Kryptoměny si můžete posílat jednoduše SMS zprávami

A nepotřebujete k tomu ani internetové připojení ani smartphone, stačí jednoduchý starý mobil. Takovou službu poskytuje například startupová společnost CoinText. Svým uživatelům umožňuje posílat měnu bitcoin cash (BCH) přímo na telefonní čísla nebo BCH adresy, a to bez nutnosti připojení k internetu.

CoinText.io nabízí služby kryptoměnové peněženky. Zasílání bitcoin cash textovými zprávami provádí poskytováním služeb dedikované SMS komunikační brány založené na technologii blockchainu. Na rozdíl od běžných kryptopeněženek CoinText nevyžaduje registraci svých uživatelů na burze a nevyžaduje přístupové fráze ani privátní klíče.

Peněženka od CoinText se ovládá základními a jednoduchými příkazy jako jsou zůstatek, vklad, odeslání, výběr. Peněženka neukládá žádná data o transakcích v systému a server pouze zpracovává operace prostřednictvím algoritmu, který vyrovnává transakce přímo na blockchainu.

Služba byla navržena tak, aby umožnila zákazníkům poslat, obdržet a uchovávat peníze prostřednictvím jednoduchého mobilu a pomohla tak miliardám lidí na světě, kteří nemají přístup ke kvalitním bankovním službám.

CoinText své služby nyní rozšiřuje po světě. Během října spustila svou platformu v Turecku, Argentině, Hongkongu, Izraeli a na palestinských územích. Nově společnost expandovala do Brazílie a na tři evropské trhy – své služby nabízí nyní také v Polsku, Chorvatsku a Rumunsku. Služba je tak nyní k dispozici v jednatřiceti zemích.

Vin Armani, zakladatel a technický ředitel společnosti CoinText, rozšíření do nových zemí okomentoval takto: „Přidání Polska, Chorvatska a Rumunska nás přivádí blíže k propojení celého evropského kontinentu. Naším cílem do konce tohoto roku je umožnit všem 740 milionům Evropanů, aby mohli textovat peníze z mobilu na mobil za pár penny.“

Společnost CoinText není jediná, která nabízí zasílání kryptoměn textovkami. Počátkem srpna americký patentový úřad (U.S. Patent and Trademark Office – USPTO) zveřejnil patent, který získal americký softwarový gigant Intuit na zpracování bitcoinových plateb prostřednictvím textových zpráv SMS. Tento patent popisuje systém, pomocí kterého mohou uživatelé přenášet bitcoiny zasíláním esemesek ze svých mobilů.

The post Kryptoměny si můžete posílat jednoduše SMS zprávami appeared first on Kryptomonitor.cz.


Zařazenoút 23.10.2018 09:10:00
Zdrojkryptomonitor.cz
Originálkryptomonitor.cz/2018/10/23/kryptomeny-si-muzete-posilat-jednoduse-sms-zpravami/
KategorieHlavní zprávy

Související témata

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.