Nabídka virtuální účasti českým firmám na automotive konferenci WCX Digital Summit

Nabídka virtuální účasti českým firmám na automotive konferenci WCX Digital Summit

23.02.2021 / 20:51 | Aktualizováno: 23.02.2021 / 20:55

GK Chicago ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR nabízí virtuální účast na veletrhu WCX World Congress Experience Digital Summit v termínu od 13. do 15. dubna 2021 v Detroitu se zaměřením nejen na hlavní současné trendy automobilového průmyslu (elektromobilita a autonomní řízení vozidel), ale i na další oblasti související s produkcí moderních automobilů. Virtuální účast bude realizována v rámci projektů na podporu ekonomické diplomacie (PROPED) a je určena zájemcům z řad českých firem a vědeckých pracovišť.

GK Chicago připravoval na duben 2021 vědecko-obchodní misi zaměřenou primárně na elektromobilitu a autonomní řízení vozidel, nicméně ji musel s ohledem na přetrvávající pandemii a s tím související překážky v cestování mezi Evropou a USA v plánované podobě zrušit.

Jedním z bodů programu mise měla být také účast na veletrhu WCX Summit 2021 v Detroitu v termínu od 13. do 15. dubna 2021, která se nakonec uskuteční pouze virtuální formou.

Z finančních prostředků určených na projekty ekonomické diplomacie (PROPED) je možno finančně podpořit i účast českých subjektů mimo jiné i na takových virtuálních akcích.

Konference se uskuteční v procesu změny náhledu nové americké administrativy především na elektromobilitu a také v momentě, kdy tradiční americké automobilky (Ford a GM) investují obrovské sumy do řešení autonomního řízení. Existují plány na postupnou obměnu současného federálního vozového parku za elektromobily v počtu cca 645 tisíc aut. Důvody ke změně jsou dva – ekologický a ekonomický. Vedle veřejné sféry k obdobným krokům směřují i velké americké firmy jako např. Amazon, který plánuje přejít na elektromobilitu u svých zásilkových vozů (řádově stovky tisíc aut do r. 2030). Podrobnější informace o podpoře z federální / státní úrovně nejsou zatím k dispozici.

Konference WCX World Congress Experience Digital Summit 2021 nabízí odborné semináře v pěti oblastech (níže s odkazem na program se zaměřením na níže uvedené specifické oblasti):

Exhibit/Sponsor - WCX™ World Congress Experience - Exhibit/Sponsor - WCX™ World Congress Experience ( sae.org )

Odborné semináře s podrobným programem v pěti oblastech:

Advanced Propulsion/Powertrain

Hear from experts from ICE, hybrid and full electric vehicles as they discuss critical challenges, development and case studies on technologies involved in engine boosting, fuel economy, fuel injection, new engine development, motor and power electronics, battery as well as fuel cells.

View Program

Automotive Electronics / Connectivity / IOT / Smart City

Explore and investigate the ever-growing world of automobile electronics that affect virtually every aspect of today’s vehicle, including include intelligent transportation systems, software, vehicle diagnostics, vehicle information and communication security, ADAS development and deployment, safety-critical systems and prognostics.

View Program

Body /Chassis / Occupant and Pedestrian Safety / Structure

Connect with subject matter experts from OEMs, suppliers and consultants to present panels discussions on human factors, biomechanics, vehicle dynamics, accident reconstruction, ADAS, and critical seating issues.

View Program

Design and Manufacturing / Materials and Lightweighting

Learn the latest in vehicle design, CAD/CAM/CAE, simulation, automotive interiors development, lightweighting, metallic and non-metallic materials development, 3D printing, smart factories, and robotics.

View Program

Emissions / Environment / Sustainability / Thermal Management

Focus on areas of vehicle emission, environmental impacts and sustainability including thermal management, exhaust emissions, particulates, modeling as well as end-of-life, alternate energy and electrification strategies.

View Program

Zájemci o virtuální účast na konferenci mohou kontaktovat Generální konzulát České republiky v Chicagu, konzula pro obchodně-ekonomické otázky T. Trnku emailem či na T:+1 312 966 5883.

Zpracoval: T. Trnka, vedoucí obchodně-ekonomického úseku, Generální konzulát Chicago



Zařazenoút 23.02.2021 21:02:00
ZdrojMZv ČR v Chicagu
Originálmzv.cz/chicago/cz/obchod_a_ekonomika/nabidka_virtualni_ucasti_ceskym_firmam.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V