Proti Babišovi protestovaly tisíce lidí. "Nejsme tvoje firma." zaznělo

Na protivládní demonstraci se sešlo několik tisíc lidí. Policie na protestující dav dohlížela a v případě nutnosti omezovala dopravu. Pochod demonstranti zakončili na Staroměstském náměstí, kde protest trval zhruba hodinu.

Odpůrci premiéra Andreje Babiše (ANO), jehož vládu se dnes ve Sněmovně pokusila opozice svrhnout, se odpoledne sešli na Hradčánském náměstí a před půl sedmou vyrazili na plánovaný pochod. Pražané tak museli počítat s omezením v dopravě, policisté uzavřeli pro tramvaje třeba Národní třídu.

Kolem osmé hodiny dorazil dav na Staroměstské náměstí. Podle odhadů se na protivládní demonstraci sešlo několik tisíc lidí. Protest organizoval spolek Milion chvilek pro demokracii, jeho předseda Mikuláš Minář vybízel ke slušnosti. Řečníci na pódiu pak apelovali, aby lidé nebyli lhostejní.

Protest na Staroměstském náměstí trval necelou hodinu. Zakončila ho česká hymna, kterou na pódiu zazpívala operní pěvkyně Dagmar Pecková. Předtím demonstranti skandovali různá hesla, mezi nimi i "Nejsme tvoje firma", "Koblihy nechceme" nebo "Demisi".

Na bezpečnostních opatřeních se podílely policisté pořádkové a dopravní služby a policisté antikonfliktního týmu. V rámci příprav spolupracovali také s městskou policií, dopravním podnikem, magistrátem či jednotlivými městskými částmi a organizátory.

Poslanci od rána ve Sněmovně debatovali o návrhu šestice opozičních stran na vyslovení nedůvěry vládě ANO a ČSSD, opozice k tomu ale neměla dostatek hlasů. Babišova vláda tak může pokračovat s důvěrou Sněmovny.

Proti vládě demonstrovaly stovky lidí před Sněmovnou i letos v červenci, kdy poslanci jednali o vyslovení důvěry kabinetu ANO a ČSSD s tolerancí KSČM. Večer k nim nakrátko vyšel před Sněmovnu Andrej Babiš a účastníci ho zahrnuli pískotem a výkřiky "hanba".

Proti Babišovi demonstrovaly v poslední době i desetitisíce lidí. Minulý týden při oslavách 17. listopadu žádalo mnoho tisíc lidí v Praze demisi premiéra kvůli kauze Čapí hnízdo, demonstrace zaplnila většinu Staroměstského náměstí. Kolem tisíce lidí přišlo na demonstraci proti Babišovi také v Brně.

Tisíce lidí se v Praze sešly i 15. listopadu, rovněž požadovali Babišovu demisi. Impulzem protestu byla reportáž portálu Seznam Zprávy, v níž Babišův syn Andrej novinářům řekl, že byl proti své vůli odvezen na Krym. Premiér podle svého syna chtěl, aby zmizel z ČR kvůli policejnímu vyšetřování dotací pro farmu Čapí hnízdo. Předseda vlády uvedl, že jeho syn sice byl v minulosti na Krymu, rozhodně ale nešlo o únos. Dodal, že syn trpí schizofrenií.

Demonstrace provázely i oslavy 17. listopadu, na reportáž TV Nova se můžete podívat zde:



Zařazenopá 23.11.2018 21:11:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/kvuli-pochodu-proti-babisove-vlade-omezi-policie-dopravu.html
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V