RADAR PRO SPECIÁLNÍ JEDNOTKY OD FIRMY RETIA VSTUPUJE NA AMERICKÝ TRH

RADAR PRO SPECIÁLNÍ JEDNOTKY OD FIRMY RETIA VSTUPUJE NA AMERICKÝ TRH

Společnost CSG USA uspěla se vstupem na americký trh a nesený radar pro zásahové jednotky od firmy Retia je tak nově dostupný v rámci federálních akvizičních programů GSA Schedule a DoD E-Mall či skrze přímé kontrakty.

Radar od firmy Retia je nově dostupný také v rámci akvizičního programu amerického ministerstva obrany (na snímku). Foto: Shutterstock

Firma CSG USA, součást holdingu Czechoslovak Group, prošla složitým procesem vstupu na americký trh bezpečnostních a obranných technologií. Senzor, který je pro americký trh označován jako POLR-1 (Presence of Life Radar verze 1), pro ostatní jako ReTWis 5, umožňuje vojákům a policistům získat klíčové a někdy život zachraňující informace o počtu, pohybu a pozici osob v cílovém prostoru v reálném čase před tím, než dojde k samotné intervenci.

Výrazně větší situační přehled, který nasazení POLR-1 přináší, je zásadní v řadě taktických a vysoce rizikových situací typických pro činnost policejních nebo vojenských zásahových a speciálních jednotek. Zařízení má však výrazně širší využití, například na kontrolních stanovištích při odhalování ilegální migrace nebo v záchranářství.

LÍDR VE SVÉ KATEGORII

POLR-1 je nesený UWB radarový systém který je plně kompatibilní s předpisy Federální telekomunikační komise, včetně nutných certifikací. Prošel řadou náročných zkoušek u různých vládních agentur, policejních i vojenských. Provedené zkoušky při simulovaných podmínkách skutečného zásahu, včetně těch srovnávacích, prokázaly, že je POLR-1 skutečným lídrem ve své kategorii. Zařízení je schopné penetrovat prakticky jakoukoliv nekovovou bariéru, má dosah až do 40 metrů a nabízí řadu uživatelských nastavení.

CSG USA na uvedení POLR-1 ve Spojených státech pracuje od roku 2019. Ve stejném roce se také zúčastnila prezentací pro záchranářskou komunitu a zástupce technologické sekce Ministerstva pro vnitřní bezpečnost, která se uskutečnila v rámci mise PROPED, připravené ZÚ Washington a vedené generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR.

GSA Schedule lze s jistými odlišnostmi považovat za obdobu tzv. rámcových smluv podle české legislativy a umožňuje zrychlené centrální nákupy předdefinovaného katalogu technologií skrze vládní General Services Administration. Jde o instrument široce využívaný zejména v dodávkách pro policejní sbory. E-Mall ministerstva obrany zase usnadňuje a zrychluje prodej do obranného sektoru. V obou případech jde o zapojení do těchto mechanismů zásadním předpokladem pro úspěšné proniknutí na tento náročný trh.

Luděk Moravec, vědecký diplomat, Velvyslanectví ČR ve Washingtonu

&

Tweet

??

 

Díky našim firmám o nás ví celý svět

The post RADAR PRO SPECIÁLNÍ JEDNOTKY OD FIRMY RETIA VSTUPUJE NA AMERICKÝ TRH appeared first on MZV.


Zařazenočt 04.03.2021 10:03:00
ZdrojMZv ČR Export.cz
Originálexport.cz/aktuality/radar-pro-specialni-jednotky-od-firmy-retia-vstupuje-na-americky-trh/
KategorieAktuality
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V