Kolik stojí svoboda, připomene Živá ulice u příležitosti 30. výročí sametové revoluce

Kolik stojí svoboda, připomene Živá ulice u příležitosti 30. výročí sametové revoluce

Divadlo, koncerty, besedy s ženami českého disentu i filmové projekce během srpnových dní připomenou v Plzni 30 let od sametové revoluce. Projekt Kolik stojí svoboda? se bude konat od 9. do 15. srpna na scénách festivalu Živé ulice. Přijede Michal Ambrož & Hudba Praha, Lenka Dusilová, Michal Pavlíček & Monika Načeva a další. Většina programu bude pro návštěvníky zdarma.

Projekt Kolik stojí svoboda? vznikl vloni u příležitosti připomenutí 50 let od okupace tehdejšího Československa. „Naším cílem je i letos připomenout návštěvníkům festivalu důležitost základních principů svobodné demokratické společnosti, kterou se nám podařilo za posledních 30 let vytvořit,“ uvedl ředitel festivalu Jakub Vedral.

Součástí programu bude například debata s ženami českého disentu nazvaná Zapomenuté hrdinky, která se bude konat ve středu 14. srpna v Andělském dvorku. Vystoupí na ní mimo jiné Silvestra Chnápková, signatářka Charty 77, či Rut Kolínská, zakladatelka hnutí mateřských center v České republice. Ve středu 14. srpna vystoupí také Storytelling s příběhy z 90. let a večer zakončí silent „devadesátková“ tančírna.

Velké zastoupení v programu mají filmy. V Proluce či na Andělském dvorku se budou promítat snímky z 90. let i současnosti jako například Žiletky v režii Zdeňka Tyce, Jízda Jana Svěráka či Thelma a Luisa od britského režiséra a scénáristy Ridleyho Scotta. „Novější tvorbu zastoupí Špína Terezy Nvotové, po níž bude pokračovat přednáška s filmovým kritikem Kamilem Filou na téma sexuálního násilí a sexismu ve filmech i seriálech. Všechny filmy i přednášku budou uvedeny jako silent kino, tedy kino s vlastními sluchátky pro každého návštěvníka,“ pozval na program Matěj Halaš, dramaturg programu.

Kolik stojí svoboda? #89 nabídne i netradiční divadelní zážitek v podání Úvodu do práce s PC – rekvalifikačního kurzu herce Petra Vaňka, který se odehraje v sobotu 10. srpna od 18 a 21 hodin. Interaktivní hra, inspirovaná zesnulou neblahou legendou českého internetu Jaromírem Stromšíkem, přenese zájemce do výukové učebny Krajského centra vzdělávání v sadech 5. května. Představení je jako jediné zpoplatněné a vstupenky je možné koupit v předprodeji GoOut za 120 korun. Vyzkoušet si roli novináře budou moct návštěvníci ve hře Fakescape, která prověří, jak dobře umí uniknout dezinformacím, a to ve čtvrtek 15. srpna od 17a 19 hodin v Café Regner.

Velkou část programu bude tvořit hudba. Na scénách Živé ulice vystoupí například Lenka Dusilová – sólo, Michal Ambrož & Hudba Praha, Monika Načeva & Michal Pavlíček, Tony Ducháček & Garage či Houpací koně.

Projekt Kolik stojí svoboda? je zdarma vyjma představení Petr Vaněk: Úvod do práce s PC – rekvalifikační kurz.

Kompletní program naleznou zájemci na webu Živé ulice:
www.zivaulice.eu

Zveřejněno: 5. 8. 2019, Martin Pecuch

Sdílet

Zařazenopo 05.08.2019 15:08:00
ZdrojPlzeň.eu
Originálplzen.eu/o-meste/aktuality/aktuality-z-mesta/kolik-stoji-svoboda-pripomene-ziva-ulice-u-prilezitosti...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V