Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  14.02.2019 14:06:39

Výsledky Nestlé za 4Q18 jsou třešničkou na dortu


Své výsledky dnes reportovala švýcarská firma Nestlé, mimo jiné známý výrobce cukrovinek. Organické tržby rostly v roce 2018 o 3 % v souladu s odhady díky silnému momentu v USA a Číně a nemalou měrou také díky růstu v divizi kojenecké výživy. Celkové reportované tržby přidaly o 2,1 % na 91,4 mld. CHF proti loňským 89,6 mld. CHF. Tržby pozitivně ovlivnily čisté akvizice (+0,7 %), negativně (-1,6 %) je ale ovlivnily měnové kurzy.

Provozní zisk UTOP vzrostl o 5,1 % na 15,5 mld. CHF. Provozní marže UTOP se vyšplhala o 50 bps na 17,0 % díky nižším strukturálním nákladům, které převážily nad vyššími výdaji na distribuci. Volné cash flow se nafouklo o 15 % na 10,8 mld. CHF.

Zisk na akcii narostl o 45,5 % na 3,36 CHF. Navržená dividenda je o 10c vyšší - 2,45 za akcii. Nestlé plánuje do konce roku 2019 předčasně dokončit současný program zpětného odkupu akcií ve výši 20 mld. CHF díky silnému vytváření free cash flow.

„S naším progresem v roce 2018 jsme spokojeni. Všechny finanční metriky se výrazně zlepšily a vidíme nový růst na našich dvou největších trzích, v USA a Číně, i v naší divizi kojenecké výživy,“ uvedl generální ředitel Nestlé Mark Schneider.

Nestlé uvažuje, co podnikne se svou divizi masných produktů Herta Foods ve snaze nastavit portfolio na atraktivnější vysoce růstové kategorie. „Učinili jsme značný progres v transformaci našeho portfolia a zúžili jsme strategické zaměření skupiny tím, že jsme v rámci tohoto procesu posílily klíčové růstové kategorie a zeměpisné zastoupení,“ komentoval Schneider.

Ve výhledu na rok 2019 očekává zlepšení růstu organických tržeb a provozní marže UTOP směrem k cílům na rok 2020. „Jsme na cestě k tomu splnit cíle pro rok 2020 a zajistit Nestlé trvalý a udržitelný růst v dalších letech,“ uzavřel Schneider.

Akcie Nestlé rostou na německé burze o 3,5 %.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688