Smích léčí, věří režisér komedie

16. 8. 2019

Smích léčí, věří režisér komedie

Jiří Vejdělek zfilmoval Poslední aristokratku

Rodilý Newyorčan zdědí zámek Kostka, rozpadající se rodové sídlo v Čechách. Na zaskočeného zámeckého pána, jeho temperamentní ženu a dceru Marii čeká v novém domově zpátečnický kastelán Josef, bodrá hospodyně paní Tichá, hypochondrický údržbář Krása a kupa situací, s nimiž si nevědí rady a jež jim svérázný personál zámku nijak neulehčí. Právě naopak.

Nová filmová komedie režiséra Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka se opírá o stejnojmenný knižní bestseller Evžena Bočka. Do kin vstoupí 24. října, tvůrci už ale nabídli ochutnávku ve formě traileru.

„Věřím, že smích je léčivý, tak jsem se s herci a štábem ze všech sil snažil, aby Poslední aristokratka byla v kině zábavným a ozdravným zážitkem,“ říká režisér Jiří Vejdělek. „Když jsem si Poslední aristokratku přečetl, hned jsem si říkal, že by z toho mohla být dobrá komedie. Přestože jsem se tehdy dozvěděl, že autorská práva na zfilmování jsou prodaná, osudově se ke mně aristokratka vrátila, když mě oslovili producenti Ondřej Zima a Silvie Michajlova, abych Bočkův román zfilmoval,“ popisuje.

Do hlavních rolí obsadil Hynka Čermáka, Tatianu Vilhelmovou, Yvonu Stolařovou. Spolu s nimi se diváci mohou těšit na Elišku Balzerovou, Martina Pechláta, Vojtěcha Kotka, Pavla Lišku a další.

Ve filmu si zahrálo také pět zámků Čech i Moravy - Lemberk na Liberecku, Buchlovice u Uherského Hradiště, Rájec v okrese Blansko, Jaroslavice na Znojemsku a ponejvíce Milotice v okrese Hodonín. „Přál jsem si, aby v Poslední aristokratce vše vypadalo pravdivě, tak proč točit v ateliérech, když máme takovou spoustu krásných památek? Jenže v těch skutečných zámcích se nedá topit, aby to neponičilo obrazy a starožitný nábytek, takže jsme měli několik týdnů studený odchov. Bál jsem se o štáb i o herce. Ale kouzlo zámků stojí opravdu za to,“ popisuje náročné natáčení režisér.

Kastelánem zámku Milotice, kde štáb většinu filmového příběhu letos v zimě natáčel, je autor knižní předlohy Evžen Boček. „To, že podle Poslední aristokratky vzniká film, mě naplňuje neskonalým úžasem, protože když jsem ji psal, tak jsem ani netušil, nedoufal, že ta knížka vůbec vyjde. A když jsem se dozvěděl, že například hospodyni paní Tichou hraje Eliška Balzerová, byl jsem vyloženě nadšený,“ říká autor úspěšného románu, jehož čtvrté pokračování vyšlo vloni na podzim.

„Diváci, kteří Bočkův román nečetli, se mohou těšit na výborně obsazenou komedii na sněhu. A ti, kteří Poslední aristokratku četli, ještě navíc na známé postavy, které paní Tichá pravidelně léčí svou ořechovkou,“ zve na snímek kreativní producentka České televize Kateřina Ondřejková. Její tvůrčí producentská skupina je jedním z koproducentů filmu, hlavním producentem je společnost Evolution Films.


Zařazenopá 16.08.2019 07:08:00
ZdrojČeská televize
Originálceskatelevize.cz/vse-o-ct/press/tiskove-zpravy/?id=8946
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V