Nemáte ještě koupené dárky? Tyto věci jsou letos o Vánocích trháky.

Vánoce se nezadržitelně blíží a na výběr těch nejlepších dárků máte posledních pár dní. Nemáte nápad, čím obdarovat své blízké? Přinášíme vám tipy na ty nejlepší dárky!

Vybrat správný vánoční dárek může být někdy oříšek . Z průzkumu e-shopu Vivantis, kterého se účastnilo asi šest stovek lidí, vyplynulo, které dárky si většina z nás pod stromeček nepřeje. Mezi nežádoucí patří například kuchyňský pomocník, čistící prostředky, zvíře nebo bytové dekorace. Naopak nejžádanější je mezi lidmi kosmetika, šperky nebo parfémy.

Tipy pro muže

Žádného muže asi neurazíte elektronikou. V této kategorii vedou mobilní telefonu. Letos si přijdou na své jak příznivci značky Apple, kteří ocení novinky řady X, tak androidisté, kteří si mohou vybrat z nových modelů značky Huawei, Xiaomi, Honor nebo Samsung. Stále populární je nositelná elektronika jako chytré hodinky či sportovní náramky.

Podle nákupního rádce Heureka.cz bude velký zájem o hi-tech příslušenství k mobilním telefonům nebo notebookům. "Různé bezdrátové nabíječky na telefony, powerbanky k notebookům nebo bezdrátová sluchátka,“ jmenuje elektronické novinky pod stromečky Alexandra Čermáková obsahová ředitelka Heureka.cz. Inovátorům udělá radost i novinka v podobě brýlí na virtuální realitu.

Podle dat Heureky lidé letos hojně kupují také třeba drony, které lze pořídit i v řádu tisícovek, či externí reproduktory, které slouží nejen k poslechu muziky, ale také jako velkokapacitní banka, pomocí které si můžete nabít mobil.

Populárním vánočním dárkem jsou podle e-shopu Alza.cz také počítače. "Mezi TOP produkty patří Omen by HP, Dell G3 nebo G5, Lenovo Y530 či ASUS X540UB, MSI GF63 a Acer Nitro. Velmi dobře odstartovaly také cenově dostupné notebooky s technologií Intel," doporučuje prodejce.

Pánové jistě nepohrdnou ani kvalitní kamerou do auta, která ochrání přední i zadní část jejich vozu. V Mall.cz patří mezi favority TrueCam A4 s Full HD rozlišením 1080p, G-senzorem, nočním režimem, detekcí pohybu, funkcí časové smyčky, LCD displejem, tlačítkem pro okamžité focení, zamykání záznamu a velkou výhodou je menu v českém jazyce.

Nutností pro muže je také hladce oholená tvář. Letos prodejním žebříčkům vévodí strojky Philips. A nic nepokazíte ani příjemnou vůní. Nebojte se je obdarovat i luxusními značkami. Sada Hugo Boss The Scent věří ve svádění, které útočí na mysl a zanechává trvalou stopu. Vůně, která vytvoří tento efekt, je naprosto jedinečná.

Tatínky i dědečky jistě potěší nějaká delikatesa. Albert nabízí širokou nabídku salámů, klobás i paštik, které pod stromečkem rozzáří oči každého pána.

Tipy na nejlepší dárky pro ženy a děti najdete na následujících stranách

Tipy pro ženy

Vybrat dárek pro ženu může být oříšek. "Mužům se velice často stává, že jako dárek pro přítelkyni pořizují luxusní šperky, hodinky, či parfémy, pokud se však dotyčná stane jejich manželkou, pak jako dárek pro manželku často volí nějaký spotřebič do domácnosti jako třeba novou žehličku, pračku nebo myčku. Praktické dárky pro ženy manželku ale ne vždy zrovna potěší," radí Alza.cz.

Žádnou ale neurazíte kvalitní kosmetikou nebo parfémem. Tisková mluvčí Táňa Lálová z Mall.cz doporučuje vůni Chloé, která vyjadřuje tvořivou a sebevědomou jedinečnost. Svěží a velmi ženská vůně vystihuje ducha se smyslem pro módu a styl.

"Určitě nešlápnete vedle, pořídíte-li jako dárek pro manželku prsten, náušnice, přívěsek s řetízkem, elegantní hodinky, nebo rovnou celou sadu šperků, kterou můžete doplnit o praktickou šperkovnici. Vhodný dárek pro ženu k Vánocům je také sada tělové či pleťové kosmetiky, nebo kompletní čistící sada na obličej a dekolt," doplňuje Alza. Letošním hitem jsou například hodinky z dílny značky Festina, které si oblíbily miliony dam po celém světě, a to pro jejich schopnost dodat každému outfitu ten správný šmrnc.

Každá žena se ráda upravuje, aby se líbila. Jistě ji tedy potěší praktický pomocník jako třeba žehlička na vlasy nebo multifunkční fén. Vyzkoušejte třeba Multistyler s horkovzdušnou kulmou Babyliss, který dokáže během chvilky vytvořit jakýkoli účes. Hitem posledních let jsou elektrické zubní kartáčky a dentální sprchy, které se postarají o zářivý úsměv.

Pokud je žena aktivní, určitě ocení chytrou elektroniku, která jí se cvičením pomůže. "Sledujeme nárůst zájmu o různé chytré hodinky nebo náramky. Díky možnosti propojení s telefony, různými aplikacemi a sdílení s přáteli je tato elektronika příjemnou motivací ke sportovním výkonům," říká Alexandra Čermáková z Heureka.cz. Letošním hitem jsou také bezdrátová sluchátka, která na jedno nabití vydrží až 30 hodin.

Nejedna žena si ráda odpočine u hezké knížky. Pokud nemá čas na to, aby si ke knize sedla, jsou variantou velmi oblíbené audioknihy. Pokud víte, že má ráda některý časopis, kupte jí předplatné na celý rok!

A co může být u relaxace lepšího, než si zapálit vonnou svíčku a zakousnout se do tiramisu? V Abertu najdete širokou nabídku obojího!

Tipy na nejlepší dárky pro děti najdete na následující straně

Tipy pro děti

Říká se, že nakupovat pro děti je to nejjednodušší, protože je potěší jakákoli hračka. Jenže opak je pravdou - právě děti vám totiž dokážou dát nejupřímněji najevo, že jste se jim netrefili do vkusu. Každý rok totiž letí něco jiného a pokud ratolesti koupíte to, co všechny děti dostaly už loni, rázem budete nejhorší rodič na světě.

Pravdou ale je, že hračky o Vánocích letí. Jejich prodej před svátky stoupá až čtyřnásobně. "Jednoznačně nejoblíbenější hračkou mezi dětmi je stavebnice Lego. Ta v celém segmentu dětského zboží tvoří až 7 % obratu. Lego je v různých variantách dostupné jak pro nejmenší, tak i pro starší děti. Díky různým speciálním edicím, naposledy třeba té Star Wars, patří ke skalním fanouškům Lega v hojné míře i dospěláci," říká Čermáková z Heureky. Holky určitě potěší Lego Friends Mia a její karavan, kluky zase velký kreativní box. Pokud nejste fanoušky Lega, sáhněte po stavebnici Seva Seko 4, která rozvíjí logické myšlení a učí děti trpělivosti.

Skutečným tahákem ale budou letos interaktivní hračky, které mají vzdělávací charakter a pozitivně ovlivňují vývoj dětí. "Velmi oblíbená je Albi elektronická tužka, ke které se dají dokoupit vzdělávací knížky Kouzelné čtení. Různé knihy z této edice tak budou letos patřit k velmi oblíbeným dárkům," vyplývá z dat Heureky. Hitem budou také různí mluvící plyšáci, kteří děti učí základní číslovky, abecedy nebo třeba barvy.

Oblíbená hra, která podporuje tvořivost a představivost dětí, je Bino Hra s kladívkem. Z rozmanitých různobarevných dílků lze vytvořit mnoho motivů za pomoci hřebíčků a kladívka je připevnit do korkové podložky. Předškoláci si zase oblíbí zábavné hry Efko. Vybrat si můžete z nabídky 11 vzdělávacích sad. Obsah balení je bohatý nejen z hlediska samotného vybavení, ale také díky promyšlenému systému možností univerzálního využití pomůcek pro vícero her a úkolů.

Podle Alzy jsou každoročním hitem mezi dětmi herní konzole NINTENDO a Playstation a XBOX s pořádnou porcí letošních herních novinek. Oblíbené jsou i brýle pro virtuální realitu HTC Vive, Oculus, Playstation VR. Prodávat se ale budou také robotické hračky - vedou ozoboti, droidi nebo elektronické stavebnice. Oblíbená jsou také elektrická vozítka či koloběžky.Velmi populární zůstávají i deskové hry. Mezi ty nejprodávanější patří Zaklínač, Krycí jména, Dostihy a Sázky, Monopoly nebo Dobble.

ČTĚTE TAKÉ:

7 rad, jak se neztrapnit u vánočního stromku
Tvořivé Vánoce: Tipy na jedlé ozdoby i ručně vyráběné dárky


Zařazenopá 07.12.2018 20:12:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/nevite-si-rady-s-vanocnimi-darky-pro-muze-tyhle-veci-letos-leti.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.