Mezinárodní knižní veletrh v Šardžá

Letošní Mezinárodní knižní veletrh v Šardžá oslavuje čtení a kulturu 2,23 miliony návštěvníků

Třetí největší oslava psaného slova na světě Mezinárodní knižní veletrh v Šardžá (Sharjah International Book Fair) (SIBF), zaznamenal ve svém 37. ročníku další rekordní počet návštěvníků. Pod mottem „Příběh písmen“ znamenala akce splněný sen všech milovníků knih, kteří měli přístup ke 20 milionům svazků pod jednou střechou.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Kompletní tiskovou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20181113006044/en/

Akci organizovala společnost Sharjah Book Authority (SBA) v hlavním centru kultury Spojených arabských emirátů, emirátu Šardžá a během jedenácti dnů jejího trvání ji navštívilo 2,23 milionů lidí, včetně 230 000 studentů, kteří proudili v zástupech z celé země.

Knižního veletrhu v Šardžá se zúčastnilo 1 874 vydavatelů ze 77 zemí, kteří přivezli 1,6 milionů titulů, z nichž 80 000 mělo na veletrhu premiéru. Součástí veletrhu bylo rovněž 1 800 doprovodných akcí, jako například diskuze se slavnými autory, semináře, autogramiády autorů knih, poezie a vyprávění příběhů, divadlo, umění, zábava a další.

Tyto aktivity zaznamenaly nebývalý ohlas na sociálních sítích, získaly úctyhodných 2,7 miliard kliknutí. Hashtag veletrhu SIBF #SIBF18 dosáhl počtu 300 milionů uživatelů přes 70 000 postů na oficiálních účtech sociálních médií.

Program čestných hostů na veletrhu SIBF, který se snaží budovat kulturní most mezi Spojenými arabskými emiráty a okolním světem, se letos zaměřil na Japonsko.

Součástí letošního veletrhu byl rovněž pátý ročník Konference knihovnictví SIBF/ALA Library Conference organizované společností Sharjah Book Authority ve spolupráci s Americkou asociací knihoven ( American Library Association) (ALA). Této konference se zúčastnilo více než 400 knihovníků a akademiků z regionu i ostatních zemí světa, kteří se podíleli na více než 25 panelových diskuzích a akcích na síti ve kterých probírali měnící se úlohu knihovníků v éře digitalizace.

Třídenní Konference vydavatelů SIBF Publishers Conference, které proběhla před samotným jedenáctidenním veletrhem, zahrnovala panelové diskuze 486 vydavatelů a 3 000 schůzek za účelem hledání potencionálních partnerů. Výsledkem těchto schůzek byl podpis 2 884 smluv o právech na překlady.

Zdrojovou zprávu si můžete prohlédnout na stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181113006044/en/

Kontakty

National Network Communications (NNC)

Fadia Daouk, Tel : +971 52 617 2111

Zdroj: Sharjah

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)


Zařazenost 14.11.2018 09:11:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=30181

Související témata

Mezinárodní měnový fond
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.