"Mami, promiň," šeptal chlapec s rakovinou. Zemřel jí v náručí

Pětiletý Charlie z anglického Accringtonu trpěl vzácnou formou rakoviny od roku 2016. Jeho rodiče vysbírali dostatek peněz na operaci v USA, tu už ale chlapec nestihl. V sobotu zemřel mámě v náručí.

Lékaři diagnostikovali Charliemu Proctorovi hepatoblastom, což je vzácný rakovinový nádor jater. Rodina za dva roky vyzkoušela všechny možnosti léčby, ale nic nezabíralo. Jako poslední zbývala drahá operace v USA, na kterou vybrali přes deset milionů korun. Peníze darovala třeba i zpěvačka Pink.

Sbírka ale byla bohužel zbytečná. V polovině října totiž lékaři Charlieho rodičům Benovi a Amber oznámili, že mu zbývají jen dva týdny života. Chlapec tak s rodinou oslavil své šesté narozeniny dříve, protože právě tohoto věku chtěl před smrtí dosáhnout. Píše o tom portál Daily Mirror.

Zákeřné nemoci Charlie podlehl v sobotu večer. Jeho matka na facebookové stránce Charlie's Chapter, kam přidávala postup jeho léčby, sdílela fotku, na které má chlapeček andělská křídla, a oznámila jeho smrt. "Pokojně usnul v mém a tátově náručí. Naše srdce pukají bolestí," napsala Amber.

Jen několik hodin předtím se na sociální síti svěřila, jak Charlie poslední minuty prožíval. "Už ani nevypadá jako Charlie. Je tak hubený, vidím a cítím každou kost v jeho maličkém těle, jeho pohublý obličej, jeho oči vsloup. Kam se podělo moje baculaté miminko?" zoufala si Amber.

Další fotky pak odmítla publikovat s tím, že chce, aby si lidé jejího syna pamatovali právě jako baculaté, veselé i otrávené dítě. "V jednu chvíli se ke mně otočil a tím nejtišším hlasem řekl 'mami, promiň mi to'. Omlouval se, že se chtěl znovu hýbat? Cítil, že se za to musí omlouvat? Takže teď už vím, že se cítil, že nám stojí v cestě," popsala Amber.

V ten okamžik prý cítila tak silnou bolest, že by ji nepřála žádnému rodiči. "Nevíte, jaké máte štěstí, než se něco takového stane. Všichni bereme život jako samozřejmost," zakončila Amber svůj příspěvek. Zatím není jasné, na co rodiče použijí vysbírané peníze, zřejmě ale založí nějaký fond pro stejně nemocné děti.


Zařazenopo 12.11.2018 14:11:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/mami-promin-mi-to-septal-chlapec-s-rakovinou-zemrel-ji-v-naruci.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V