TESCAN AMBER X novinkou českého výrobce TESCAN

Novinka v portfoliu českého výrobce elektronových mikroskopů: TESCAN AMBER X

Brněnský výrobce elektronových mikroskopů TESCAN představil další z letošních novinek v portfoliu. TESCAN AMBER X nabízí unikátní kombinaci fokusovaného iontového svazku s plazmovým zdrojem a analytického rastrovacího elektronového mikroskopu s ultra vysokým rozlišením (UHR FE-SEM) pro nejširší použití při charakterizaci materiálů.

Elektronové mikroskopy nemusí sloužit jen k pozorování vzorků, ale také k úpravám jejich povrchu, tedy přidávání nebo odebírání materiálu. Mikroobrábění se provádí pomocí fokusovaného iontového svazku (FIB). TESCAN, který jako vůbec první výrobce na světě přišel s "plazma FIBem" integrovaným s rastrovacím elektronovým mikroskopem (SEM), nyní uvedl na trh nový model, TESCAN AMBER X. Jde o nejmodernější FIB-SEM řešení, které kombinuje přesné opracování výkonným iontovým svazkem na bázi xenonové plazmy s vylepšenou vysokorozlišovací elektronovou optikou s ultra vysokým rozlišením (UHR) bez nutnosti imerzního magnetického pole. Tato kombinace je velmi vhodná pro charakterizaci struktury širokého spektra materiálů.

Mezi klíčové aplikace TESCAN AMBER X patří rychlá příprava lokálního průřezu (až do 1 mm na šířku) pomocí fokusovaného iontového svazku (FIB), následná mikrostrukturní analýza pomocí elektronového mikroskopu (SEM) a příprava mikro- a nanostruktur pro následné testování nebo další analýzu bez ovlivnění vlastností materiálu kontaminací. V neposlední řadě přístroj umožňuje i trojrozměrnou mikroanalýzu materiálů pomocí FIB-SEM tomografie.

"Zatímco běžnější FIB-SEM systémy na bázi galiových iontů, jako jsou TESCAN AMBER nebo TESCAN SOLARIS, zůstávají vhodným řešením pro aplikace, kde se vyžaduje nejvyšší přesnost opracování iontovým paprskem, jejich univerzálnost pro charakterizaci reprezentativního objemu materiálu a přípravu vzorků nových materiálů může být ohrožena omezenou rychlostí odprašování nebo kontaminací materiálu," říká Jiří Dluhoš, produktový manažer portfolia FIB-SEM pro materiálový výzkum. "TESCAN AMBER X nabízí jedinečné řešení pro špičkové laboratoře materiálového výzkumu, které vyžadují vícerozměrnou charakterizaci co možná nejširšího spektra tradičních i nových materiálů," dodává Jiří Dluhoš.

Xenonový plazma FIB se liší od tradiční technologie iontových svazků s kovovými ionty galia také svou schopností soustředit více iontů do tenkého svazku, čímž se dosahuje vyšších proudů iontového svazku. Ty u TESCAN AMBER X zajišťují výrazně vyšší rychlost odprašování materiálu - až o jeden řád i více -, přičemž stále umožňují jemné opracování, leštění a iontovou mikroskopii s rozlišením až 15 nm. Díky inertní povaze xenonu eliminuje plazmový FIB riziko nežádoucí kontaminace materiálu implantací kovových iontů, jako tomu je v mnoha případech při použití galia.

Neimerzní elektronový tubus mikroskopu TESCAN AMBER X rozšiřuje ultra vysoké rozlišení pro mikroanalytické metody SEM, EDS nebo EBSD na mnohem širší řadu materiálů, jako jsou lehké slitiny, magnetické, nevodivé nebo citlivé vzorky, které by jinak mohly být nedosažitelné v případě imerzní či konvenční elektronové optiky. I přesto si díky jedinečné optice zachovává velmi vysoké rozlišení i na nízkých energiích elektronového svazku (0,9 nm na 15 keV a 1,5 nm na 1 keV).

Nový model TESCAN AMBER X, založený na platformě TESCAN S8000, je možno objednat již nyní, první dodávky se očekávají v prvním čtvrtletí roku 2020.

Kontakt:

Helena Cábová

e-mail: helena.cabova@tescan.com

www.tescan.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.


Zařazenočt 03.10.2019 14:10:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=32169
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.