Univerzitní město par excellence. Brno opět podpoří doktorandy

(zob) – Projekt Brno Ph.D. Talent pod záštitou Jihomoravského centra pro mezinárodní mobilitu (JCMM) pokračuje ve finanční podpoře studentů doktorských programů. Více než 9 milionů korun, které poskytne město Brno, bude rozděleno mezi nadějné vědce studující technické a přírodovědné postgraduální programy.

Studium přírodních věd je takřka nekončící proces. Špičkoví vědci se musí neustále vzdělávat a sledovat trendy ve svém oboru. Město Brno už od roku 2009 podporuje doktorandy brněnských univerzit přírodovědných a technických oborů v programu Brno Ph.D. talent. Tito stipendisté jsou špičkou ve svém odvětví a ve vědeckém projektu jasně definují své cíle a přinos do oboru inovaci.

V letošním roce bude z přihlášek vybráno pouze 25 nejlepších účastníků, kterým bude po tři roky vypláceno stipendium 100 000 korun – tedy 300 000 korun celkem. Díky finančním prostředkům se doktorandi můžou na 100 % věnovat svému projektu a vědecké práci. Podmínkou účasti v projektu je postgraduální studium na jedné z brněnských univerzit, a to v 1. nebo 2. semestru, věkem musí spadat max. do 32 let a musí předložit perfektně zpracovaný projekt výzkumu. To vše v anglickém jazyce.

Tento stipendijní program je výsledkem spolupráce veřejného, akademického a neziskového sektoru. Město Brno program finančně podporuje, organizačně jej zajišťuje JCMM. Místní univerzity program propagují mezi svými talentovanými studenty a podílí se na výběru a hodnocení oceněných stipendistů.

Podpora postgraduálního studia navíc do Brna a jeho okolí přivádí i talentované vědce ze zahraničí, kteří tu mnohdy zůstanou a dále rozvíjí svou vědeckou dráhu v soukromém, ale i akademickém sektoru. Město Brno se svými univerzitami a vědeckou základnou dělá vše proto, aby u nás vzkvétala vědecká činnost.

Kromě projektu Brno Ph.D. Talent město podporuje také meziuniverzitní soutěž MUNISS, kde týmy z vysokých škol z Brna a Bratislavy předkládají projekty, ve kterých se věnují rozvoji daných měst. Dalším projektem, na kterém se město podílí, je JRGL v CEITEC VUT. Tato platforma zve mladé úspěšné vědce a jejich týmy, aby pracovali v Brně. Program se věnuje především nanotechnologiím mikrotechnologiím, biotechnologiím a materiálovým vědám. Brno také láká talentované studenty z Ukrajiny pomocí Lektorátu českého jazyka v Charkově. Studentům tamní univerzity je poskytnut kurz českého jazyka zdarma a ti nejlepší posléze podávají přihlášku na jednu z brněnských univerzit.


Zařazenost 09.06.2021 09:06:00
ZdrojBrno.cz
Originálbrno.cz/brno-aktualne/co-se-deje-v-brne/a/univerzitni-mesto-par-excellence-brno-opet-podpori-doktora...

Související témata

Město Brno | Centrum.cz | Brno
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V