Sparťanská bída v derby pokračuje, Slavia jasně dominovala

294. derby pražských S je tady! Lídr soutěže zavítal na Letnou a opět se čeká třaskavá atmosféra. Jak se už dlouho říká, derby nemá favorita a tak je šlágr desátého kola ostře sledovaným zápasem.

Zápas byl hodně pikantní pro Nicolae Stanciu, který byl ještě v loňské sezoně kapitánem Sparty. Letenští fanoušci pro něj také nachystali nepříjemné přivítání, kdy na hřiště naházeli v úvodu plyšové krysy. 
 

Rumunský záložník si z toho ale nic nedělal a už v páté minutě ukázal své schopnosti. Na kraji vápna si zpracoval míč na hrudi a z voleje prověřil brankáře Heču. 
 

V 17. minutě šel Martin Frýdek školácky do souboje se Součkem a rozhodčímu Zelinkovi nezbylo nic jiného, než odpískat penaltu. K té se postavil sám faulovaný kapitán Souček a nekompromisně otevřel skóre. 

 

O minutu později mohlo být ze slávistického pohledu ještě veseleji. Centr Hušbauera propadl až na Olayinku, ten osamocený na penaltě ale trestuhodně minul branku. 


Sparta se poprvé ke střele na bránu dostala až ve 39. minutě a byl z toho pořádný rozruch. Frýdek se z vápna opřel do rány z voleje, jeho střelu k tyči ale pohotově kryl Kolář.


V nastavení prvního poločasu se stal Kolář opět slávistickým hrdinou. Hašek už se po hlavičce málem radoval z gólu, slávistický brankář ale fantasticky zasáhl. 
 

Do druhého poločasu vstoupila lépe domácí Sparta. Krátce po jeho začátku napřáhl ke střele Kanga, jeho pokus ale těsně minul šibenici slávistické branky. 


V 55. minutě se štěstí obrátilo ke slávistům. Po obrovské skrumáži vyslal Olayinka míč směrem na bránu, ten ale trefil Sáčka do hýždí a odrazil se za záda bezmocného Heči. 


V 65. minutě přišla velká komplikace pro Slavii. Josef Hušbauer ve výskoku trefil kopačkou Tetteha do hrudníku a viděl v ruce rozhodčího Zelinky červenou kartu. 


Sparta se k velké příležitosti v početní výhodě dostala až po deseti minutách. Krásnou střelu Plavšiče z velké dálky ale dokázal vyrazit Kolář. 


A vzápětí přesilovka letenských skončila. Hovorka vypíchl míč Tettehovi a ten ho tvrdě poslal k zemi. Zelinka dlouho neváhal a sparťanskému útočníkovi ukázal hned červenou kartu. 


Šest minut před koncem mohl naději pro Spartu vykřesat Plavšič, samostatný únik mu ale skvěle chytil Kolář. 


V 90. minutě dokonal zkázu Sparty Lukáš Masopust, který přeloboval Heču a potvrdil slávistickou výhru. Díky třem bodům se sešívaní osamostatnili na čele tabulky. 


Sparta nedokázala vyhrát ani podeváté v řadě. Její poslední vítězství v derby se datuje k 20.3. 2016.
V 55. minutě se štěstí obrátilo ke slávistům. Po obrovské skrumáži vyslal Olayinka míč směrem na bránu, ten ale trefil Sáčka do hýždí a odrazil se za záda bezmocného Heči. 2:0.


Zařazenone 22.09.2019 20:09:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Originálsport.tn.nova.cz/ext/spartanska-bida-v-derby-pokracuje-slavia-jasne-dominovala.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V