Kraj má nové logo za miliony. Ňadra Venuše vyvolala posměch

Jihomoravský kraj představil nové logo, které má být podle něj minimalistické a nadčasové. Lidé ale začali na sociálních sítích logo kritizovat. Zvýrazněné písmeno M podle nich rozhodně za 1,9 milionu korun, které celkem za propagaci kraj dal, nestojí.

"Na základě výběrového řízení byl vybrán návrh založený na jednoduchosti, minimalismu a nadčasovosti, který má své základy v moravské tradiční tvorbě," uvedl Jihomoravský kraj v tiskové zprávě. Nové logo tvoří modrý nápis "jihomoravský kraj", jen písmeno "m" má červenou barvu.

Protažené linky písmena "m" mají symbolizovat jih a návrat ke kořenům. Obsahuje ho také řada slov, která jsou s jižní Moravou spojována - modrotisk, muzea, Mikulov, Macocha nebo mamut. Typografie pak podle regionu prolíná historii se současností i budoucností a značí společnou cestu, která je otevřená.

Ve zveřejněném videu, kterým kraj logo představuje, je naznačena také paralela s ňadry sošky Věstonické Venuše, které má obrácené "emko" připomínat. Podobně Jihomoravský kraj písmeno spojuje také s typickým tvarem vrátek do sklípku nebo podloubím a architekturou.

Logo a jeho propagaci měla na starost agentura Dorland. Samotné logo pro Jihomoravský kraj stálo 550 tisíc korun a marketing spojený s jeho představením vyšel na 880 tisíc korun. Region si nechal navrhnout ještě jedno logo s nápisem "jižní Morava", za které dal 470 tisíc korun.

S chválou se ale tvůrci loga zatím příliš nesetkali. Lidé zvýrazněné písmeno na sociálních sítích připodobňují ke krvi stékající po zdi nebo obličejům různých sci-fi a fantasy postav (například nestvůra Cthulhu).

"Jsem za čistotu loga, ale tohle je prostě přeplacená blbost," píše v komentáři pod videem na stránce Jihomoravského kraje Dalibor. "Když to potřebuje složitý vysvětlování, tak to NENÍ dobrý logo," přidal se další kritik. Jsou ale i tací, kterým se nové logo líbí - zpochybňují ale jeho cenu.


Zařazenopá 14.12.2018 17:12:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/jihomoravsky-kraj-ma-nove-logo-nadra-venuse-vyvolala-posmech.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V