Ministr Kulhánek pověřil novým ředitelem České rozvojové agentury Michala Minčeva

Ministr Kulhánek pověřil novým ředitelem České rozvojové agentury Michala Minčeva

04.10.2021 / 11:01 | Aktualizováno: 04.10.2021 / 11:07

Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek pověřil k 1. říjnu 2021 Michala Minčeva řízením České rozvojové agentury. Michal Minčev přichází na tuto pozici z diplomatického postu v zemích Východoafrického společenství. Hlavní vizí nového ředitele je propojení české rozvojové spolupráce s finančními prostředky, které v rámci nadcházejícího víceletého finančního rámce EU budou k dispozici v rámci Nástroje pro sousedství a rozvojovou a mezinárodní spolupráci. Je proto nezbytné, aby se i za pomoci těchto finančních prostředků EU podařilo prosadit úspěšná česká řešení.

Michal Minčev pracoval v rozvojových zemích v rámci Východoafrického společenství posledních pět let. Má za sebou zkušenosti jak ze státní správy, kde působil na vedoucích pozicích na Ministerstvu zahraničních věcí, tak na Ministerstvu průmyslu a obchodu, kde byl mimo jiné zodpovědný za agendu EU či agendu mezinárodní konkurenceschopnosti. V rámci soukromého sektoru pak působil na pozicích marketingového ředitele u významných mezinárodních společností. Zahraniční zkušenosti má rovněž z rychle rostoucích trhů jako Čína či Jižní Korea, na kterých rovněž dlouhodobě působil.

Vystudoval obor Ekonomika a řízení na Českém vysokém učení technickém v Praze a MBA na londýnské University of Westminster. Má rovněž mnoholetou zkušenost s prací v rámci vládní agentury CzechTrade, kde působil jak na místě ředitele zahraniční kanceláře mimo jiné v Londýně, tak ve vedení agentury, kde byl zodpovědný kromě jiného za řízení zahraničních zastoupení agentury. Vize nového ředitele počítá i s další spoluprací s partnerskými rozvojovými agenturami a finančními institucemi včetně Evropské investiční banky, do které se po skončení své úspěšné mise u ČRA vrací dosavadní ředitel Jan Slíva.

„Zahraniční rozvojová spolupráce České republiky je klíčovým nástrojem zahraniční politiky pro účinnou reakci na globální výzvy. Jsem rád, že s příchodem nového pana ředitele bude možné propojit jeho zkušenost jak ze soukromého, tak veřejného sektoru, která je pro prosazování českých řešení v rozvojové agendě nezbytné,“ řekl u příležitosti uvedení nového ředitele ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek.

Česká rozvojová agentura je vládní agentura zřizovaná Ministerstvem zahraničních věcí České republiky, která plní úkoly implementační agentury v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce.



Zařazenopo 04.10.2021 11:10:00
ZdrojMZV
Originálmzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/tiskove_zpravy/x2021_10_04_ministr_kulhanek_poveril_novym_reditelem.h...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V