Víkend nabídne design, byznys i lední hokej

(mad) – Výstavu věnovanou legendárnímu pandurovi baronu Trenckovi, odhalení lavičky Václava Havla, festival Brno Design Days či pořádnou porci ledního hokeje si mohou tento víkend užít Brňané i návštěvníci města.

Jubilejní, v pořadí třicátou lavičkou Václava Havla se od zítřka může chlubit Brno. Její odhalení, které symbolicky připadlo na den Havlových nedožitých 83. narozenin, se koná zítra v 10:45. Umělecké dílo navržené architektem (a prezidentovým přítelem) Bořkem Šípkem a zároveň nové místo k setkávání najdou lidé na čtvrté Kapucínské terase. A někteří z těch, kteří sem zavítají, možná na její vznik přispěli ve veřejné sbírce.

Od středy se v Gotickém sále na Špilberku koná výstava zabývající se jednou z brněnských legend, baronem Františkem Trenckem. Tento šlechtic, voják a dobrodruh byl pohřben v hrobce kláštera kapucínů v Brně. Jeho tělo se přirozeně mumifikovalo a dnes slouží jako zdroj informací k poznání života elitního vojáka v 18. století. Výstava bude otevřená až do konce letošního roku.

Chcete jíst nejen chutně, ale také zdravě? Pak se stavte na Brněnský biojarmark, který se koná zítra od 9.00 do 14.00 v horní části Zelného trhu. Toto tradiční setkání ekologických pěstitelů a chovatelů vám umožní ochutnat celou řadu bioproduktů z našeho regionu, na děti i dospělé čeká také doprovodný program.

Milovníci estetiky a designu jistě najdou cestu na populární festival Brno Design Days. Letošní ročník se koná až do 6. října a můžete se zde zúčastnit přednášek, workshopů či třeba předávání cen Design Awards. Podrobný program naleznete zde.

Zajímá vás byznys, marketing nebo inovace? Pak zítra navštivte Kino Scala a Místodržitelský palác. Odehraje se zde konference Barcamp Brno s letošním tématem Budoucnost je v udržitelnosti. Na návštěvníky čeká 10 workshopů, téměř 30 přednášek a jedna skvělá party, která příjemně zakončí vaši sobotu.

Udělejte dobrý skutek a zároveň naplňte váš byt či dům radostí! To vše se možná stane, pokud navštívíte v neděli od 10:00 do 16:00 Lužánky, kde se koná umisťovací výstava psů Chcete nás? Můžete se těšit na prezentaci útulků a spolků, výcvik služebních psů Městské policie, představení adoptovaných pejsků a mnoho dalších. Vstupné na akci je dobrovolné.

Hokejoví fanoušci budou mít tento víkend pravé žně. Již dnes večer se na Zelném trhu odehraje živá projekce pražského zápasu NHL mezi Letci z Philadelphie a chicagskými Blackhawks. Fanouškovská zóna se otevře v 18:30 hodin a samotný zápas začne ve 20:00 hodin. K přenosu je připojena řada atrakcí a pochopitelně také občerstvení. V neděli se pak Kometa v 17:00 v DRFG Aréně utká se Zlínem, kam se dočasně přesunul brankář Marek Čiliak. Ikona brněnského hokeje ale v zápasu nenastoupí; dle svých slov totiž proti milované Kometě bojovat nechce.


Zařazenopá 04.10.2019 13:10:00
ZdrojBrno
Originálbrno.cz/brno-aktualne/co-se-deje-v-brne/a/vikend-nabidne-design-byznys-i-ledni-hokej/

Související témata

Byznys | Miloš Havel | Karel Havel | Petr Havel | Václav Havel
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.