Čeští výrobci zdravotnické techniky se úspěšně představili na Kypru

Čeští výrobci zdravotnické techniky se úspěšně představili na Kypru

01.04.2019 / 10:16 | Aktualizováno: 03.04.2019 / 11:43

Podnikatelská mise sedmi českých firem vedená náměstkem ministra zdravotnictví Radkem Policarem se zúčastnila obchodního semináře v Nikósii, který zorganizovalo velvyslanectví ČR ve spolupráci s českou asociací vývozců a kyperským sdružením dovozců zdravotnické techniky. Akci uspořádanou v rámci projektů na podporu ekonomické diplomacie navštívilo dvacet kyperských distributorů i korporátních koncových zákazníků a v jejím rámci proběhlo několik desítek B2B jednáních mezi novými obchodními partnery. Během pobytu české delegace se uskutečnilo rovněž bilaterální jednání náměstka Policara se stálou tajemnicí kyperského ministerstva zdravotnictví Christinou Yiannaki.

Kypr představuje dlouhodobě perspektivní trh pro české výrobce zdravotnické a rehabilitační techniky. Dynamický hospodářský růst kyperské ekonomiky a probíhající reforma veřejného zdravotnictví vytváří podmínky pro rozsáhlé investice do sektoru v následujících letech a pro širší uplatnění českých exportérů, z nichž někteří již na kyperském trhu působí. Podnikatelská mise na Kypr a do Řecka ve dnech 26. - 29. března 2019 připravená ve spolupráci s českým velvyslanectvím v Athénách, Asociací výrobců a distributorů zdravotnických prostředků a Ministerstvem zdravotnictví ČR si proto vytyčila jako hlavní cíl navázání nových obchodních partnerství českých firem v obou zemích.

Na business semináři v Hotelu Hilton Park v Nikósii se 28. března představily české firmy ELLA-CS, Erba Lachema, LINET, MEDIN, ProSpon, Steriwund a TSE. Setkání zahájili velvyslankyně ČR na Kypru Helena Bambasová a náměstek ministra zdravotnictví Radek Policar, který vyzdvihl technologický potenciál českých exportérů a mimořádné úspěchy českého zdravotnictví např. na poli neonatologické péče. Na úvodní prezentace firem navázaly tři desítky B2B jednání, připravených s podporou kyperské hospodářské komory a asociací kyperských dovozců zdravotnické techniky (SAIEEK), ke kterým přibyla ještě řada ad hoc schůzek sjednaných na místě.

Mnoho kyperských účastníků semináře vyslovilo zájem navázat na jednání v Nikósii, a to jak na kyperském trhu, tak i v rámci společné účasti na tendrech ve třetích zemích. Předseda SAIEEK Angelos Sarpetsas připomněl velmi dobré jméno české zdravotnické techniky na Kypru, které pomáhají šířit i stovky místních lékařů, kteří vystudovali v ČR a tehdejším Československu.

V rámci druhého dne programu se uskutečnila návštěva zástupců českých firem v American Medical Center, prestižním kardiologickém zařízení v Nikósii. Náměstek Policar v rámci návštěvy Kypru absolvoval také bilaterální jednání se stálou tajemnicí kyperského ministerstva zdravotnictví Christinou Yiannaki, se kterou si vyměnili mj. zkušenosti z implementace systému všeobecného zdravotního pojištění, k němuž Kypr přistoupí v letošním a příštím roce.

Martin Kubeček, obchodní rada Velvyslanectví ČR v Nikósii

Galerie


PROPED 2019

Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019
Obchodní seminář 2019


Zařazenost 03.04.2019 11:04:00
ZdrojMZv ČR v Nicosii
Originálmzv.cz/nicosia/cz/obchod_a_ekonomika/cesti_vyrobci_zdravotnicke_techniky_se.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V