, aby Karlovarsky´ kraj, jenzˇ nemu°zˇe cˇerpat peni´ze z IROP, dostal v ra´mci SFDI zhruba 100 milionu° korun z celkove´ho objemu prˇi´speˇvku pro regiony. Zohlednit bychom chteˇli i Strˇedocˇesky´ kraj, ktery´ ma´ nejvi´ce kilometru° krajsky´ch silnic a nejveˇtsˇi´ pocˇet projektu° oprav,“ vysveˇtlil Jirˇi´ Beˇhounek, 1. mi´stoprˇedseda Rady Asociace kraju° CˇR a hejtman Kraje Vysocˇina.

Další setkání 1. mi´stoprˇedsedy Jirˇi´ho Beˇhounka s premie´rem Andrejem Babisˇem by se meˇlo uskutečnit zřejmě v prˇi´sˇti´m ty´dnu.


Zařazenopo 08.06.2020 21:06:00
ZdrojAsociace krajů
Originálasociacekraju.cz/novinky/hejtmani-chteji-ze-sfdi-4-miliardy-na-opravy-krajskych-silnic-solidarni-bud...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V