Nová výzkumná studie společnosti Aptorum Group

Společnost Aptorum Group zahájila studie umožňující IND pro kandidáta na přípravek s malou molekulou ALS-4 pro léčbu infekcí způsobených bakterií Staphylococcus Aureus včetně MRSA

Společnost Aptorum Group Limited (burzovní index Nasdaq: APM) ("Aptorum Group"), biofarmaceutická společnost, která se věnuje vývoji nových léčivých přípravků pro řešení globálních neuspokojených lékařských potřeb, oznamuje, že zahájila výzkumné studie umožňující IND nových léků pro přípravek ALS-4, kandidáta na lék s malou molekulou indikovaného k léčbě infekcí způsobených bakterií Staphylococcus aureus (dále "S. aureus"), včetně bakterie Staphylococcus aureus rezistentní proti meticilinu (MRSA, tj. jednoho z běžně známých "super-bugů") na základě nového přístupu k ničení virů.

Kandidát ALS-4 vykazuje dobrý pokrok, a prostřednictvím jmenované smluvní organizace pro výzkum v Severní Americe (CRO) byla dokončena první série toxikologických studií GLP. Kandidát ALS-4 zejména neprojevil v testech Ames in vitro žádnou mutagenitu. Vývoj přípravku ALS-4 pokračuje dobře, a společnost si klade za cíl předložit související IND v první polovině roku 2020. V Severní Americe je v současné době plánována hybridní klinická studie 1. fáze se zdravými dobrovolníky i pacienty, aby bylo možné získat předběžné výsledky účinnosti.

S. aureus je bakterie, která je hlavní příčinou infekcí souvisejících s krví, plicemi, kůží, kostmi a zařízeními, stejně jako s chorob souvisejících s toxiny1. Odhaduje se, že pacienti s bakterií S. aureus mají průměrnou úmrtnost 30 %2, a že mají větší podíl na úmrtnosti, než pacienti s AIDS, tuberkulózou a virovou hepatitidou3. Světová zdravotnická organizace (WHO) také klasifikovala MRSA a bakterii S. aureus intermediární a rezistentní k vankomycinu jako patogeny s vysokou prioritou pro výzkum a vývoj4.

O přípravku ALS-4

Přípravek ALS-4 je kandidát na lék s malou molekulou, o kterém se předpokládá, že inhibuje dehydrosqualen desaturázu bakterie S. aureus (včetně MRSA), která se podílí na vytváření stafyloxantinu, což je běžně viditelný "zlatý pigment" pokrývající bakterie, a je primárně zodpovědný za odolnost bakterií vůči útoku reaktivních druhů kyslíku (ROS) nasazených fagocytárními buňkami a neutrofily5. Na tomto základě není přípravek ALS-4 baktericidní, a díky inhibici produkce stafyloxanthinu se bakterie S. aureus stává vysoce citlivou na imunitní reakci hostitele. Přípravek ALS-4 zavádí nový přístup k léčbě bakteriální infekce, který je výrazně odlišný od baktericidního přístupu používaného u většiny současných antibiotik, u kterých nastávají zhoršující se problémy s rezistencí na léky.

O společnosti Aptorum Group Limited

Aptorum Group Limited (burzovní index Nasdaq: APM) je farmaceutická společnost, která vyvíjí a uvádí na trh nové léčivé přípravky pro řešení neuspokojených lékařských potřeb. Společnost Aptorum Group Limited realizuje lékařské projekty v oborech neurologie, infekčních chorob, gastroenterologie, onkologie a dalších.

Další informace o společnosti Aptorum Group najdete na adrese www.aptorumgroup.com.

Odmítnutí odpovědnosti a výhledová prohlášení

Tato tisková zpráva obsahuje prohlášení týkající se společnosti Aptorum Group Limited a jejích budoucích očekávání, plánů a vyhlídek. Tato prohlášení představují "výhledová prohlášení" ve smyslu Zákona o reformě soudních sporů o soukromých cenných papírech z roku 1995. Za tímto účelem lze všechna zde uvedená prohlášení, která nepředstavují prohlášení o historických skutečnostech, považovat za výhledová prohlášení. V některých případech můžete výhledová prohlášení identifikovat podle výrazů jako "může", "měl by", "očekávání", "plány", "předvídá", "mohl by", "zamýšlí", "cíl", "projekty", "uvažuje", "věří" "odhaduje" "předpovídá" "potenciální" nebo "pokračovat", nebo negativů těchto výrazů nebo jiných podobných výrazů. Skupina Aptorum Group založila tato výhledová prohlášení a uvedená prohlášení týkající se plánovaných časových harmonogramů pro předkládání žádostí a textů z velké části na svých současných očekáváních a prognózách budoucích událostí a na trendech, o kterých se domnívá, že by mohly ovlivnit její podnikání, finanční situaci a provozní výsledky. Tato výhledová prohlášení vypovídají pouze k datu vydání této tiskové zprávy a zahrnují řadu rizik, nejistot a předpokladů, mimo jiné rizika související s ohlášenými správními a organizačními změnami, pokračováním činnosti a dostupnosti klíčových zaměstnanců, jejich schopností rozšiřovat sortiment produktů a nabízet další produkty pro další spotřebitelské segmenty, výsledky vývoje, očekávanými růstovými strategiemi společnosti, očekávanými trendy a výzvami v podnikání společnosti a jejími očekáváními v oblasti stability jejího dodavatelského řetězce a riziky, která jsou podrobněji popsána na formuláři 20-F společnosti Aptorum Group a v dalších dokumentech, které může Aptorum Group v budoucnu předložit u SEC. V důsledku toho se předpoklady uvedené v takových výhledových prohlášeních mohou změnit. Společnost Aptorum Group nepřijímá žádnou povinnost aktualizovat jakákoli výhledová prohlášení uvedená v této tiskové zprávě v důsledku nových informací, budoucích událostí ani jinak.

1 Clin Microbiol Rev. Červenec 2015;28(3):603-61.

2 Clin Microbiol Rev. Duben 2012;25(2):362-86

3 Van Hal et al. Clin Microbiol Rev 2012

4 https://www.who.int/news-room/detail/27-02-2017-who-publishes-list-of-bacteria-for-which-new-antibiotics-are-urgently-needed

5 mBio 2017 8(5): e01224-17

Kontakty

Investoři:

Tel: +852 2117 6611

E-mail: investor.relations@aptorumgroup.com

Média:

Tel: + 852 2117 6611

E-mail: info@aptorumgroup.com

Zdroj: Aptorum Group Limited

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

PROTEXT


Zařazenoút 10.09.2019 09:09:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=31972

Související témata

ERSTE GROUP BANK
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V