Asociace v rámci Roku digitálního podnikání 2019 pomáhá moldavským MSP na cestě k digitalizaci

Prošlé dva týdny byly v AMSP ČR nejen ve znamení intenzivních příprav na vrcholnou akci roku – Den podnikatelů 2019, ale také ve znamení intenzivních mezinárodních aktivit.

V termínu od 6. do 18. října postupně Asociace hostila hned dvě desetičlenné delegace představitelů státního i privátního sektoru z Moldavské republiky. Účastníci přicestovali do ČR na pozvání AMSP ČR na studijní, poznávací návštěvu realizovanou v rámci programu Zahraniční rozvojové spolupráce, Aid for Trade, který spadá do gesce Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Program návštěvy v ČR byl naplánován tak, aby tematicky navazoval na úvodní poradenskou misi dvou českých expertů v Kišiněvě, která proběhla již o letošních prázdninách, v srpnu 2019.

Celkem přijelo do České republiky 20 účastníků, přičemž nejvíce zástupců bylo z hlavní partnerské organizace – Organizace pro rozvoj sektoru malých a středních podniků (ODIMM). Další participující organizace pak tvořilo Ministerstvo hospodářství a infrastruktury Moldavské republiky, Business Incubator Štefan Voda a Business Incubator Ceadir-Lunga. Velkou ambicí realizace navržené studijní cesty směrem ke kolegům z Moldavska bylo zprostředkování co nejširšího vhledu do aktuální situace v oblasti podpory digitalizace nejen MSP v České republice. Jinými slovy poskytnutí zahraničním kolegům co možná nejkomplexnější spektrum informací o tomto tématu a to včetně tzv. příkladů inspirativní, dobré praxe.

Bohatý program obsahoval celou řadu velice zajímavých setkání a bilaterálních jednání se zástupci českých organizací a orgánů veřejné správy a to včetně: Ministerstva vnitra ČR, Úřadu vlády ČR, Technologického centra Akademie věd, agentur CzechInvest a CzechTrade, Podnikatelského inkubátoru ČVUT – INQBAY, Českomoravské záruční a rozvojové banky, Exportní záruční a garanční společnosti, České exportní banky, Ministerstva průmyslu a obchodu a v neposlední řadě Technologické agentury ČR. První skupina expertů měla také možnost navštívit Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně. Účast na veletrhu byla pro experty velmi zajímavá, protože měli možnost vidět nejnovější trendy v oboru a také se mimo jiné seznámit s novou expozici „Czech Republic – The Country for the Future“.  Kolegové z Moldávie byli s připraveným programem velice spokojeni, mnohá setkání hodnotili jako vysoce inspirativní a domů, do vlasti se vraceli nabití energií, plní entusiasmu a odhodlaní nastartovat procesy implementace získaných poznatků do své každodenní praxe ve své zemi ve prospěch vlastních malých a středních podniků. Upřímně přejeme hodně štěstí!


Zařazenost 23.10.2019 13:10:00
ZdrojAMSP
Originálamsp.cz/asociace-v-ramci-roku-digitalniho-podnikani-2019-pomaha-moldavskym-msp-na-ceste-k-digitaliza...
KategorieProjekty

Související témata

Rozpočet příští rok
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V