Do Česka nepřijedu, vzkazuje Rus, který v Praze zabil autem ženu

Ruský podnikatel Oleg Gubin, který podle policie na Nový rok srazil opilý v Praze turistku z Kolumbie, se do Česka nevrátí. Poté, co jej krátce po činu propustili z vazby na kauci, z Česka bez souhlasu soudu odjel zpět do své vlasti. Při propuštění přitom sliboval, že se stíhání nebude vyhýbat.

Gubinovi hrozil přísnější trest než původních osm let za usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky, protože soudce navrhl zpřísnit právní klasifikaci na obecné ohrožení, kde se trestní sazba pohybuje mezi 12 až 20 lety a v krajním případě by odsouzený mohl dostat doživotí. Rus se tak k českému soudu nechystá.

"Je v kontaktu se mnou. Zatím nehodlá přijet do České republiky vzhledem k tomu, co se stalo, a to je změna právní kvalifikace. Zatím se trestního řízení a soudu jednoznačně nebude účastnit," řekl webu Novinky.cz Gubinův advokát Leonid Kušnarenko.

Rus, který podle svého advokáta podniká v oblasti IT, řídil na Nový rok zhruba ve tři ráno svůj luxusní mercedes silně opilý. V krvi měl podle policie přes dvě promile. Ve Spálené ulici v centru Prahy srazil sedmadvacetiletou kolumbijskou učitelku architektury Zairu Sanchézovou, která se vracela na ubytovnu. Žena i přes veškerou snahu záchranářů zemřela.

Vše zaznamenala kamera v jeho voze. "Za celých třicet let jsem se s takovou jízdou, s takovou dokumentací, nikdy nesetkal," řekl TV Nova v dubnu státní zástupce Kamil Švec.

Rus skončil ve vazbě, z té jej ale už 4. ledna propustili. Jeho advokát složil milionovou kauci. Rus se písemně zavázal, že bude v kontaktu s probačním úředníkem a nebude se vyhýbat stíhání. Vydrželo mu to jen pár týdnů, na konci února na schůzku s probačním úředníkem nedorazil a jeho advokát přiznal, že Rus s rodinou odcestoval z Česka.

Při propuštění z vazby přitom také tvrdil, že potřebuje pracovat, aby se mohl finančně vyrovnat s rodinou zabité turistky. Na Gubina byl vydán zatykač. Aby přispěl k jeho vydání do Česka, žádal poslanec Marian Jurečka v dubnu i prezidenta Miloše Zemana. Argumentoval přitom jeho kontakty v Rusku.

Gubin sliboval, že neuteče, více v rozhovoru:



Zařazenopo 12.11.2018 12:11:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/do-ceska-neprijedu-vzkazuje-rus-ktery-v-praze-zabil-autem-zenu.html
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V