mzv.cz (MZv ČR)
Investice  |  21.04.2021 10:43:48

Výzva k (virtuální) účasti na veletrhu letadel EAA Airventure Oshkosh ve Wisconsinu 2021

Výzva k (virtuální) účasti na veletrhu letadel EAA Airventure Oshkosh ve Wisconsinu 2021

20.04.2021 / 22:39 | Aktualizováno: 20.04.2021 / 22:44

Projekt ekonomické diplomacie finančně podpoří i v době trvající pandemie účast firem z České republiky na veletrhu EAA Airventure Oshkosh, Wisconsin, který se tentokrát uskuteční v termínu od 23. července do 1. srpna. Veletrhu se pravidelně účastní několik firem z České republiky, výrobců malých lehkých sportovních letadel.

V termínu od 23. července do 1. srpna 2021 se uskuteční po roční odmlce způsobené covidovou pandemií další ročník světově proslulé přehlídky letecké techniky EAA Airventure Oshkosh.

V posledních deseti letech se veletrhu každoročně účastnili i výrobci z České republiky, kteří jsou v kategorii lehkých sportovních letadel (LSA) na trhu USA stále velice úspěšní. Jednalo se o následující výrobce - BRM Aero s letadlem Bristell, Czech Sport Aircraft s letadlem SportCruiser, Evektor-Aerotechnik s letadlem SportStar, RTC Jihlavan Airplanes s letadlem Skyleader 600, JMB Aircraft s letadlem VL-3, TL-Ultralight a Zlín Aviation s letadly Sting, Sirius a Savage.

Letecké přehlídky EAA Airventure Oshkosh se pravidelně účastní více než 600 tisíc návštěvníků a k vidění je více než 10 000 letadel. Chtějí-li být české firmy v kategorii lehkých sportovních letadel na mimořádně konkurenčním severoamerickém trhu i nadále tak úspěšné, účast na veletrhu je téměř jejich povinností. Toto také většina z nich potvrzuje a na veletrh se každoročně vrací.

Generální konzulát Chicago díky schválenému projektu ekonomické diplomacie (PROPED) na rok 2021 původně plánoval uspořádat seminář a společné setkání zaměřené na prohloubení a vytvoření nových obchodních vazeb mezi českými výrobci a jejich americkými partnery.

Pořadatelé plánují, že se veletrh EAA Airventure Oshkosh v letošním roce sice uskuteční, nicméně jeho podoba bude díky stále přísným pandemickým předpisům odlišná od předchozích ročníků. Kromě toho, že nebude možné pořádat žádné společné akce, i nadále je spíš velmi nepravděpodobné, že zástupcům českých firem bude vůbec umožněna cesta do USA. Pokud zde české firmy budou nakonec fyzicky vůbec přítomny, pak pouze za účasti svých amerických obchodních partnerů.

Namísto organizace tradičního semináře a setkání s americkými partnery GK Chicago tentokrát zajistí mediální prezentaci českých výrobců letadel kategorie LSA v některém z mnoha nabízených periodik vydávaných v rámci veletrhu a náklady s tím spojené pokryje právě z projektu ekonomické diplomacie.

Zájemci o takovou mediální prezentaci mohou proto kontaktovat Generální konzulát České republiky v Chicagu, konzula pro obchodně-ekonomické otázky T. Trnku (tomas_trnka@mzv.cz), T:+1 312 966 5883.

Podrobnější informaci o veletrhu EAA Airventure Oshkosh v edici 2021 naleznete na stránkách veletrhu: AirVenture (eaa.org)


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688