Hradec uzavřel školy, školky a jesle, městská knihovna a úřad zůstávají v provozu

S ohledem na vládní nařízení a znovu vyhlášený nouzový stav dochází opět ke změnám v omezeních a provozu některých městských zařízení. Od dnešního dne také Hradec Králové uzavírá všechny své základní a mateřské školy a jesle. Výjimku tvoří pouze tři základní školy Josefa Gočára, Štefcova a Sever v Lužické ulici a mateřská škola Kamarád ve Veverkově ulici, které jsou určené pro děti pracovníků integrovaného záchranného systému. Omezení se v následujících dnech vztahuje také na chod dětských hřišť, která není doporučeno navštěvovat. Pro veřejnost zůstávají naopak k dispozici výdejní okénka v budovách městské knihovny. Neměnné jsou také otevírací hodiny hradeckého úřadu, preferováno je však vyřizování požadavků prostřednictvím online či telefonické komunikace.
Tisková zpráva

„Situace na školách v Hradci Králové naštěstí nebyla nijak dramatická, ale je pravdou, že se mírně zhoršila oproti jiným měsícům během epidemie. V minulém týdnu fungovaly základní školy všechny, zavírat jsme ale postupně museli jednotlivá pracoviště mateřských škol,“ říká primátor Alexandr Hrabálek. Město má na svém území 33 poboček mateřských škol, v minulém týdnu jich sedm z nich muselo být uzavřeno. „Ty důvody jsou dvojí, jednak kvůli nedostatku pedagogického personálu na pracovištích a samozřejmě pak z důvodu výskytu karantény či onemocnění covid-19,“ doplňuje primátor. Kromě základních škol a mateřských škol jsou od dnešního dne také uzavřeny Jesle Orlická. „Přistupujeme k tomu jednak se záměrem přispět k omezení šíření epidemie, kdy nejmenší děti jsou nejčastěji bezpříznakoví přenašeči, jednak z důvodu komplikací se zajištěním stravy, protože kuchyň MŠ, která vaří i pro jesle, je uzavřena. O odpuštění poplatku za jesle bude v příštím týdnu rozhodovat rada města,“ dodává primátor.

Nové omezení se vztahuje také na provoz dětských hřišť, vláda doporučila jejich uzavření. „Ačkoliv zcela respektujeme doporučení vlády, rozhodli jsme se dětská hřiště neuzavírat. Ještě dnes budou opatřena informačními cedulkami. Možnost návštěvy hřiště jsme se rozhodli ponechat na úsudku občanů a jejich zodpovědnosti,“ říká Pavel Marek, náměstek primátora pro oblast správy městského majetku.

Změny se naopak neočekávají v městské knihovně. Stále může mít v provozu výdejní okénka, která ještě tento týden budou fungovat na sedmi místech, a to včetně hlavní budovy ve Wonkově ulici. V následujících dnech by se okénka měla rozšířit o budovu v Kuklenách, která doposud procházela rekonstrukcí.

Magistrát města nemění úřední hodiny, pro komunikaci s úřadem je ale preferována telefonická nebo online forma. Pro vyřízení záležitostí na úřadě, kdy je osobní návštěva budovy nezbytná, je doporučeno využívat online rezervační systém. Občané rovněž musí dbát na dodržování hygienických a bezpečnostních opatření, jako je ochrana dýchacích cest minimálně chirurgickou rouškou, řádné rozestupy a využívání dezinfekce, která je klientům k dispozici na chodbách úřadu.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí
Zodpovídá: Michal Komárek
Vytvořeno / změněno: 1.3.2021 / 1.3.2021

Zařazenopo 01.03.2021 15:03:00
ZdrojHradec Králové
Originálhradeckralove.org/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4687&id=74990

Související témata

Městský Úřad | Kálovéhradecký kraj
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V