Provoz neprodukčního prostředí informačního systému provozování hazardních her týkající se rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách a ověření totožnosti a věku osoby (Playground RVO)

Dne 7. 4. 2020 byl zahájen provoz neprodukčního prostředí informačního systému provozování hazardních her týkající se rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách a ověření totožnosti a věku osoby (dále také jako „Playground RVO“ nebo „Neprodukční prostředí RVO“), které má za cíl ulehčit provozovatelům hazardních her přípravu na spuštění ostrého provozu.

V souboru s názvem Koncepce testovacích dat pro neprodukční prostředí RVO (Playground RVO) je obsažen popis koncepce testovacích dat pro vývoj a testování informačních systémů zejména provozovatelů hazardních her. Společně s tímto souborem jsou zveřejňovány také soubory obsahující testovací případy (příloha č. 1 - Testovací případy) a testovací certifikáty (příloha č. 2 - Testovací certifikáty). Testovací data budou postupně doplňována podle odůvodněných potřeb uživatelů v návaznosti na průběh testování na straně provozovatelů hazardních her.

Současně se spuštěním Playgroundu RVO bude publikován Referenční klient RVO na platformách Java a .NET. Referenční klient RVO slouží jako vzorová implementace klienta webových služeb datového rozhraní. Na základě této implementace lze vyrobit vlastní klienty nebo použít fragmenty kódu Referenčního klienta RVO pro integraci do informačních systémů zejména provozovatelů hazardních her. Referenční klient RVO je k dispozici ke stažení formou GitHub repository na adresách https://github.com/Ministerstvo-financi/hazard-rovo-java a https://github.com/Ministerstvo-financi/hazard-rovo-dot-net, kde jsou uloženy jak zdrojové kódy, dokumentace, tak i spustitelné verze (releases).

Publikované materiály navazují na Kompletní technickou specifikaci informačního systému provozování hazardních her, týkající se rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách a ověření totožnosti a věku osoby vyhlášenou Ministerstvem financí, zejména na přílohu č. 3 - Neprodukční prostředí – přístupové a provozní informace. Dokument Kompletní technická specifikace informačního systému provozování hazardních her, včetně jeho příloh, je zveřejněn na internetových stránkách Ministerstva financí, dostupné zde: Kompletní technická specifikace – RVO.

Materiály jsou poskytovány pro volné použití zejména provozovatelů hazardních her jako pomocný nástroj pro usnadnění implementace rozhraní, jsou poskytovány bez záruky funkčnosti a nenahrazují znění výše uvedené kompletní technické specifikace. Případné chyby a odlišnosti chování od technické specifikace budou opraveny a publikovány stejným způsobem.

Dokumenty ke stažení

  • Koncepce testovacích dat pro neprodukční prostředí RVO (Playground RVO) - verze 1.0.0 PDF (467kB)
  • Příloha č. 1 Testovací případy (platné od 31.3.2022) XLSX (39kB)
  • Příloha č. 1 Testovací případy (platné do 31.3.2022) XLSX (40kB)
  • Příloha č. 1 Testovací případy (platné do 29.3.2021) XLSX (38kB)
  • Příloha č. 1 Testovací případy (platné do 16.7.2020) XLSX (38kB)
  • Příloha č. 2 Testovací certifikáty (platné od 3.2.2023) ZIP (38kB)
  • Příloha č. 2 Testovací certifikáty (platné do 3.2.2023) ZIP (39kB)
  • Příloha č. 2 Testovací certifikáty (platné do 2.12.2022) ZIP (36kB)
  • Příloha č. 2 Testovací certifikáty (platné do 30.3.2021) ZIP (35kB)

Poznámka I: Dne 17. 7. 2020 byla upravena Příloha č. 1 Testovací případy, došlo ke změně na listu OveritOsobu u třech testovacích případů, a to se jmény Marina Jaklová a Amélie Spáčilová. V souvislosti s touto změnou byly změněny poskytované odpovědi na požadavky odesílané prostřednictvím Playgroundu RVO.

Poznámka II: Dne 30. 3. 2021 byly do Přílohy č. 1 - Testovací případy přidány další testovací případy na list OveritOsobu a ZmenitUdajeOsoby. Jedná se o všechny osoby s občanstvím XX. Dále byly upraveny platnosti certifikátů na listu Certifikáty. Veškeré změny jsou podbarveny. Nová verze přílohy je platná od 30. 3. 2021.

Poznámka III: V příloze č. 2 - Testovací certifikáty platné byl vyměněn podpisový certifikát ministerstva pro neprodukční prostředí (Playground), jelikož platnost předchozího certifikátu již skončila. Nová verze přílohy je platná od 30. 3. 2021.

Poznámka IV: Dne 31.3.2022 byla v Příloze č. 1 - Testovací případy provedena následující úprava: U testovacího případu (Jaromír Drahovský) a byla provedena změna v položce MistoNarozeniCR.Okres na Hlavní město Praha.

Poznámka V: 2 testovací certifikáty byly vyměněny, jelikož platnost certifikátů již skončila. Nová verze přílohy č. 2. je platná od 2. 12. 2022

Poznámka VI: 5 testovacích certifikátů bylo vyměněno, jelikož platnost certifikátů již končí. Nová verze přílohy č. 2. je platná od 3. 2. 2023


Zařazenopá 03.02.2023 17:02:00
ZdrojMFČR
Originálmfcr.cz/cs/soukromy-sektor/hazardni-hry/rejstrik-vyloucenych-osob-rvo/pro-provozovatele/testovaci-pr...

Související témata

OSVČ | Osobní bankrot
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V