WeWork završila financování 1,5 mld USD od SoftBank

Společnost WeWork oznámila úspěšné završení financování ve výši 1,5 miliardy dolarů od skupiny SoftBank Group. Účinnosti nabyly také změny v představenstvu a vedení firmy

Firma We Company (dále jen “WeWork” nebo “Společnost”) a SoftBank Group Corp. (dále jen “SoftBank”) ve středu oznámily, že firma WeWork získala financování ve výši 1,5 miliardy dolarů při ceně za akcii ve výši 11,6 dolarů, která byla schválená akcionáři firmy WeWork. V souvislosti s financováním ve výši 1,5 miliardy dolarů od skupiny SoftBank, došlo také k některým změnám ve vedení společnosti a ve správní radě firmy WeWork.

Jak jsme již dříve oznámili financování ve výši 1,5 miliardy dolarů a změny ve vedení společnosti jsou součástí dohody s firmou WeWork, kterou nyní schválili i akcionáři firmy WeWork, na jejímž základě skupina SoftBank poskytne firmě WeWork obrovské finanční prostředky. Celková výše nového úvěrového financování je až 5 miliard dolarů.

“1,5 miliardy dolarů, které firma WeWork dnes získala od SoftBank umožní naší společnosti zajistit si budoucnost a je důkazem neotřesitelné důvěry, kterou v naše podnikání skupina SoftBank má,” řekl Marcelo Claure, výkonný předseda představenstva firmy WeWork. “WeWork je předním inovátorem v průmyslovém sektoru, který má potenciál v řádu několika biliónů dolarů a toto financování tak naší firmě umožní zrychlit cestu k ziskovosti a generování volné hotovosti. Chci poděkovat vedení společnosti, celému týmu firmy WeWork, našim členům, pronajímatelům a komunitě po celém světě za trvající podporu a odhodlání.”

Claure dále dodal: “Součástí investice od banky Softbank je také organizační podpora a posílení našeho manažerského týmu. Díky rozšíření našeho představenstva chceme v blízké budoucnosti jmenovat dva nové ředitele.”

Na základě dříve zveřejněné dohody s firmou WeWork, jsou změny ve vedení společnosti účinné okamžitě po obdržení částky 1,5 miliardy dolarů.

Představenstvo firmy WeWork bude mít nyní 10 členů, kterými jsou:

Pět ředitelů jmenovaných firmou SoftBank nebo fondem SoftBank Vision Fund, kterými jsou Ron Fisher, Marcelo Claure a Steven Langman. Zbylí dva ředitelé budou jmenováni později;

Dva ředitelé jmenovaní stávajícími investory, firmami Benchmark Capital a Hony Capital, kterými jsou Bruce Dunlevie, respektive John Zhao;

Dva ředitelé, kteří jsou nezávislí na WeWork a nemají s firmou žádné vazby. Těmito řediteli jsou Jeff Sine a Mark Schwartz; a

Jeden ředitel ze Zvláštního výboru představenstva, kterým je Lew Frankfort.

Další změny ve vedení společnosti, které nabyly účinnosti k dnešnímu datu:

Marcelo Claure byl dnes jmenován předsedou představenstva.

Adam Neumann byl jmenován osobou pověřenou dozorem nad výkonem funkce představenstva a představenstvo společnosti získalo hlasovací právo k akciím, které vlastní.

O skupině The SoftBank Group

The SoftBank Group je globálním technologickým hráčem, který se snaží být hnacím motorem informační revoluce. Skupina The SoftBank Group patří pod holdingovou skupinu SoftBank Group Corp. (TOKYO: 9984) a zahrnuje také globální portfolio společností z řady různých oborů, včetně telekomunikací, internetových služeb, umělé inteligence, chytré robotiky, informačních technologií a výroby energie čistými technologiemi.

V září 2016 se součástí skupiny SoftBank Group stala firma Arm Limited, světová jednička v oblasti polovodičových IP technologií.

Skupina SoftBank Group Corp. investuje prostřednictvím fondu SoftBank Vision Fund, který chce investovat až 100 miliard dolarů do globálních firem a technologií, které pomohou s přechodem do další fáze informační revoluce. Více informací najdete na webových stránkách https://group.softbank/en/.

O společnosti WeWork

Společnost WeWork poskytuje svým klientům na celém světě prostor, komunitu a služby prostřednictvím fyzických i virtuálních nabídek. Naším posláním je tvořit svět, kde lidé budou pracovat nikoli jen kvůli obživě, ale hlavně k tomu, aby pozitivně měnili životy ostatních. Ke konci druhého čtvrtletí roku 2019 působila firma WeWork na 528 místech ve více než 111 městech a 29 zemích světa. Mezi naše členy, kterých je 527 tisíc, jsou nadnárodní firmy z různých průmyslových oborů, včetně 38% firem ze žebříčku 500 největších firem světa časopisu Fortune (Global Fortune 500). Snažíme se našim členům po celém světě pomáhat při vytváření lepšího pracovního prostředí.

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191030006117/en/

Kontaktní informace

SoftBank

sbpr@softbank.co.jp

+81 3 6889 2300

nebo

Ben Spicehandler / Emily Claffey / Hannah Dunning

Sard Verbinnen & Co

212.687.8080

WeWork

Gwen Rocco / Erin Clark

press@wework.com

nebo

Joele Frank / Meaghan Repko

Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher

212.355.4449

Zdroj: WeWork

Powered by Business Wire

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

PROTEXT


Zařazenopá 01.11.2019 09:11:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=32353

Související témata

Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V