Evropský metrologický program pro inovace a výzkum (EMPIR) – oznámení MŠMT o možnosti podávat žádosti o poskytnutí institucionální podpory pro projekty začínající v roce 2019

Evropský metrologický program pro inovace a výzkum (EMPIR) oznámení MŠMT o možnosti podávat žádosti o poskytnutí institucionální podpory pro projekty začínající v roce 2019

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy upozorňuje na otevření lhůty, ve kterém je možné podávat žádosti o poskytnutí institucionální podpory na podporu účasti v projektech mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v rámci Evropského metrologického programu pro inovace a výzkum pro projekty se zahájením řešení v roce 2019.

Lhůta pro předkládání žádostí o poskytnutí institucionální podpory v rámci 5. roku programu EMPIR začíná dnem 28. června 2019 a končí dne 30. července 2019.

Tato možnost je určena pouze pro úspěšně hodnocené projekty podané v rámci věcně příslušné výzvy EMPIR Call 2018 pro projekty začínající v roce 2019.

Náležitosti podkladů pro vydání rozhodnutí o poskytnutí institucionální podpory jsou následující:

Ve stanoveném termínu je třeba předložit vyplněný formulář žádosti (viz níže) o poskytnutí institucionální podpory na podporu účasti v projektu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji v rámci Evropského metrologického programu pro inovace a výzkum, včetně následujících příloh:

  1. Čestné prohlášení o způsobilosti uchazeče projektu k řešení projektu;
  2. Souhlas se zpracováním osobních údajů;
  3. Plná moc prokazující oprávnění jednat za uchazeče, je-li žádost podepsána na základě smluvního zastoupení;
  4. Příslušné oprávnění k činnosti podle § 18 odst. 2 písm. b) zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací), ve znění pozdějších předpisů, je-li vyžadováno zvláštním právním předpisem (např. zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání);
  5. Zapojení českého účastníka (příjemce podpory) v projektu ve formátu *word (bude povinnou přílohou eventuálního rozhodnutí o poskytnutí podpory);
  6. Schválená Technická příloha projektu (tzv. Technical Annex).

K vypracování příloh žádosti o poskytnutí podpory podle bodu 1 až 3 a bodu 5 prosím použijte přiložené formuláře. Přílohy žádosti o poskytnutí podpory podle bodu 1 až 4 prosím zašlete v tištěné podobě na korespondenční adresu uvedenou níže; přílohy žádosti o poskytnutí podpory podle bodu 5 a 6 zašlete pouze v elektronické podobě, a to na adresu elektronické korespondence jitka.sigmundova@msmtcz.

Všechnu výše uvedenou dokumentaci prosím zašlete na níže uvedený kontakt nejpozději do úterý dne 30. července 2019.

Současně veškeré podklady vložte do datového uložiště ve formátu .pdf na adrese intervesvav.msmt.cz, a to nejpozději do výše uvedeného data ukončení přijímání žádostí o poskytnutí podpory.

Podpora na projekt bude poskytnuta v průměrném čtvrtletním kurzu eura České národní banky, který odpovídá poslednímu uplynulému čtvrtletí, jež předcházelo měsíci, ve kterém došlo k možnosti zasílat žádosti o poskytnutí institucionální podpory, tedy 1,00 Euro (EUR) = 25,682 Kč (CZK). Tento kurz zůstane neměnný po celou dobu řešení podpořených projektů.

Formuláře ke stažení:

Kontakt:
Ing. Jitka Sigmundová
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Odbor výzkumu a vývoje
Karmelitská 529/5
118 12 Praha 1 Malá Strana
E-mail: jitka.sigmundova@msmtcz
Tel.: +420 234 811 739
Web: http://www.msmt.cz

Nahoru

Navigace v sekci

Zobrazit sloupec